Partition Boyutunu Arttırma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ramseyy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ramseyy

Site Gezgini
merhabalar,
arkadaşlar ben bilgisayarıma vista kurarken XP'den kalma alışkanlıkla c diskimi 20 GB olarak belirlemiştim ama vista'nın program kurulmadan normal sıfır hali neredeyse o kadar zaten o yüzden şuanda sıkıntı çekiyorum.
D bölümü de aşağıdaki resimde gördüğünüz üzere uzatılmış bölüm olarak görülüyor. ondan biraz küçültüyorum c'yi genişletirim diye ama küçülttüğüm alan yine o uzatılmış bölümde kaldığı için c bölümü o boşluğu görmüyor genişlemek için.

partiton magic ile de denedim olmadı. ne yapabilirim öneriniz nedir?
saygılar...

Ekli dosyalar

• Yeni Resim.jpg
    Yeni Resim.jpg
    13.5 KB · Görüntüleme: 923
D yi oluşturan mantıksal sürücüyü ve uzatılmış bellek kısmını da silip daha sonra D için atıyorum 100 GB lik bir bölüm ayrılıp tercihan yine mantıksal sürücü (birincil de olabilir) oluşturulur.Geriye kalan ayrılmamış bölüm C ye katılır.
Eğer windows da bunu yapamazsanız, hirens cd ile boot edip yukardaki işlemi acronis disc director ile ( C yi resize ) yapmalısınız

yalnız yazmayı unutmuşum şöyle bi problem var: bunları yaparken D'deki bilgilere bişey olmaması lazım :S
onları kopyalayacak yerim de yok... :(

o zaman disc director ile önce D yi resize yapıp küçültmek istediğiniz oranda küçültüp geriye kalan bölümlenmemiş kısmı C ye (increase free space) katmalısınız

Geri