PDF Annotator veya ...?

Kodla Büyü

adadeniz

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
merhaba arkadaşlar
okulumdaki öğretmenler starboar kullanırken PDF dokumanının herhangi bir sayfasıno alıp üzerinde işlem yapmak istiyorlar.
mesela 5 sayfalık bir geometri yaprak testi soru soru çözmek istiyorlar.

problem şu:
starboard sağ altta + butonuna basıp PDF nin o anki sayfasını almak istediklerinde PDF kaç sayfa olursa olsun tüm sayfalar belleğe yuklenmeye çalışıyor bu da cok fazla vakit kaybı.
ayrıca belge yuklendikten sonra çift tıklandıgında da belgenin ilk sayfası starboarda wallpaper olarak ekleniyor.
Arkadaşın biri çözüm için pdf aç, istedigin yeri kopyala, starboarda yapıştır dedi...
Bu çözüm yolu çok zahmetli...Bunu çözmenin başka bir yolu yok mu?

ve pdf annotator adlı bir program gordum. starboardda yapılan çoğu işlemi pdf annotator yardımıyla yapabiliyorsun. Ama gel gör ki bu program ücretli...
ücretsizini bulamadım veya bu programın muadilini...

bu arada starboardda yazıtahtası - masaustune yaz secenegi var.
bu yontemi bilgisayarda denedim oluyor ama akıllı tahtada olmuyor.
ya cizim filan yapılmıyor ya da dokundugun yerin 10 cm kadar yukarısı ciziliyor.

program konusunda bilgim yok ama istediği soruyu ekran alıntısı olarak almak gerçek zahmetli oluyor mu?

herhangi bir belgeyi açın (pdf,word vs.).Dosya > Yazdır
yazıcı seçimi : starboard document capture
sayfa numarasını da girin

tamam ediğinizde istediğinz sayfa starboarda aktarılır.

emrahsahan' Alıntı:
herhangi bir belgeyi açın (pdf,word vs.).Dosya > Yazdır
yazıcı seçimi : starboard document capture
sayfa numarasını da girin

tamam ediğinizde istediğinz sayfa starboarda aktarılır.
hocam tesekkurler bu yontem icin lakin
hala wallpaper olmaktan çıkmadı bu olay...

öğretmen geometri anlatırken atıyorum
üçgeni büyütp küçültebilmeli sağını solunu çekiştirebilmeli döndürebilmeli
ama bu durumda bunların hiçbiri yapılamıyor sadece silik bi wallpaper

PDF Annotator'un ful sürümü
Kod:
http://www.embedupload.com/?d=1XIHLALARZ

gazi57' Alıntı:
Kod:
hocam ful bulmasına bulurum sorun değil ama sorun şu ki akıllı tahtalara lisansız yazılımın yüklenilmesine karşı olunması...

cyln' Alıntı:
gazi57' Alıntı:
Kod:
hocam ful bulmasına bulurum sorun değil ama sorun şu ki akıllı tahtalara lisansız yazılımın yüklenilmesine karşı olunması...

siz bilirsiniz hocam ben gerekli olan herşeyi yüklüyorum..

valla ben lisansız yüklemeyin dedikleri için yüklemem
yarın bigün bi sıkıntıda anında tüm kadro "biz bilgisayardan ne anlarız bt rehber ogretmeni ilgileniyordu" der cıkarlar...
gerek yok stres yapmaya...

suan icin bu problemin cozumunu dusunuyorum

cyln' Alıntı:
yarın bigün bi sıkıntıda anında tüm kadro "biz bilgisayardan ne anlarız bt rehber ogretmeni ilgileniyordu" der cıkarlar...

Hocam lisanssız degil ki lisanslı program verdim ben size :)

gazi57' Alıntı:
cyln' Alıntı:

Hocam lisanssız degil ki lisanslı program verdim ben size :)

:puhaha: :puhaha: :puhaha: Gerçekten öyle...

faxtool denen programı kullan çok basit. işini görecektir. hem ücretsiz. 100 sayfalık dökümanı bile tek tek sayfalara böler. 5 veya 10 artık kaç sayfa istersen onları da birleştirir. sürükle bırak yöntemi ile çalışıyor

bu pdf annotator
herhangi bir sayfayı sanki sunu yapıyormus gibi sayfa sayfa veya sayfanın komplesini bölüm bölüm ekrana getirebiliyor.
starboard gibi de üzerine yazıp çizebiliyorsun...
ben boyle birsey istiyorum.

mevcut durumda tek sayfalık bir pdf bile olsa starboard onu silik wallpaper kabul ediyor. büyütemiyorsun küçültemiyorsun çeviremiyorsun

Arkadaşlar bu pdf annotator programının portable olanı yok mu elinizde ve mümkünse paylaşırken meb internet engeli olmayan bir site adresi şeklinde ekler misiniz?

Starboard yüklü makinada PDF göstericinizin yazdır seçeneklerinden yazıcı olarak starboard documenti capture i seçin. istediğiniz sayfa aralıklarını girin ve yazdırın

PDFAnnotator Portable 3,0 win7 de normal çalışıyordu, ama şimdi win8 de (faz2) çalışmıyor, uygulama hatası, code hatası gibi error veriyor.
Sizce bir çözümü varmıdır acaba??? Yeni version demeyin çünkü PDFAnnotator portable yeni version bulamadım....

Geri