perfect xp v2 plus ağ problemi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan turapt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

turapt

Seçkin Üye
Seçkin Üye
tüm lab.a perfect xp yi kurdum. office 2007 yi kurdum. netsupport u kurdum. deep freeze i kurdum ve her şey sorunsuzdu. mutlu meut yaşardık lakin bu bir hafta sürdü. şimdi bilgisayarlar ne ağa bağlanıyor, ne internete. ağ kartları tamam, ip adresi ve dns otomatik. lütfen yardım..

selim42' Alıntı:
hepsimi bi kısmımı kablolumu bağlanıyon olayı açarsan..
hocam lab 15+1 lik. bu bilgisayarlardan birisini formatlamadım sadece, onda almam gereken yedekler var, diğerleri öğrenci bilgisayarı olunca hemen attım formatı. format attıklarım da bağlanmıyor, atmadığım bilgisayar da bağlanmıyor. yalnız benim anlamadığım nette problem var diyelim, aynı lab da ağı neden görmez. bilgisayarlar birbirini görmüyor. deep freze kurduktan sonra ben lab ı kullandım ve çok güzel çalışıyordu, sorun modemden switche gelen kabloda mı? swithc de mi? ben de mi? bi türlü anlamadım:(( olay bu..

perfect xp bilgisayar adı aynı yapıyo dikkat edin ..
bi tane kablo da sıkıntı varsa switch i uçuruyo onada dikkat edin
switch deki kabloları çekip teker teker takın vs..

bütün switchleri söktüm, beklettim. sonra açtım sorun düzeldi, tabi hafta sonu da biraz dinlendi cihazlar. sorun ip adresi almasında sanırım, pc adını filan formattan sonra değiştirmiştim zaten. sorunsuz çalışıyordu, meb bağlantısında 5 tane switchle dağıtım olunca arada bi karışıklık oluyor.. ilgilenlere teşekkürler..

Geri