PC açılmıyor.... monitöre görüntü gelmiyor...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan nsrt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

nsrt

Aktif Üye
Arkadaşlar bilgisayarın monitörüne görüntü gelmiyor. elemanları test ettim. cdroom sürücü ve fareye de elektirik gitmiyor. ram bellek, güç kaynağı, fare, bios pili, akran kartı sağlam. yani hepsi düzgün çalışıyor. anlamadım neden böyle. acaba bios mu sıfırlandı ama ne alakası var cdroom ile. anakart mı zarar gördü acaba. ama bilgisayar bi kere daha böyle yapmış sonradan açılmış.. bu ür bi durumla karşılaşan varsa yazsın lütfen...

Re: PC açılmıyor... Yardım... monitöre görüntü gelmiyor...

Bi de reset çalışmıyor...

ekran kartı harici ise başka bilgisayarda deneyin hocam.
değilse bi ekran kartı takın öyle deneyin.

anladım... bios sıfırlanmış olsa ekrana görüntü gelir mi? biosla alakası var mıdır?

Önce basit bir kontrol ile başlayalım. Monitör sağlam mı? Denediniz mi? Başka kasada çalışıyor mu? Kablosunda sorun olabilir mi?
Güç kaynağının sağlam olduğuna nasıl karar verdiniz? Fanı mı dönüyor? Elinize bir ölçü aleti alıp 12V, 5 V ve 3,3 V ların tamamının çıktığını ölçtünüz mü?
Cdrom, harddisk, floopy ve kasa fanlarına giden tüm güç kablolarını söküp birde öyle çalıştırmayı deneyebilirsiniz? Cdrom daki bi kısa devre power supply ye aşırı yükleniyor olabilir. Varsa gereksiz kartlarıda sökün. Tv kartı, ethernet kartı, modem, vb. En az donanım ile çalıştırın.
Ram ve ekran kartının sağlam olduğunu söylüyorsun. Bunu doğru olarak kabul edersek geriye işlemci, işlemci fanı ve anakart kalıyor. Biosun yazılımının bozulmuş olma ihtimali olsada düşük bir olasılık.

hemenyardim' Alıntı:
Önce basit bir kontrol ile başlayalım. Monitör sağlam mı? Denediniz mi? Başka kasada çalışıyor mu? Kablosunda sorun olabilir mi?
Güç kaynağının sağlam olduğuna nasıl karar verdiniz? Fanı mı dönüyor? Elinize bir ölçü aleti alıp 12V, 5 V ve 3,3 V ların tamamının çıktığını ölçtünüz mü?
Cdrom, harddisk, floopy ve kasa fanlarına giden tüm güç kablolarını söküp birde öyle çalıştırmayı deneyebilirsiniz? Cdrom daki bi kısa devre power supply ye aşırı yükleniyor olabilir. Varsa gereksiz kartlarıda sökün. Tv kartı, ethernet kartı, modem, vb. En az donanım ile çalıştırın.
Ram ve ekran kartının sağlam olduğunu söylüyorsun. Bunu doğru olarak kabul edersek geriye işlemci, işlemci fanı ve anakart kalıyor. Biosun yazılımının bozulmuş olma ihtimali olsada düşük bir olasılık.

hocam başka bi güç kaynağı taktım aynı sorun devam etti.
monitör sağlam başka pc de açılıyor.
güç kaynağının fanı çalışıyor.
gereksiz kartları söktüm.
işlemciyi de söküp taktım başka işlemci denemedim.
işlemci fanı sağlam çalışıyor.

O zaman anakarttan başka bi ihtimal bırakmadınız geriye. Birde işlemciden %100 emin değilsiniz anladığım kadarıyla.

İşlemci fanını kontrol edin bu gibi durumlarda genelde fan sorunlu oluyor. Eğerki fanda da sorun yoksa anakartan şüphelenin derim chipsetlerden biri yanmış olabilir.

Bu tür arızalarda ilk gözlemlenecek olan cihaz power supply. (güç kaynağı) dır. Asus yetkili servis Çizgi Elektronik'e anakartınızı servise yollamadan önce güç kaynağınızı iyi ve gerçek güç değeri veren bir cihaz ile deneyin, sorun devam ediyorsa öyle gönderin diye uyarırlar. Malum kasa içinde gelen güç kaynakalrının kapasiteleri sınırlı, o yüzden güvenmemek gerekir.
Birde anakartların kuzey köprüsü veya güney köprü lerinde sıkıntı olabiliyor.
Son olarak işlemci sıralanır. Malesef deneme yanılma yöntemi ile yapacaksınız.
Benzer bir işlemci ile deneyin derim. Piyasada sözüm ona anakart arıza tespit cihazı var ama çözüm sundukları yok.
Kolay gelsin.

XP CD sini tak bilgisayarı CD room dan başlat kurtarma konsolu kullanarak işlem yap komut olarak chkdsk yaz Enter yap işlem bitince normal açılacak. aynısı başıma geldi. tabii insanın aklına ilk olarak ekran kartı geliyor. görüntüyle alakalı olunca. ancak değil. her yolu denedim son olarak umudun bittiği yerde bunuda deneyip formatlayacağım dedim. gerek kalmadı. çünkü monitör çalışıyor ekran kartı çalışıyor sorun windowsta

sakar_huseyin' Alıntı:
XP CD sini tak bilgisayarı CD room dan başlat kurtarma konsolu kullanarak işlem yap komut olarak chkdsk yaz Enter yap işlem bitince normal açılacak. aynısı başıma geldi. tabii insanın aklına ilk olarak ekran kartı geliyor. görüntüyle alakalı olunca. ancak değil. her yolu denedim son olarak umudun bittiği yerde bunuda deneyip formatlayacağım dedim. gerek kalmadı. çünkü monitör çalışıyor ekran kartı çalışıyor sorun windowsta

Hocam cd yi takamazdım çünkü cdrom sürücüye elektirik gelmiyordu. sorun windowsla alakalı değilmiş çözdüm. yine de teşekkürler...

Arkadaşlar ya bilgisayar canı isterse çalışıyor. Biosu resetledim , elemanları test ettim, söktüm takttım hepsini çalıştı pc. ama bi gün sonra yine açılmıyor. anlamadım gitti...:S

betuln' Alıntı:
Fan veya anakarttadır büyük ihtimal. Benim de başıma geldi, anakartta çıktı sorun maalesef.

şu an kullanıyorum hocam... ama bi bakmışsın kapatınca tekrar açılmıyor. Canı isterse yani:S çözemedim...

Arkadaşlar ya çıldırıcam... bu bilgisayar yine açılmadı. Problemi tespit edemedim... bios da bi problem mi var? biosta problem olduğunda hiç açılmaz mı pc? ama büyük ihtimalle chipsette var bi problem... işlemcisi de sağlam görünüyor....
Ama madem anakart arızalı , neden bazen açılıyo bazen açılmıyor? tamirciye götürcem anlaşılan ama bi bilgisayarcı olarak bunu yapmak zoruma gidiyor... :cry: :shock: :( :verymad: :scared:

Geri