Pdf uzantılı dosyalar nasıl oluşturulur?

Kodla Büyü

bosvernapcan

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar bugün okulda fen teknoloji öğretmenimiz sınavlarını pdf uzantılı dosya şeklinde hazırlamak istediğini ve bunu nasıl yapabileceğini sordu. İnanın o sorana kadar bunu hiç merak etmemişim.haliyle cevabı bilmiyorum. Nasıl yapılıdığı hakkında bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim

artık birçok metin editörü pdf formatında kayıt yapabiliyor. messela word ile pdf oluşturabilirsin. kaydetme ekranında kayıt türüne pdf seçmen yeterli. excelde hazırladığın dosyalarıda aynı şekilde pdf formatında kaydedebilirsin. herhangi bir converter'e gerek yok

Eğer adobe reader kullanıyorsan yazdır seçeneğinde yazıcı olarak adobe pdf seçmen yeterli dosya pdf olarak yazılacaktır. Yada pdf creator tarzı programlarla da aynı şeyi yapabilirsin

ya benim anlatmak istediğim bu fen ile ilgili çizimleri rahat bir şekilde yapabileceği ve bunu pdf şeklinde kayıt edeceği bir program soruyor? word dişin da bu tarzda kelime işlemci programı var mı

hocam eğer office 2007 versiyonunu kullanıyorsan öncelikle yapman gereken
http://www.microsoft.com/downloads/tr-t ... ZWD&ver=12
eklentisini kurman ondan sonra,
DOSYA-FARKLI KAYDET den dosya türü olarak pdf yi seçebilirsin.

eğer office 2010 kullanıyorsan herhangi bir eklenti kurmana gerek kalmadan
DOSYA-FARKLI KAYDET den dosya türü olarak pdf yi seçebilirsin.

bosvernapcan' Alıntı:
ya benim anlatmak istediğim bu fen ile ilgili çizimleri rahat bir şekilde yapabileceği ve bunu pdf şeklinde kayıt edeceği bir program soruyor? word dişin da bu tarzda kelime işlemci programı var mı
word den daha gelişmiş kelime işlemci yok. olsaydı onu kullanırdık. ayrıca wordun çizim araçları fen bilgisi için yeterde artar bile. bütün maharet wordu'u kullananda. çok profosyonel bişey arıyosa photoshop'u öner. onunla da pdf kaydedebilir (zaten o da adobe'nin yazılımı).

Geri