PC Güvenliği için Kırılmaz Şifre

Kodla Büyü

KingSkrupellos

Seçkin Üye
Seçkin Üye
PC'i Güvenliğiniz İçin [Kırılmaz Şifre]

Selamun Aleykum, bilgisayarbilisim.net

PC’mize Şifre Koyduğumuzda (BİOS’a Değil)Bilgisayarı Açıp Ctrl + Alt + Del Del Yaptığımızda Yada Güvenli Modda Başlattığımızda Administrator yazıp Şifresiz Giriliyor . BİOS’a Şifre Koysak Bile Programla Kırılıp Giriliyor . Windows’un Kendi Programı Olan " syskey " ile Şifremiz Kırılmıycak .

Başlat > Çalıştır ’ a " syskey " yazalım ( " " işaretlerini kullanmadan )

Şifrelemeyi Etkin Kılıp Şifreyi Oluşturabiliriz . Bu Şifreyi Oluşturduğumuzda Hiçbir Program Veya Hacker Şifremizi Kıramaz .

UYARI : Eğer Bu Şifrelemeyi Etkinleştirirsek GeriDönüşü Olmaz Devre Dışı Bırakamayız Yani . Kasayı Açıp Saat Pilini Çıkarıp Taksanız Bile Şifreleme Sistemi Hep Devrede Kalır . Tek Çözüm Formattır . Ama Emin Olunki Mükemmel Bir Şifreleme Sistemidir .

KingSkrupellos' Alıntı:
PC'i Güvenliğiniz İçin [Kırılmaz Şifre]
Ben henüz kırılamayan bir şifre duymadım. Ancak zaman alır...

KingSkrupellos' Alıntı:
Selamun Aleykum, bilgisayarbilisim.net .
Aleykum selam

KingSkrupellos' Alıntı:
PC’mize Şifre Koyduğumuzda (BİOS’a Değil)Bilgisayarı Açıp Ctrl + Alt + Del Del Yaptığımızda Yada Güvenli Modda Başlattığımızda Administrator yazıp Şifresiz Giriliyor . BİOS’a Şifre Koysak Bile Programla Kırılıp Giriliyor . Windows’un Kendi Programı Olan " syskey " ile Şifremiz Kırılmıycak ..
Güvenli modda Administrator kullanıcı ile yapılan işlem, bütün bilgisayarlarda olmaz. Buradaki açık (Kullanıcı kaynaklı), sistem kurulurken parola verilmemiş olmasıdır. Ayrıca BIOS'a koyulan şifre programla değil, pil değiştirme, pil yuvasını resetleme ya da Clear CMOS jumperlarıyla yapılıyor bildiğim kadarıyla.

KingSkrupellos' Alıntı:
Başlat > Çalıştır ’ a " syskey " yazalım ( " " işaretlerini kullanmadan ).
Bu satırda sıkıntı yok.

KingSkrupellos' Alıntı:
Şifrelemeyi Etkin Kılıp Şifreyi Oluşturabiliriz . Bu Şifreyi Oluşturduğumuzda Hiçbir Program Veya Hacker Şifremizi Kıramaz ..
Dediğim gibi. Sadece zaman alır (Tabi bir de "sebep" e ihtiyacınız olacak).

KingSkrupellos' Alıntı:
UYARI : Eğer Bu Şifrelemeyi Etkinleştirirsek GeriDönüşü Olmaz Devre Dışı Bırakamayız Yani . Kasayı Açıp Saat Pilini Çıkarıp Taksanız Bile Şifreleme Sistemi Hep Devrede Kalır . Tek Çözüm Formattır . Ama Emin Olunki Mükemmel Bir Şifreleme Sistemidir .
Kasadaki BIOS pili ile windows'un şifreleme hizmetinin zaten ortak bir tarafı yoktur. İkisi birbirinden farklı çalışırlar.

hocam sistem şifresi ile bios şifresi zaten alakasızdır.
Ayrıca windowsun şifresini kırmak her zaman ve her durumda çok basittir. Birçok dos yazılımı bu işi saniyeler içerisinde yapar.
2. parti yazılımlar kullanmadan dosyaları korumak malesef bahsettiğiniz kadar kolay değil.

söylediğiniz belki öğrenciler bilgisayarla çok haşır neşir değilse ve şifreyi sıradan kullanıcılar için kullanıyorsak geçerli olabilir.

Üşenmedim şifreyi koydum live cd ile açtım bütün dosyalara erişebildim. :)

Geri