Pardus Kurulu yeni BT sınıfı bilgisayarların kullanıcı adı değiştirme

Kodla Büyü

Batın82

Aktif Üye
Pardus yüklü bilgisayarlarda kullanıcı adı değiştiremiyorum.Nasıl değiştirilebiliyor yardımcı olabilir misiniz.

Ekran Görüntüsü - 2025-02-12 11-07-24.webp
Ekran Görüntüsü - 2025-02-12 11-07-24.webp

Ayarlarda kullanıcılar sayfasında yukardaki kilidi aça bastıktan sonra Ad kısmında değiştirebiliyorsunuz hocam

Ben de şifremi değiştiremedim, 1 yerine yine kısa ama başka birşey olsun istiyorum uzun bir şifre istiyor ısrarla. Konsoldan passwd ile de yapamadım yolunu bilen var mı

Böyle oluyor hocam

Ekli dosyalar

• Ekran Görüntüsü - 2025-02-12 15-17-03.webp
    Ekran Görüntüsü - 2025-02-12 15-17-03.webp
    14.4 KB · Görüntüleme: 117
Böyle oluyor hocam
Yönetici yetkisi ile değiştirmiyorsunuz ondan oluyor muhtemelen.
1. Kurulumda yönetici olarak girilen hesapla oturum açın. Muhtemelen HP 'dir. Ona göre anlatıyorum. Yönetici adınız farklı ise 3. satırı ona göre değiştirin.
2. Masaüstünde Sağ tuş > Uç Birimde Aç deyip konsolu açın.
3. sudo passwd hp yazıp entere basın.
4. Mevcut Yönetici şifrenizi ister. Şifreyi girip Enter'a basın. Ekranda şifre karakteri çıkmasını beklemeyin.
5. Yani şifrenizi ister 1 hane ister 5 hane girin. Enter'a basın.
6. Şifrenizi tekrarlayın. Hayırlı olsun.
Grafik ekranda girmek isterseniz en az 8 hane istiyor.

Merhabalar arkadaşlar. Pardus kurulu bilgisayarda kullanıcı adı ve hakkında bölümü değiştirmeme rağmen "pardus" yazıyor. Bunu nasıl değiştirebilirim.

Merhabalar arkadaşlar. Pardus kurulu bilgisayarda kullanıcı adı ve hakkında bölümü değiştirmeme rağmen "pardus" yazıyor. Bunu nasıl değiştirebilirim.
Uçbirimde mi pardus yazıyor? Eğer uçbirimde yazıyor ise onu yine uçbirimden değiştirebilirsiniz.
Hakkındaki isim makine ismi.
Diyelim kullanıcı adını A. Siz bunu X olarak değiştirdiniz. Yönetici hesabıyla açıp uç birime girin.
sudo usermod -l yeniad eskiad
yani
sudo usermod -l X A
yazıp ENTER'a basın.
Sonra klasörü de değiştirmek lazım;
sudo usermod -d /home/yeniad -m yeniad
yani
sudo usermod -d /home/X -m X
yazıp ENTER'a basın ve bilgisayarı yeniden başlatın.

Geri