Pardus Anka Projesi Web Sitesi Açıldı

Kodla Büyü

engin724

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Pardus Ne Durumda?

Yaklaşık 7 yıldır Tübitak destekli geliştirilen ve kendine özgü araçlara sahip olan Pardus Linux projesinin bir süredir geliştirilmesi durdurulmuştu.

Pardus'un geleceği üzerine yapılan Pardus çalıştayında Pardus'un kurumsal sürümünün Debian tabanlı olarak, son kullanıcı sürümünün ise bilinen ve eski yapıyı devam ettiren pisi kullanılan sürümle devam ettirilmesi kararı alınmıştı. Linux Mint Türkiye altında alınan bu kararı bizde duyurmuştuk.

Pardus'un bildiğiniz Pisi kullanan sürümü artık Pardus Anka ismi ile devam edecek. İşte bu nedenle Pardus araçları yeniden yazılmaya başlandı. Konuyla ilgilenenler Pardus GitHub deposunu takip edebilirler.

Pardus'un Son Kullanıcı Sürümü Topluluk Tarafından Devam Ettirilecek

Pisi, Yalı, Kaptan gibi özelleştirilmiş Pardus araçlarını barındıran eski Pardus'un devam sürümü olan Pardus Anka, yakında 2013 ismi ile yeni sürümünü duyuracak.

Pardus 2013 sürümü yayınlanmadan önce Pardus Anka için bir web sitesi hazırlandı. Pardus Anka hakkındaki tüm gelişmeler bu site üzerinden takip edilebilecek. Ayrıca tamamen gönüllülerden oluşan Pardus Anka geliştiricilerinin çalışmaları hakkında bilgi almak ve çalışmalara katılmak için irc.freenode.net #anka-develop IRC kanalı kullanılabilir duruma getirildi.

Tüm gelişmeleri takip etmek ve yeni sürümü indirip kullanmak için Pardus Anka web sitesi ziyaret edilebilir.

Tüm Pardus topluluğuna ve tüm özgür yazılım camiasına destekleri için teşekkür ediyoruz.

Pardus Anka : http://www.pardus-anka.org
Facebook : https://www.facebook.com/PardusAnka

caylakcekirge' Alıntı:
Desteklenmesi gereken bir proje... :alkis:
Aynen Katılıyorum Hocam da;
Pardus'un geleceği üzerine yapılan Pardus çalıştayında Pardus'un kurumsal sürümünün Debian tabanlı olarak, son kullanıcı sürümünün ise bilinen ve eski yapıyı devam ettiren pisi kullanılan sürümle devam ettirilmesi kararı alınmıştı.
neden iki tabana ayırmışlar onu anlamadım. biz bir bilgisayarcı olarak Hangisini tercih etmeliyiz.?

mustafayilmaz28' Alıntı:
caylakcekirge' Alıntı:
Desteklenmesi gereken bir proje... :alkis:
Aynen Katılıyorum Hocam da;
Pardus'un geleceği üzerine yapılan Pardus çalıştayında Pardus'un kurumsal sürümünün Debian tabanlı olarak, son kullanıcı sürümünün ise bilinen ve eski yapıyı devam ettiren pisi kullanılan sürümle devam ettirilmesi kararı alınmıştı.
neden iki tabana ayırmışlar onu anlamadım. biz bir bilgisayarcı olarak Hangisini tercih etmeliyiz.?

son kullanıcı sürümünden devam hocam kullanacaksanız.

Zaten debian tabanlı Pardus özünde Pardus değil. Pardus görünümlü Debian sadece :shock:

2013 anka ile devam edin hocam. ancak evde tabiii. okullarda debian tabanlı olacak çünkü tübitak onu destekleyecek ve özellikle de fatih projesi kapsamında program sürücü vs. desteği ona göre olacaktır.

Şimdi akılları başlarına gelmiş görünüyor. Bu kadar paylaşımcı ve katılımcı olmayı keşke TUBİTAK döneminde deneselerdi. Yeniliklere baktım da diğer masaüstü entegrasyonlarını da dahil etmişler. Bu "tükürdüğünü yalamak" gibi bir durum. Yıllarca resmi destek vermeyi reddetmiş KDE nin en iyi çalıştığı dağıtım pardus' tur diye reklam yapmışlardı. ama debian çatallaması çakma pardus diğer masaüstlerini kullanmayı tercih edince hop bizde kullanalım durumu olmuş. Hadi onu da geçtim paket yapısı tamamen değişmiş, bu sebeple eski paket yapısı kullanılmayacak bunun sonusunda ise eski sistemler silinerek temiz kurulum yapılması gerekecek??? Nasıl bir paket sistemi kullanılacak?

Bekliyoruz...

Not : Bizim ülkemizde ünlülerin benzerleri yarışması düzenlenmiş bu yarışmada Showman Beyaz' ın benzeri 1. olurken yarışmaya şahsen katılan Ciguli ise ancak 3. olabilmiştir.

İnşallah bilişim camiasında ise aslı çakmasını yener...

nosTRa' Alıntı:
Not : Bizim ülkemizde ünlülerin benzerleri yarışması düzenlenmiş bu yarışmada Showman Beyaz' ın benzeri 1. olurken yarışmaya şahsen katılan Ciguli ise ancak 3. olabilmiştir.

İnşallah bilişim camiasında ise aslı çakmasını yener...
İnşallah :lol:

engin724' Alıntı:
Zaten debian tabanlı Pardus özünde Pardus değil. Pardus görünümlü Debian sadece :shock:
Doğan görünümlü sahinden, 7 görünümlü xp den sonra normaldir. Sahsen ben Pardus KELAYNAK' ı bekliycem kullanmak için...

Bir pardus sever olarak sevindin bu gelişmeye... Durdurulduğunda proje üzülmüştüm...

m17h41r' Alıntı:
Bir pardus sever olarak sevindim bu gelişmeye... Durdurulduğunda proje üzülmüştüm...
Aynen ben de öyle hocam. Pardus artık daha da özgür. Birçok masaüstü yöneticisini destekleyecek.

güzel bir gelişme olmuş devamını dileriz hatta birkaç yıl içerisinde bizi microsoft tan kurtarsa dahada iyi olabilir.(çok mu iyimserim :D)

Çok kullandığımız yazılımların pardus sürümü olmadıktan sonra gelişmelere sadece seviniriz. Özelikle adobe yazılımlarının linux sürümleri yok. belimizi büküyor bu durum.

designbote' Alıntı:
güzel bir gelişme olmuş devamını dileriz hatta birkaç yıl içerisinde bizi microsoft tan kurtarsa dahada iyi olabilir.(çok mu iyimserim :D)
İyimser olmak lazım :)

alpaygunes' Alıntı:
Çok kullandığımız yazılımların pardus sürümü olmadıktan sonra gelişmelere sadece seviniriz. Özelikle adobe yazılımlarının linux sürümleri yok. belimizi büküyor bu durum.
Linux'un kullanılma oranı arttıkça bu durum tersine dönecektir eminim.

Geri