pc kapanıyor

Kodla Büyü

neşem

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaslar yeni atandıgım okulda ana bilgisayarın hard diski yoktu labda bulunan bir harddiski taktım ancak tam aaçılırken kendiliinden kapanıyor acaba harddisk mi bzuk yoksa ben mi hard diski baglaken hata yaptım. Bilgisayarlar vestel.

Hocam harddiskin jumper ayarlarını bi kontrol edin, master mı ? slave mi ? salve olabilir jumper eğer öyleyse tek harddisk bağlayacağınız için onu master a alın.

açılırken kapanmaz normalde harddiskle ilgili olsa harddisk bulunamadı hatası verir ram ya da güç kaynağından problem olabilir daha önce çalıştığından emin misiniz bilgisayarın neden harddiskini almışlar. :?:

harddisk sata. sata harddiskler de jumper ayarı yok diye biliyorum . Neden harddsik sökülü onu da bilmiyorum eski bt öğretmeni baska yere atnmıs ana bilgisayar kasasını o sekilde buldum. Hard disk sökülmüştü.

demek ki hocam başka bi problemi varmış harddiskini başka bi yerde değerlendirmiş eğer illa ki kullanacağım diyorsanız sırasıyla çalıştığından emin olduğunuz ram ve güç kaynağı ile deneyin.

hocam pc yi kapatıp fişini çektikten sonra bi süre bekleyin.bir de ram ları yerinden çıkarıp tekrar takın açmayı deneyin,
büyük ihtimalle ramlardan kaynaklanabilir.

Anladığım kadarıyla siz ana bilgisayara lab daki herhangi bir bilgisayarın harddiskini bağladınız. Bu iki bilgisayarın konfifrasyonu farklıdır muhtemelen. Bu durumda da açılmaması normal. Sürücülerindeki uyumsuzluktandır. Açılırken F8 e basıp Güvenli Modda başlatıp deneyin. O harddisk o bilgisayarda kalacaksa format atıp işletim sistemi kurmanız gerekecek.

Geri