pardusla ilgili sorun

Kodla Büyü

denizlal

Üye
Pardus 2009'u d: sürücüsüne kurdum. Ama d sürücüsünü artık Bilgisayarım da göremiyorum. Ayrıca pardus da yok. Yardımcı olur musunuz?

windows ext4 dosya formatını görmediği için göremiyorsundur. partition magic tarzı programla görebilirsin illaki orda olduğundan emin olmak için :) normalde açılışta sorması lazım windowsu mu yoksa pardusu mu açayım diye ama eğer grub ayarlarını yanlış yaptıysanız tekrar yüklemelisiniz grubu.

Hocam pardus'u d'ye kurduysan Pardus onu ext3 dosya sistemine göre biçimlendiriyor ve Windows tarafından tanınmıyor bu bölüm.

tanimiyor diye bir durum yok arkadasim. ext 3, ext 4 vs oldugu icin goremiyorsun o kadar. bilgisayarima sag tikla, yonet de ordan disk yonetimini sec. bak D surucun orda :)

Hocam d: sürücüsünü windowsta göremezsiniz artık, winsows pardusun dosya sistemini(ext3,ext4 vs.) tanımaz oyüzden d: yokmuş gibi görünür, ama pardus windows'a ait dosya sistemlerini tanır. Bu arada açılışta seçim yapmanız için bir ekran gelmiyorsa,GRUB'u ilk açılışa kurmamışsınız demektir.(birtanyildiz hocamın da dediği gibi)

Hocam derdiniz D sürücüsünü geri getirmekse onu yönetimsel araçlarda görebilirsiniz. İsterseniz buradan fat yada ntfs olarak formatlayabilirsiniz.
Denetim Masası > Yönetimsel Araçlar > Bilgisayar Yönetimi > Depolama > Dsk Yönetimi
Yok eğer pardusu görmek ise Pardus niye yok? 'un cevabı muhtemelen şurada: http://tr.pardus-wiki.org/NASIL:%C3%96n ... me_sistemi

kllcnd' Alıntı:
Hocam derdiniz D sürücüsünü geri getirmekse onu yönetimsel araçlarda görebilirsiniz. İsterseniz buradan fat yada ntfs olarak formatlayabilirsiniz.
Denetim Masası > Yönetimsel Araçlar > Bilgisayar Yönetimi > Depolama > Dsk Yönetimi
Yok eğer pardusu görmek ise Pardus niye yok? 'un cevabı muhtemelen şurada: http://tr.pardus-wiki.org/NASIL:%C3%96n ... me_sistemi

edit: Arkadaşlar da anlatmışlar gerçi :)
edit 2: Düzenle yerine yanlışlık Alıntı ya tıklamışım. Bu değil de üstteki mesaj silinebilir.

Amacın D: yi geri getirmek ise basit.
Denetim masasına gir. Yönetimsel araçlar>bilgisayar yönetimi>disk yönetimini aç
burada D: sürücüsü görülecektir fakat biçimini windows tanımadığı için bilgisayarımda göremezsin. Burada tekrar biçimlendir sorundüzelir.

Şayet pardusu kullanmak istersen(tavsiyer ederim). Sistem yüklemesi yapıldıktan sonra. Açilış yöneticisini nereye kurayı diye soruyor.Diskin başına seçeneğini seç.

Hocam tavsiyem hardiskini 3'böl C-->Windows D--> Depo E-->Pardus olsun.. Böylelikle D'deki verilerini her iki sistemde de görebilirsin. En sağlıklısı böyle.

BBNET
Geri