Parolayı nasıl kaldıracağım??

Kodla Büyü

canmucan

Site Gezgini
Müdür bilgisayarındaki açılış parolasını kaldırmamı istedi, kullanıcı hesaplarına girdim fakat parola kaldır seçeneği yok..Ne yapabilirim,fikirlerinizi bekliyorum..

mevcut parolayı gir,yeni parola boş geç,okeyle

Ekli dosyalar

• 3.JPG
    3.JPG
    40.2 KB · Görüntüleme: 1,395
  • 2.JPG
    2.JPG
    42.3 KB · Görüntüleme: 1,395
  • 1.JPG
    1.JPG
    32.1 KB · Görüntüleme: 1,395
Otomatik oturum açmayı aktifleştirmek için, Oturum açma bilgilerinizi, Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni kullanarak ekleyebilirsiniz. Bunu yapmak için şu adımları izleyin:

1. Başlat'ı tıklatın, Çalıştır'ı tıklatın, regedit yazın ve Tamam'ı tıklatın.
2. Aşağıdaki kayıt defteri anahtarını bulun:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon
3. Hesap adınızı ve parolanızı kullanarak, DefaultUserName girdisini çift tıklatın, kullanıcı adınızı yazın ve sonra Tamam'ı tıklatın.
4. DefaultPassword girdisini çift tıklatın, kullanıcı adınızı yazın ve Tamam'ı tıklatın.

DefaultPassword değeri yoksa oluşturun. Bunu yapmak için şu adımları izleyin:
1. Kayıt Defteri Düzenleyicisi'nde, sırasıyla Düzen'i, Yeni'yi ve ardından Dize Değeri'ni tıklatın.
2. Değer adı olarak DefaultPassword yazın ve ENTER tuşuna basın.
3. Yeni oluşturulan anahtarı çift tıklatın ve Değer Verisi kutusuna parolanızı yazın.
DefaultPassword dizesi belirtilmemişse, Windows XP, 1 (doğru) olan AutoAdminLogon kayıt defteri anahtarı değerini otomatik olarak 0 (yanlış) değerine dönüştürerek AutoAdminLogon özelliğini devre dışı bırakır.
5. AutoAdminLogon girdisini çift tıklatın, Değer Verisi kutusuna 1 yazın ve Tamam'ı tıklatın.

AutoAdminLogon girdisi yoksa, oluşturun. Bunu yapmak için şu adımları izleyin:
1. Kayıt Defteri Düzenleyicisi'nde, sırasıyla Düzen'i, Yeni'yi ve ardından Dize Değeri'ni tıklatın.
2. Değer adı olarak AutoAdminLogon yazın ve ENTER tuşuna basın.
3. Yeni oluşturulan anahtarı çift tıklatın ve Değer Verisi kutusuna 1 yazın.
6. Kayıt Defteri Düzenleyicisi'nden çıkın.
7. Sırasıyla Başlat'ı, Yeniden Başlat'ı ve ardından Tamam'ı tıklatın.

Bilgisayarınız yeniden başlatılıp Windows XP başladıktan sonra otomatik olarak oturum açabilirsiniz.

Kaynak : http://support.microsoft.com/kb/315231

işler biraz karıştı sanırım..Sizlerin dediği gibi eski parolayı girip yeniyi boş geçtim,ama daha öncede deneme amaçlı yeni bir hesap oluşturmuştum..Parolayı boş geçtikten sonra administratör hesabı yok oldu yeni açtığım hesap geldi..Ne yapacağım şimdi acilllllllllllll yardım..

çalıştır-->cmd
net user // yaz ve enter,
listeleme gerçekleşecektir. Silmek istediğiniz hesap adını listede görün, diyelimki "formator" olsun, aşağıdaki gibi yazıyorsunuz:

net user formator /del

Harhangi bir hesap eklemek içinde;

net user deneme /add

NOT: Bu işlem için yönetici yetkili kullanıcı olmak gerekir.

hocam bilgisayar öğretmeni değilsiniz sanırım ama artık anlatılanlardan problemi çözmüş olmalısınız yardıma ihtiyaç var mı

Geri