PC Performans arttırmak için

Kodla Büyü

wakuol

Üye
Öncelikle merhaba herkese...
Arkadaşlar yeğenimin bir bilgisayarı var...Eski bir şey yani benden kalan eski bir bilgisayar...Donanımsal özellikleri şöyle:
ECS M922 478 PİN ANAKART
İNTEL CELERON 1,7 İŞLEMCİ
256 MB RAM
GERİSİ IVIR ZIVIR....
Şimdi bir bilgisayarcıdan p4 2.4 ve p4 3 küsür işlemci buldum uygun fiyatlı bunlardan hangisi işime yara birde anakart hangisini destekler...
2.si rami 256 arttırıp 512 yapsam nasıl olur. ve ramim sdram mi yoksa ddrmı bunu nasıl anlarım...Arkadaşlar maddi yönden biraz sıkıntılıyım o yüzden en az maliyetle nasıl kapatırım bunu sonuçta çocuk oyun oynamıcak internete girecek msn birde ödevler için office şu anda tarayıcısını bile doğru dürüst kullanamıyor pc çok kasıyor...
Önerilerinizi bekliyorum... Herkese şimdiden teşekkürler...

Re: PC Performans arttırmak için yardım lütfen!!!

ddr 400 yadad ddr 333 büyük ihtimal... p 2.4 ü desteklemesi lazım... p4 3 tutmaz...

office , internet ve msn için celeron 1.7 işlemci yeterlidir. Üniversite öğrenciliğim döneminde kullandığım celeron 1.7 GHZ işlemci 256MB ram li bilgisayarda VB 6.0 Macromedia 2004 MX programlarını sorunsuz çalıştırabiliyordum.

RAM i 512 ye çıkarmanız yetecektir.
RAM üzerinde iki tane çentik varsa SD, bir tane varsa DDR dır
baştan temiz bir XP kurup antivirüs harici programları başlangıçtan kaldırırsanız yeterli olur.

fahrican' Alıntı:
office , internet ve msn için celeron 1.7 işlemci yeterlidir. Üniversite öğrenciliğim döneminde kullandığım celeron 1.7 GHZ işlemci 256MB ram li bilgisayarda VB 6.0 Macromedia 2004 MX programlarını sorunsuz çalıştırabiliyordum.

baştan temiz bir XP kurup antivirüs harici programları başlangıçtan kaldırırsanız yeterli olur.
system007' Alıntı:
ddr 400 yadad ddr 333 büyük ihtimal... p 2.4 ü desteklemesi lazım... p4 3 tutmaz...

İlginiz için teşekkürler arkadaşlar peki işlemciyi arttırmama gerek yokmu yani gerçekten iyi fiyatlı p4 2.4 buldum 20 tl falan yani alıyımmı tabi 256 veya 512 bir ram daha alacağımda işlemci konusunda ne diyorsunuz... teşekkürler

fahrican' Alıntı:

Arkadaşa katılıyorum ram ini yükseltmeniz çok ala işini görecektir.hatta bazı oyunları bile sorunsuz oynar.hatta işlemcinizi overclock yaparak değiştirmeye gerek kalmadan performansını da artırabilirsiniz.

Geri