Pc Hiç açılmıyor

Kodla Büyü

ickeryaa

Aktif Üye
Arkadaşlar lab.daki pc lerden 3 tanesi hiç açılmıyor. Power tusuna dokunulduğu zaman pc hiç tepki vermiyor, fanlar çalışmıyor ledler yanmıyor.Bios poilini falan cıkardım yine olmadı . Yeni bir ps denedim ama yine sonuç aynı. Bu neden olabilir.

çalışan bir pc nin güç kaynağını söküp deneyin. tabi bunu denemeden önce power supplyın üzerinde açma kapama düşmesini de deneyin.

Hocam denedim ama olmadı. Power supply de sorun yok ondan eminim. İnsaallh anakartlar yanmamıstır. Makinalar hiç tık vermiyor.

anakartın üzerinde led var mı? varsa o ledin yanıp yanmadığına bakın yok led de yanmıyorsa bir şekilde elektrik gelip gelmediğine bakın 3 pc birden se anakart olma ihtimali de ilginç.

Valla ilginç ama led ler yanmıyor. Anlayacagınız pc de hiç hayat belirtisi yok .İlk defa bole bişey başıma geliyo.

aynı sorun bende de var bilgisayarların markası key smart sırayla 3 bilgisayarda bu sorun oluştu

Hocam çalışan bir power ile denediğiniz halde çalışmıyorsa sorun anakattadır. Sanırım anakartlarınız uçmuş. Eğer garanti süreleri geçmemişse servise gönderin.

öneriler :
1-şebeke geriliminin bilgisayara geldiğini kontrol
2-powerları çalışan bilgisayara takıp denemek. (powerları kontrol için)
3-power düğmesi yerine jackları bir tel ile kısa devre etmek.
4-tüm devre elemanlarını sağlam bilgisayarda çalıştırarak anakartın yandığından emin olunur.

Geri