MS Word de perdormans görevi olarak verdiğim çalışmada çok bilmiş öğrenciler kopya çekmişler....
Kopya iki türlü.. ama ikisi de ağ üzerinden ...
1-dosyayı birebir kopyala yapıştır, sonra isim değiştir, ve öğretmen farketmesin diye ufaka tefek değişikler..
2 word belgesinin içinden kendi yapamadıkları kopyala yapıştır...
nsıl farkettim?
ilkinde dosya özellikleri tarih boyut vs açık.. (görünüm-ayrıntılar) baktım hep aynı dakikada oluşturulmş, içeriklere bakınca anladım..
ikincisinde ise resim kırpma vs vardı, kocaman resmi hep aynı ölçülerde mi kırparlar? hem de aynı oranda ölçeklemişler ....
la havle
ne yapsam bilmiyorum...
18 Mart töreni sebebiyle yarım saat sınıfı boş bırakmanın sonuçları..
İşin ilginç yanı, yanı kopya çekenlerin, 6.sınıfların, ortalaması 70-85 arasında iken, aynı performansı verdiğim 5. sınıflarda bir sınıfın ortalaması, süre daha kısa olmasına rağmen, 90 çıktı.
Kopya iki türlü.. ama ikisi de ağ üzerinden ...
1-dosyayı birebir kopyala yapıştır, sonra isim değiştir, ve öğretmen farketmesin diye ufaka tefek değişikler..
2 word belgesinin içinden kendi yapamadıkları kopyala yapıştır...
nsıl farkettim?
ilkinde dosya özellikleri tarih boyut vs açık.. (görünüm-ayrıntılar) baktım hep aynı dakikada oluşturulmş, içeriklere bakınca anladım..
ikincisinde ise resim kırpma vs vardı, kocaman resmi hep aynı ölçülerde mi kırparlar? hem de aynı oranda ölçeklemişler ....
la havle
ne yapsam bilmiyorum...
18 Mart töreni sebebiyle yarım saat sınıfı boş bırakmanın sonuçları..
İşin ilginç yanı, yanı kopya çekenlerin, 6.sınıfların, ortalaması 70-85 arasında iken, aynı performansı verdiğim 5. sınıflarda bir sınıfın ortalaması, süre daha kısa olmasına rağmen, 90 çıktı.