pc açılmıo gibiii:))

Kodla Büyü

nurhayat

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar bi sınıftaki pc ye yeni format attım,öğretmenler odasına ksayı götürüp..orda çalıştı ama sınıfa geri götrdüğümde yine çalışmadı..bilgisayar açılıo windows yazısı akrana geliyo,ondan sonra monitöre yeşil bi ışık gelio ve ekran kararıyo:(( başka monitör denedim gene aynısı:(( ama öğretmenelr odasına götürünce kasayı orda çalışıo? sorun nedir anlamdım:(

monitör kablosundaki pin sayıları bile bazen etkiler bilgisayarın açılmasını, bence aynı monitör ve pin sayısına dikkat et. diğer sebeplere gelince elektrik tesisatı, veya kasaya taktığın harici birşey olabilir, ilk akla gelen kasadaki herşeyi söküp sadece güç ve klavye ile çalıştırmayı denemek gerekiyor sanırım.

Hocam birşey sorabilirmiyim. Ekran görüntüsü gittiğinde kasa hala çalışıyor durumdamı?. eğer çalışır durumda ise şunu deneyebilirmisin. Kasaya fişleri takarken en son elektrik fişini takınız. eğer olmazsa elektrik aksamında desem diğer pc ler çalışıyorsa bir sorun olmasa gerek. kasayı diğer çalışan pc lerden birini söküp orda denerseniz sorunu çözebilirsiniz. cevap verirsen yardımcı olabiliriz. Kolay Gelsin :!:

Sayın arkadaşım bilgisayarın çözünürlüğünü monitör desteklemiyo o yüzden oluyordur. Sen f8 ile açılışta vga ile aç çözünürlüğü düşür.

arkadaşlar bu pc lab da değil, bir sınıfın pc önce onu söliim.. ekran görüntüsü gittiğinde kasa hala çalışıyo oluo çapanoğlu66 hocam.. ama öğretmenler odasında denediğim monitörü getirdim o sınıfa gene aynısı oldu...çok ilginç ama format atarken o mnitörü kullanmıştım:( bana da elektirkler ilgili bişi gibi gelio..zaten monitörü elektiriğe bağladığım kablo bu pc nin değil,başka pc den almıştım..o da sorun olabilir mi? bana uyumsuzluk olmaz gibi gelmişti ama

adam yabancılık çekmiş arkadaşım önceden alıştırma turları attırsaydın :mrgreen:
Şaka bi yana sistem lab da çalışıyo sınıfta çalışmıyosa elektrik kalıyo tek sorun. statik elektriklenme düşünüyorum.

hocam ya niye düzgün okumuyosunuz,lab ın pc değil diyorum..lab lafı çıkmış mı hiç yazdıklarıma bi bakar mısınız? bir sınıfın bilgisyarı bu, öğretmenler odasında format attım lab a çıkarmak zor olduğundan..fırsat bulursam dediklerinizin hepsini denicem cevapları içn saolun..ama ikide bir kapıma gelen eksiklerden ders bile anlatamazken nasıl diğer pc lerle uğraşacam bilmiom kafayı ymek üzereyim :verymad: :verymad:

Hocam elektrikten olma olasılığı yok elektrikten olsa monitör ışığı yanmaz. ikincisi ekran görüntüsünü desteklemiyor olabilir. ya kasayı tekrar götürüp öğretmeler odasında çözünürlük ayarılarını en düşüğe alın veya öğretmenler odasındaki monitörü getirtip yapın bence sorun çözünürlük. siz öğretmenler odasında format attınız bilgisayar otomatik olarak ordaki monitörü tanıdı. şimdi ise yabancı bir monitör. bence görmüyor. hocam merak ettim deneyip cevap yazarmısınız

hocam sistem başlarken F8 ile acın.güvenli mod ile windows u açtıktan sonra aygıt yöneticisinden ekran kartını kaldırın.bilgisayarı yeniden başlatın.sorununuz çözülür.daha sonra çözünürlüğü o monitöre göre tekrar ayarlarsınız.kolay gelsin

Geri