pc sürekli kendi kendine açılıp kapanıyor!

Kodla Büyü

bilogt55

Seçkin Üye
Seçkin Üye
bizim müdürün pc açılıyor, ardından windowsun şifre sorduğu ekran görününce parolayı girmek için bir tuşa dahi bassak geri kapanıp kendi kendine yeniden açılıyor. ne yapabilirim? format da atamam önemli bilgileri varmış bilgisayarda. (neden yedeklemezse)
ne yapabilirim?
teşekkürler.

Hocam Virüs olabilir FORMAT atmalı!

Hocam İşlemci çok ısınıyor olabilir, İşlemci FANInı kontrol et!

formatı son çare olarak denemem gerekiyor:S bilgiler silinmeden format atılmaz değil mi? windowsu onar desem işe yarar mı acaba sizce?
kasayı açayım o halde bi değil mi? bir arkadaş da ramde bozukluk olabilir demişti.

Onarma işlemini ben hiç başaramadım, yada olmuyor!

* 2.sistem olarak kurulabilir ama onda da önceki windows içindeki (belgelerim,masaüstü) dökümanlara ulaşamayabilirsiniz

*Güvenli modda denediniz mi? Sorun virüs ise güvenli modda devre dışı kalabilir. Bilgileri kurtarıp sonra Format atarsınız.

cdden çalışan bir linux türevi ile (pardus,slax vs.) bilgisayarı açıp bilgilerinizi yedekleyebilirsiniz. Onlar da çalışmazsa harddiski söküp başka makineye takarak bilgileri yedekleyebilrsiniz.

mamoste' Alıntı:
Onarma işlemini ben hiç başaramadım, yada olmuyor!

* 2.sistem olarak kurulabilir ama onda da önceki windows içindeki (belgelerim,masaüstü) dökümanlara ulaşamayabilirsiniz

*Güvenli modda denediniz mi? Sorun virüs ise güvenli modda devre dışı kalabilir. Bilgileri kurtarıp sonra Format atarsınız.

hocam beni cuma günü aradılar pc için. yarın gidip güvenli modda deneyecektim. yeşekkürler :)

Çalışan CD den yedeklenen verilere dikkat!

Türkçe karakter içeren dosya/klasör isimleri allak bullak olabilir!

sunny' Alıntı:
cdden çalışan bir linux türevi ile (pardus,slax vs.) bilgisayarı açıp bilgilerinizi yedekleyebilirsiniz. Onlar da çalışmazsa harddiski söküp başka makineye takarak bilgileri yedekleyebilrsiniz.

okulda bir pardus cdsi vardı ama o sanırım kurulum içindi. harddiski başka bir pcye takmak da mantıklı, haklısınız hocam. sonra sizce format atınca pc düzelir mi? yoksa donanımsal bir problem mi vardır?

mamoste' Alıntı:
Çalışan CD den yedeklenen verilere dikkat!

Türkçe karakter içeren dosya/klasör isimleri allak bullak olabilir!

bilgisayarı açmak gözümde çok büyüyor açıkçası, donanım konusunda çok tecrübesizim, açınca toparlayamam diye korkuyorum :?

arkadaşlar bu konuda başka önerisi olan var mı? bir de ben kasayı açınca birşey bozulursa sorumlu olur muyum?

kasayı açıp işlemci ve güç kaynağı üzerindeki fanların çalışıp çalışmadığını kontrol edin , ardından temizleyin...

korkularımla yüzleşme zamanım geldi :) anlaşıldı ki o kasa açılacak başka yolu yok :) teşekkürler hakanx280 hocam.

hocam peki harddiski başka bir bilgisayara takarken bilgilerin silinme ihtimali var mı?
teşekkürler.

.Muhtemel bir voltaj oynamasında hdd'deki verilerde bozulma olmuştur. Böyle durumlarda ben genelde Norton Ghost türevi bir CD den Boot ediyorum ve Diski hatalara karşı taratıyorum. Ve sorun genelde düzeliyor.

aslında voltaj oynamasından da olabilir, çok mantıklı hocam. çünkü çalıştığım yerde elektrikler gidip gidip geliyor. pc açılmadan boot edilebiliyor değil mi?

Dediğiniz gibi kendiliğinden açılıp kapanıyorsa eğer anakart bozulmuştur. Anakartı değiştirmeniz gerekli, kolay gelsin.

Geri