Performan Görevi ve Sonuçları

Kodla Büyü

mehday33

Site Gezgini
Performans görevi olarak "Klavye Tuşlarının Görevleri" konusunu verdim. Bir çok öğrenci fon kartonlarda ödevlerini teslim etti. Bazı ödevler gerçekten çok uğraşılmış emek ve zaman harcanmış. Buraya kadar herşey güze0,l ancak ödevin amacı tuşların görevlerini öğrenmeleri olduğu için öğrenip öğrenmediklerini ölçmem gerkiyordu. Tahtaya 3 tuş yazdım görevini sordum. Tuşların görevini bilen 6-7 öğrenciyi geçmedi. (bilen diyorsam bildiğini iddia eden, bir çoğu boş parmak kaldırıyor malesef)
Performans görevinde bu sınava 25 puan veriyorum. 75 puanı da hazırlanan ödeve vereceğim. Biraz zaman alıyor ama öğrencilerimi daha iyi tanımış oldum. Bir sonraki performansta performans değerlendirme sınavına en az 50 puan vermeyi düşünüyorum.
Haftaya hazırlanın mini bir sınav yapacağım konu belli klavyenin tuşları. Sınavımı yaptım, 10 tane eşleştirme içeren minik bir kağıt verdim 10-15 dk arası süreler verdim. (Bir çoğunun bilgisayarı var tuşların ne işe yaradığını deneyebilirlerdi.)
Gelelim sonuçlara, sonuçlara, sonuçlarımız malesef hüsran. Hüsran az kalır REZALET. Kim diyor bizim çocuklar bilgisayarı biliyor diye. Biliyorlarsa neden benim okuluma düşmemiş bunlar.Boşluk tuşu çocuk için zıplama tuşu. Çoğu sınıfta 20 ve üzeri puan alan öğrenci sayısı bir elin parmağını geçmez. (10 soruyu 25 puan üzerinden değerlendirdim.)

DEMEK Kİ PERFORMANS GÖREVLERİ ÖĞRENCİLERİN NOTLARINI YÜKSELMELERİ İÇİN GELİŞTİRİLMİŞ, KIRTASİYELERE PARA KAZANDIRAN, BİR GÖREVMİŞ. PERFORMANS GÖREVİ GENEL ANLAMDA KAĞIT İSRAFI OLMAKTAN İLERİYE GİDEMEMİŞ.

Performans görevi ve soruları paylaşıyorum. Sorduğum tuşları da görün. Zor mu sormuşum?

Ekli dosyalar

Geri