PC den tv ye görüntü aktarma soru!!!!!!!!!!!!!!!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hlyzkn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

hlyzkn

Aktif Üye
Arkadaşlar bir okuldan şöyle bir soru geldi bana;
Hem onboard ekran kartı var hem ayrıca ekran kartı var bilgisayarın.Yapmak istedikleri bir onboard ekran kartından tv ye görüntü verme ekran kartından da pc ye görüntü vermek istiyorlar bu mümkün mü Mümkünse nasıl olacak

Söylediğiniz şey mümkün değil... Eş zamanlı tek ekran kartından görüntü alınabilir. Ekran kartları 2 ya da daha fazla çıkışa sahip olur genelde. Ancak bunlar üzerinden çoklu görüntü alabilirsiniz!

Bir bilgisayardan tek ekran kartı ile çıkış yaparsın ancak vga çoklayıcı veya iki çıkışlı kablo ile çoğaltabilirsiniz.

söylediğiniz şekilde mümkün değil ama arkadaşların dediği gibi bir sürü değişik yolla aktarabilirsiniz.

Cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar bende sizin gibi düşündüm ama idareciler böyle bişey düşünmüşler bende bilmediğim bişe varsa öğreneyim diye sordum Çünkü ilk defa böyle bişey duydum da çoklayıcı filan yapıyoruz da bu durum ilk defa duyunca belki vardır dedim bi size sormak istedim

Ekran kartının çift çıkışı varsa, (VGA ve DVI gibi) VGA'yı bilgisayarın monitörüne bağlarsınız, DVI'ı ise dönüştürücü ile TV'ye bağlarsınız. Ekran kartının ayarlarından Klonla değil de Genişlet seçeneği ile ekranı genişletirsiniz. Bir pencereyi açıp, ekranın sağına, monitörün görüntü alanının dışına doğru sürüklediğinizde o pencere projeksiyon cihazında görüntülenir.

Geri