pcler sırayla kapanıyor

Kodla Büyü

arslan_1905

Süper Üye
Süper Üye
merhabalar arkadaşlar
pcler sıraya kapanıyor kendi kendine
anlayamadım
sadece öğrenci pcleri kapanıyor netsupport falan da açık değil
kapanıp tekrar açılıyor
böyle bir sorunla karşılaşan var mı veya önerisi olan??

hocam okulumda vestel marka bilgisayarlar var, onlarda da iki tanesinde aynı sorun vardı. 3-4 dakika sonra kapanıp tekrar açılıyorlardı. içini temizleyip ram ve işlemciyi çıkarıp taktıktan sonra format attım:( şimdi sağlam bir şekilde çalışıyorlar. ama sorun tam olarak ne onu bilmiyorum..

daha geçen hafta içlerini temizledik kasaların ve ondan önceki haftada format atmıştım :cry:

power yetersiz olabilir. harddisk te virüs olabilir hardiski başka bir bilgisayara takıp taratmanız gerekir.

evet sanırım varmış tesisat yeterli değilmiş sanırım çok fazla şartellerin attığı oluyor

hocam voltaj ölçümü yaptırın bir ara bizim voltaj 170 civarıydı. güç kaynakları otomatik kapatıyordu ve bilgisayarları açtırmamıştım ancak ana bilgisayar direk şebekeye bağlı olduğundan çalışabiliyordu. Sakıncalı bir durum ama sonra voltaj yükseltilince sorun halloldu.

hocam benimde olmuştu aynı durum zamanında vestellerde. önce kapanıp açılıyorlardı bazıları ondan sonra birkaçı hiç açılmamaya başladı. teknik servis gelip anakart değiştirdi 3-4 tane. tesisatımızda kaldırıyordu sorun yoktu ama sebebinide anlamadık. ama belki sıcak yerlerde olan bir sorunda olabilir fazla ısınmadan dolayı.

elektrik hatlarına baktıracağız
ama ben ilk etkilenenin monitor olacağını zannediyordum yanılmışım
diğer okulumda ise hafta sonu yüksek gerilim gelmiş pclerden sadece ana bilgisayar açılıyordu diğerleri gitmiş
şarteli kaldırdıklarında pcnin biri alev almış
hepsi servise gitmek zorunda şimdi
ne olacak bilmiyorum :?

Geri