PC lerin ip alamamsı veya alsada internete girememe problemi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan la_mer62
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

la_mer62

Aktif Üye
arkadaşlar çalıştığım okulda bir tane tp link modemimiz 2 tane tp link acces pointimiz ve 2 tanede ana switchlerimiz var.Nedense hafta başlarında hem BT sınıfımdaki pc lerde hem de idari ve öğretmen arkadaşların kulladığı pc ler ip alamama veeya alsa bile internete girememe problemi var. ben genelde elle ip verip internete girmelerini sağlıyorum ama bunu hergün yapmakdan sıkıldım. bana daha akılcı ve kalıcı bir çözüm sunabilecek arkadaşlar var mı acaba? şimdiden tşk ederim yardımlarınız için.

hocam ikisinin ip adresleri farklı birinin 192.168.0.254 diğerinin http://tplinkap.net diye de hiç dikkat etmedim ip adresine acaba ondan olabilir mi ? ya aç kapa yapmak da çok işe yaramıyor.

yok mu başka çözüm önerisi sunacak arkadaşlar?ellen ip vermek de maalesef ilk gün işe yarıyor ikinci gün tekrardan sıkıntı yaratıyor :S neden olduğu konusunda da hiç bir fikrim yok :(

Access Point'lerinizin (AP'lerinizin) ayarlarına girip, DHCP sunucu özelliklerini iptal edin. Sadece Modem'in DHCP sunucu özelliği açık olsun. Modeminizin IP adresi 192.168.1.1 olsun. DHCP sunucunun IP havuzunu 192.168.1.30-192.168.1.200 olarak ayarlayın.
AP'leri yapılandırırken birine 192.168.1.251 diğerine 192.168.1.252 şeklinde IP verin. Her ikisinde de varsayılan ağ geçidi olarak 192.168.1.1 (modemin IP'si) IP'sini verin. Elle IP verdiğiniz bilgisayarı otomatiğe alın. Bilgisayarın IP aldığından emin olun.
Bunları yaptığınızda eğer ağınızda kablolamadan ya da switch vs. gibi cihazlardan kaynaklanan bir sorun olmayacaktır.

yakuphan' Alıntı:
Access Point'lerinizin (AP'lerinizin) ayarlarına girip, DHCP sunucu özelliklerini iptal edin. Sadece Modem'in DHCP sunucu özelliği açık olsun. Modeminizin IP adresi 192.168.1.1 olsun. DHCP sunucunun IP havuzunu 192.168.1.30-192.168.1.200 olarak ayarlayın.
AP'leri yapılandırırken birine 192.168.1.251 diğerine 192.168.1.252 şeklinde IP verin. Her ikisinde de varsayılan ağ geçidi olarak 192.168.1.1 (modemin IP'si) IP'sini verin. Elle IP verdiğiniz bilgisayarı otomatiğe alın. Bilgisayarın IP aldığından emin olun.
Bunları yaptığınızda eğer ağınızda kablolamadan ya da switch vs. gibi cihazlardan kaynaklanan bir sorun olmayacaktır.

aynı fikirdeyim. bir de modemin DHPC sunucusundan kiralama süresini düşürün...

bende de aynı sıkıntışar vardı dns adreslerini değiştirerek hallettim
kullandığım dns adresleri

195.175.39.39
195.175.39.40

bu dnslerde bazı videolar ve oyun siteleri açılıyor ama o kadar da olur :)

Geri