Pardus Kaldırma Hatası Yardım Lütfen

Kodla Büyü

ruzigar

Aktif Üye
Arkadaşlar lab daki pc nin D sine deneme maksatlı pardus 2009 kurdum daha sonra kaldırmak için disk yönetiminden sildim D yi ama pc açılırken C de kurulu windows da açılmıyor ve GRUBloanding 1.5 Eror 17 hatası veriyor yardım lütfen ne yapabilirim

Hiren boot , yada o tarz bir program bul. Açılışı d değilde c diye gösterirsen sorun kalkar.
Ben daha önce yapmıştım. Kesin çözümdür...
Yeni windows kurmak zorunda değilsin.

Ya gençler 2 gündür onlarca sayfaya baktım, bir çok video izledim ama Hiren's Boot ile MBR sorunu çözebilen hiç bir mesaja v.s. rastlamadım. Herkes tek bir şey söylüyor : "Hiren's içindeki mbr programlarıyla yapabilirsin". Ne yapılacağıyla ilgili hiç bir bilgi yok. Hangi program kullanılacak v.s.

Bendeki sorun pardus ve xp sonrası mbr sorunu.
Hiren's Boot 15.2'yle başlatıyorum bilgisayarı.
Dos Programs
Next
MBR (Master Boot Record) Tools
MBR Save/Restore (bootsave, bootrest)

sırası ile tıklıyorum daha sonra

1. bootsave c:\boot.sav
2. bootrest c:\boot.sav
3. exit

kısmında "Choose a options kısmına (youtubedaki bir videoda izlediğim gibi) 2 yazıyorum.
Error
Cannot find/read the disk file

yazıyor. İzlediğim video orda bitiyor sonrasını göstermiyo. Bu işlemden sonra ana menüye dönüp başka bir şey yapmak gerekiyor mu. Tekrar başlattığımda yine sorun devam ediyor. Ne yapabilirim.

ALINTI:http://www.supergrubdisk.org/rescatux/
fdisk sorunu gidermediyse ilgili bağlanbtıdaki imajı cd'ye yakın ve sistemi ordan başlatın...Grub onarma seçeneklerinin yanısıra açıok kaynak bir sistem de var...Daha önce denenmiştir bakın derim...

xp cd sini takıp onarma seçeneklerini deneyerek mbr nin yeniden yüklenmesini sağlayabilirsiniz sanırım. CD de öyle bir seçenek olması lazımdı. F6 tuşuna basınca açılması gerekiyor.

halilturkoglu' Alıntı:
xp cd sini takıp onarma seçeneklerini deneyerek mbr nin yeniden yüklenmesini sağlayabilirsiniz sanırım. CD de öyle bir seçenek olması lazımdı. F6 tuşuna basınca açılması gerekiyor.

nLite programı ile oynanmış cdlerde bazı özellikler eksik oluyor. Bendeki cdde onarma kısmı yok gelmiyor. Bir de başka bir pcye kurmuştum o cdden xp'yi disk birleştirme seçeneği de aktif değildi mesela.

Geri