Pardusu kurdum başlangıçta görünmüyor

Kodla Büyü

okyanus41

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar. Pardus 2013'ü kurdum. Kurulum başarıyla tamamlandı dedi. Ama bilgisayar başlarken gözükmüyor. Normal windows 7 geliyor. denetim masasından başlangıç ayarlarına da baktım orda da yok. Kurduğum harddis bölümü ise biçimlendirilmesi gerekir diyor. Acaba dosya sistemi uzantısında da mı hata yaptım? Birçok uzantı vardı hangisi olmalı karar veremedim. Yardımcı olabilecek arkadaş var mı? Teşekkür ederim

aynısı başıma gelmişti hatırladığım kadarıyla pardus cd sinde bununla ilgili bir bölüm vardı ordaki başlangıç yöneticisi ile ayarlanabiliyordu pardus ile ilgili forumlarda ayrıntılı bilgiler bulabilirsin

cd çalışan cd gibi masaüstü açıyor ve sonra kurulum linkine tıklanıyor ama yapamadım :(

Soru: Aynı bilgisayara iki işletim sistemi kurabilir miyim? Aynı bilgisayara Windows ve Pardus kurmam halinde işletim sistemleri arasında nasıl geçiş yapacağım? Windows'u ya da Pardus'u açmak istediğimde bunu nasıl yapacağım?
Cevap: Sabit diskinizin boyutu el verdiği müddetçe iki ve hatta daha fazla sayıda işletim sistemi kurmanız mümkündür. Bilgisayarınıza Windows ve Pardus kurmanız halinde, bilgisayarı her açtığınızda (ya da yeniden başlattığınızda) GRUB adı verilen bir önyükleme programı sizi karşılayacak ve bilgisayarı hangi işletim sistemi ile açmak istediğinizi soracaktır.

hocam önce windows sonra pardus kurduğunuz durumlarda GRUB'u harddisk in açılış bölümüne yükletin (GRUB Yükleme ile ilgili bir bölüm var kurulum esnasında oradan yapılacak) eğer bu şekilde yapmazsanız windows açılış bölümü olarak kalır ve pardusu açamazsınız.
Düzeltme içinbir boot editor yazılımı kullanabilirsiniz. Easy BCD idi sanırsam, açılış sektörüne Pardus vb Linux sürümlerini eklemenizi sağlıyor.

rescatux ile grub yönetcisini onarabilirsiniz...Programı DVDye yakın ve sistemi bununla başlatın.GRUB onarma seçeneğini seçin...
pardus 2011 kurulum rehberi için;
ALINTI:http://www.pardus-linux.org/wp-content/uploads/2011/01/Pardus-2011-Kurulum-Belgesi.pdf
2013teki yapının da fazla değişmeyeceğini umuyorum...

hallettim arkadaşlar. Çok teşekkür ederim. Pardusu kurduğum disk bölümünü biçimlendirip kurulumu yeniledim. Kuruluma başlarken pardus kurulacak diski ext4 şeklinde biçimlendirmek gerekiyor ve sonra kuruluma başlamak gerekiyor.
Bu arada pardus kurmamım sebebi hem denemek hem de çok eski bi tarayıcım var ve ne yaparsam yapayım win 7'de çalıştıramadım ama pardus taktığım anda tarayıcıyı direk görüyor. ve tarama işlemlerimi halledebiliyorum.
Birde windowstayken pardusdaki dosyaları görmek için ext2explore isminde mini bir program gerekiyor.
Pardus 2013'ü de şiddetle tavsiye ediyorum çok güzel olmuş :+1:

Geri