PC de güç kesilmesi..

Kodla Büyü

falloosely

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar, yaşadığım sorun bts deki öğrenci bilgisayarlarından biriyle ilgili olup, bilgisayarı açmak istediğimde hoşgeldin ekranı gelmek üzereyken gücün birden kesilip bilgisayarın kendini yeniden başlatıyor olması ve sürekli bu işlemi tekrar etmesidir. Ayrıca bilgisayarı güvenli modda çalıştırdığımda sorun yaratmamakta sadece normal açılış sürecinde sorun çıkarmakta. İlk olarak hdd de sorun olabilir diye düşündüm değiştirdim ama aynı sorun devam etti. Sorun anakart ya da güç kaynağında olabilir mi ve ne olabilir fikri olan varsa çözüm önerilerini bekliyorum ve şimdiden teşekkür ediyorum.

aynı sorun bendede var. btarızaya yazdım. experden okula gelecekler sorunu elbet çözerler o zaman sanada bilgi veririm hocam

bilgisayara format atmayı denemediysen dene.(kolay ve bilgisizce cevap ama bozuk dosyayı nerden bilecez?) ..eğer formatta da sorun düzelmez ise windows açılışında devreye giren kartlarda ihtimal var..bunlar bence;ethernet,varsa güvenlik kartları,hoparlör kabloları:kısa devre olabilir, ..

büyük ihtimal yazılımsal bir durum..kolay gelsin..

hocam kablolarını kontrol et istersen iyice.özellikle elektrik kablosunu.bazen kırılabiliyor.büyük ihtimal kablodan.benim başıma da geldi.bilgisayar sürekli reset atıyodu ya da kapanıyodu.

zibula' Alıntı:
bilgisayara format atmayı denemediysen dene.(kolay ve bilgisizce cevap ama bozuk dosyayı nerden bilecez?) ..eğer formatta da sorun düzelmez ise windows açılışında devreye giren kartlarda ihtimal var..bunlar bence;ethernet,varsa güvenlik kartları,hoparlör kabloları:kısa devre olabilir, ..

büyük ihtimal yazılımsal bir durum..kolay gelsin..

Hocama katılmakla beraber açıklama olarak şunu söyleyeyim : güvenli modda bazı donanım kaynakarına erişemeye bilirsiniz der. Bu da sizin bilgisayarın güvenli moda kapanmamsını açıklıyor. Yapacağınız önce bios dan onboard donanımları tek tek disable ederek denemek olmaz ise diğer kasalardan parçaları ( anakart,Hdd vs.) değişerek denemek.

format attım hemde farklı işletim sistemlerini kullanarak ama çözüm olmadı ben de kısa devre olduğunu düşünüyorum o nedenle parçaları değiştirmeyi düşünüyorum. Cevaplarınız için teşekkür ederim..

falloosely' Alıntı:
format attım hemde farklı işletim sistemlerini kullanarak ama çözüm olmadı ben de kısa devre olduğunu düşünüyorum o nedenle parçaları değiştirmeyi düşünüyorum. Cevaplarınız için teşekkür ederim..
hocam hepsini bende denedim. experden geldiler garantiye yolladılar kasayı. sorunu sordum anakartın üzerindeki kondansatörmü neyse onlarda sıkıntı var dedi. anakartı değiştireceklermiş. aşağıya ekleyeceğim resimdeki malzemelerde sıkıntı varmış

Ekli dosyalar

• agp-kondansator.jpg
    agp-kondansator.jpg
    15.8 KB · Görüntüleme: 935
Geri