hocam şimdi benim demek istedigim intel oyunlarda pek etkili olmuyor bende nvdiayı kullanmak istiyorum nasıl intel i devre dışı bırakıp nvdia yı etkin yapabilirim ?hasari' Alıntı:Nvidia chipsettir intel ise ekran kartı markasıdır. Yani sorun yok, birinden diğerine çeviremezsin.
son sürümü yüklü hocamhasari' Alıntı:şuradan son sürümü indir yükle.
http://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-us
hocam nvdia konrol panelinden denedim nvdia gt force 630 yazıyor ve tıklıyorum ama oyuna girince kasıyor . dxdiag dan bakıyorum ekran a intel hd 4000 yazıyor :Sademola' Alıntı:nvidia kontrol panelinden bununla ilgili bir ayar var.. uygulamaların hangi GPU yu kullanacağını seçiyorsun.
hasari' Alıntı:Nvidia chipsettir intel ise ekran kartı markasıdır. Yani sorun yok, birinden diğerine çeviremezsin.
Anladım hocam, sistem güzelmiş.Parhelion' Alıntı:o biraz daha farkli ve eski teknoloji hocam. onda yine tek ekran karti var ve tasarruf icin kartin hizi dusuruluyor. fakat bunda cift ekran karti var. daha dogrusu cift gpu var. biri islemci icerisinde gomulu digeri harici. bu teknoloji 2. nesil core ailesi (sandy bridge) ile geldi. yani bugun aldiginiz core i5 ve i7 islemcilerin icerisinde intel hd graphics 3000 veya 4000 isminde gomulu olarak gpu da geliyor. grafik karti ureticileri de madem boyle bir imkan sunulmus biz de bunu guc tasarrufu gerektirecek durumlarda kullanilmak uzere ayarlayalim demisler ve bu teknolojileri gelistirmisler. benim laptopta da bu teknoloji mevcut ve o anki ihtiyacima gore iki gpu arasinda gecis yapabiliyorum. gundelik islerde gomulu olani kullaniyorum performansi dusuk cunku. oyun oynayacaksam da paylasimsiz olana geciyorum
hocam paylaşımsız olana geçiş i anlatabilirmisiniz rica etsem ?Parhelion' Alıntı:o biraz daha farkli ve eski teknoloji hocam. onda yine tek ekran karti var ve tasarruf icin kartin hizi dusuruluyor. fakat bunda cift ekran karti var. daha dogrusu cift gpu var. biri islemci icerisinde gomulu digeri harici. bu teknoloji 2. nesil core ailesi (sandy bridge) ile geldi. yani bugun aldiginiz core i5 ve i7 islemcilerin icerisinde intel hd graphics 3000 veya 4000 isminde gomulu olarak gpu da geliyor. grafik karti ureticileri de madem boyle bir imkan sunulmus biz de bunu guc tasarrufu gerektirecek durumlarda kullanilmak uzere ayarlayalim demisler ve bu teknolojileri gelistirmisler. benim laptopta da bu teknoloji mevcut ve o anki ihtiyacima gore iki gpu arasinda gecis yapabiliyorum. gundelik islerde gomulu olani kullaniyorum performansi dusuk cunku. oyun oynayacaksam da paylasimsiz olana geciyorum