pc'nin uzun aradan sonra açılması_güç_arıza?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mavi85
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

mavi85

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar bt sınıfımda bir bilgisayarı akşam giderken kapatayım, yarın gelince sabahtan açılıyor, ama sabah 10-15 dakika kullanıp kapatırsam bi daha açılmıyor(kasa çalışıyor ekrana görüntü gelmiyor ), aradan 2-3 saat geçmesi gerekiyor ekrana görüntü gelmesi için.

Sorun ne olabilir? Kasa çalışıyor, yine de güç kaynağı arızalı olabilir mi?

2-3 saat dediğim bilgisayar kapalı olarak 2-3 saat duracak, ondan sonra açılırsa, yani uzun müddet dinlenirse açılıyor, tuhaf bir arıza ?

Büyük ihtimalle sorun ekran kartında fırınlama diye bir yöntem var isterseniz fırınlayın. Yada aynı ekran kartını farklı bir pc de deneyin bakın aynı sorun meydana geliyor mu?

hasari hocam ekran kartları hep onboard, ayrıca fırınlama nasıl oluyor açıklayabilir misiniz? ilk defa duyuyorum.

aynı sorun 2 kez başıma geldi.
1.sinde ekran kartımı değiştirdim düzeldi
2.sinde (2 sene sonra) güç kaynağını değiştirdim düzeldi.

Bios elektriğin kesilip geri gelmesi durumunda bilgisayarı açacak şekilde ayarlanmış olabilir veya yine biosta alarma ya da LAN üzerinden açılma gibi seçenkler aktifleştirilmiş olabilir.

hocam öyle bir durumda güç kaynağını fişini çekin ardından uçlarını bir birine değdirerek 2-3 sn bekledikten sonra fişi prize takıp tekrar deneyin eğer açılırsa muhtemelen güç kaynağı stabil çalışmıyordur.

aynı sorun benim başımda da var..geçen yıl 2.dönemden beri uğraşıyorum,çözemiyorum..bazen kendi kendine hemencik açılıyor..bazen de hiç açamıyorum, yani açamıyorum derken ekrana görüntü gelmiyor...(vestel ubak 2008 bu aradaa)

power la alakası oldugunu sanmıyorum ama yinede düzgün çalışan bir kasanın powerını söküp denemende fayda var...
bence sorun ya anakarttan kaynaklanıyor dur. . . yada işlemciden işlemciyi söküp temizleyip tozlardan vs. tekrar takın fanını kontrol edin işlemci cok ısınıyor da olabilir . . . :+1:

Geri