Pc görüntüsünü Tv' ye verme nasıl oluyor?

Kodla Büyü

samimi 75

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar bende 2 yıl önce aldığım hp marka laptop var .Ben bunudreste kullanmak için okuldaki tv ye bağlayarak görüntüyü tv den vermek istiyorum.Bunu için neler yapmam gerekiyor.Bir arştırma yaptım s-video filan diyorlar bundan bir şey anlamadım.yardım edrseniz sevinirim.

Televizyon üzerinde ne gibi girişler var. Örneğin, Anten, Scart, S-video (sarı renkte), VGA, DVI girişlerinden hangileri var?
Çoğu dizüstü bilgisayarda S-video denilen sarı renkte bir TV çıkışı bulunmaktadır. Eğer TV'nizde bu girişten varsa uygun bir kablo ile bağlayabilirsiniz.

Bir tane Svideo kablosu edinip bir ucunu TV ye diğerini Laptopa bağlayın daha sonra aynen projekiyon için yaptığımız gibi görüntüyü 2. monitöre aktarın görüntü özelliklerinden...

Ben denedim s-video ile alınan görüntü kalitesiz ve TV den rahatsız edecek kadar yüksek cızırtı (ses) geliyor.
Belki benim laptopun s-video çıkışında problem vardı. Ama görüntü kalitesi çok düşük.

Bunun yerine D sub ya da PC in girişli TV ler var. Bunlara vga kablosu (projeksiyon kablosu) ve ses kablosu bağlayarak görüntü alabilirsiniz.

Geri