Performans ödevini yapmayan öğrenciler için ne yapıyorusunuz

Kodla Büyü

webmaster19

Aktif Üye
Performans ödevini yapmayan öğrenciler için ne yaptınız.

Ölçme ve Değerlendirmeye Katılmayanlar
Madde 38 — Herhangi bir nedenle sınavlara katılamayan, proje ve performans görevini zamanında teslim edemeyen öğrencinin durumu velisine bildirilir. Veli, öğrencinin bunlara katılamama veya zamanında teslim edememe gerekçesini, en geç beş iş günü içinde okul yönetimine yazılı olarak bildirir.
Okul yönetimince özrü uygun görülen öğrenciler, ders öğretmeninin belirleyeceği bir zamanda önceden öğrenciye duyurularak dersin niteliğine göre yapılacak değerlendirme etkinliğine alınır. Bu ölçme değerlendirme etkinliği, sınıfta diğer öğrencilerle ders işlenirken yapılabileceği gibi ders dışında da yapılabilir. Öğrenciler, proje ve performans görevini ise öğretmenin belirleyeceği süre içinde teslim eder.
Geçerli özrü olmadan sınava katılmayan veya proje ve performans görevini teslim etmeyen öğrencilerin durumları puanla değerlendirilmez. Ancak aritmetik ortalama alınırken sayıya dâhil edilir.

Geçerli özrü olmadan sınava katılmayan veya proje ve performans görevini teslim etmeyen öğrencilerin durumları puanla değerlendirilmez. Gayet açık hocam, yani "G"

Saçma sapan işler,
öğrenci anlamaz, veli anlamaz, öğretmen anlamaz
sözlü notunun suyu mu çıktı? neylerine yetmez anlamadım.
ayrıca bu ülkede kim bu renkli kartonun üstüne çıktıları ve resimleri yapıştırıp bu işi el sanatlarına çevirdi ise Allah onu bildiği gibi yapsın.
O kadar uyarmama ve serbest bırakmama rağmen %50 si çıktı alıp hayvan gibi renkli mukavvalara uhulayıp getirmişler yine.
Konu bilişim suçları, öğrenciye soruyorum ödevinin konusu ne? YOK bana içinden bir cümle söyle? YOK.
Sistem kökten arızalı, hepimiz arızalı sistemin ürünüyüz resmen.
Gece gece kafanızı ağrıttım hakkınızı helal edin :)
iyi geceler

Ya normalde performans okulda hazırlanmalı. Peki ne zaman. Diyelim bugün 2 ders Virüsler işlediniz. Öğrenci bu konu ile ilgili ne zaman performans hazırlayacak. Son 15 dakika hadi çocuğum ikinizin görevi bu, girin internete araştırın, yazın verin mi diyeceğiz. Ya da bir sonraki hafta başka bir konu işlenirken, görevi Virüsler olan çocuklar o dersi dinlemeyip performans mı hazırlayacaklar. Yemin ediyorum bu soruyu müfettişlere soracaktım rehberlikde, adamlar okula gelmiş hiç bir öğretmene rehberlik yapmadan gitmişler. 2. dönem gelecekler soracam, madem bilmiyorsun ilk dönem ne yaptın diyecek. İşte o zaman basacan küfrü aslında...

ozlem22' Alıntı:
ben sınıfta yaptırdım o yüzden hepsi yaptı sorun yok :)

hocam ne zaman yaptırdınız. Bakın normalde her öğrencini aldığı ödevin tarihini yazmanız lazım. Yani diyelim ekimin 2. haftası bütün sınıf 2 derste perfromans hazırlayacak derseniz yanlış bir uygulama oluyor. Performans ölçeğine göre diyelim ki bu hafta Ali ile Veli Virüsler ile ilgili bir performans görevi hazırlayacaklar. İyi de ne zaman? Siz Virüsleri anlatırken onlar dinlemeden mi hazırlayacak? Dersi siz anlatacaksınız sonra onlar hazırlayacak, e diğer sınıfın geri kalanı ne yapacak? Bir sonraki hafta mı hazırlatıyorsunuz. Ayrıca Performans Görevi hazırlama diye bir ders olacak ki, herkes derste öğrendiklerinin uyulamasını yapsın. Benim merak ettiğim bilgisayar sınıfında Word, Excel işlerekn nasıl performas hazırlattığınız değil. Asıl öğrenmek istediğim kendi sınıflarında projeksiyonla konu işlerken öğrenciler ne zaman ödev hazırlayacaklar?

yaptığım doğru yanlış bilemem ama ben 6.sınıflar için ki 5. sınıfım yok wordde menülerdeki öğelerin; görevlerini ve kısayollarını gösteren bir tablo oluşturmalarını istedim. tabiki bunu derste yaptık şu şekildede bir puanlama oluşturdum.
Sayfaya internetten resim ekleme (10P)
Paragraf düzeni (5P)
Yazı tipi (3P)
Yazı boyutları (2P)
Renk düzeni (5P)
Tablo düzeni (10P)
Küçük resim- şekil ekleme (5P)
Kenarlık ekleme (5P)
Sayfa numarası ekleme (5P)
Filigran ekleme (5P)
Altbilgi ekleme (2P)
Üstbilgi ekleme (3P)
Sayfa düzeni (15P)

G yazıp geçin hocam sorumluluğunu bilsin herkese öyle bedavadan not vermeyin getirenle getirmeyen farkı olsun

g de yazılmıyor hocam veliye bildirmek gerekiyor. koca dönem hiç umurlarında olmaz öğrenci, karnesine 1 düşer değerlenir birden şikayet ederler velilerde çok garip

yönetmelik gayet açık, G yazılır.
Bende G yazdım.
Kafadan not verilirse bu defa öğrencilerin hiç birine getirtemezsiniz.
E-okuldan verilen notları görüyorlar zaten.
Öğrencileri tembelliğe alıştırmayalım...

Demin çocuğun birini azarladım;
-Neden sınava gelmedin girmedin diye?
-Sınav mı vardı hocam?
:o

Bizim öğretmen arkadaşlar da G yazmış, ben 50 yazacaktım şimdi ne yapsam karar veremedim. Bizde performansı ders içerisinde yaptıran yok.

offffff Allahım çok pişmanım bu dönem çok acemilik yaptım.. çocukların diğer sınavlarına denk gelmesin diye sınavı bu hafta yaptım hala not giriyorum...performansı getirin diye dilimde tüy bitti çoğu getirmedi.... veliye hangi ara haber vercem şimdi??
II. dönem bööyle sona bırakmıcam :x :cry: :o

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ
http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2 ... 0907-4.htm

Sınavlara katılmayanlar
MADDE 48- (1) Sınavlara katılmayan, performans çalışmasını yerine getirmeyen veya projesini zamanında teslim etmeyen öğrenci, özrünü özrün başlangıcından itibaren 5 iş günü içinde bildirmek ve özrün bitimini izleyen 5 iş günü içinde de belgelendirerek okul yönetimine vermek zorundadır. Ancak kaza, ölüm, doğal afet, yangın, uzun süreli tedavi gerektiren hastalık, gözaltına alınma ve tutuklanma gibi olağan dışı hâllerde bu süre okul yönetimince uzatılabilir.
(2) Özrü okul yönetimince kabul edilen öğrencinin durumu ders öğretmenine yazılı olarak bildirilir. Bu öğrenci, ders öğretmeninin belirleyeceği bir zamanda ve önceden duyurularak bir defaya mahsus mazeret sınavına alınır, performans çalışması veya projesi kabul edilir. Bu sınav, sınıfta diğer öğrencilerle ders işlenirken yapılabileceği gibi ders dışında da yapılabilir.
(3) Özürleri nedeniyle yılsonu beceri sınavına katılamayanlara; özrün sınav günü mesai saatinin bitimine kadar kurum müdürlüğüne bildirilmesi ve en geç beş iş günü içinde belgelendirilmesi kaydıyla kurum müdürlüğünce öğretmenler tatile girmeden önce uygun görülecek bir tarihte, özrün süresi öğretmenlerin tatile girdiği tarihten sonraya rastlayan öğrenciler ise yeni ders yılının başlamasından önce sınava alınırlar.
(4) Geçerli özrü olmadan sınava katılmayan veya projesini vermeyen ve performans çalışmasını yerine getirmeyen öğrencilerin durumları puanla değerlendirilmez. Ancak aritmetik ortalama alınırken sayıya dâhil edilir.

Yani "G" yazabilmek için ekteki formu doldurmuş ve durumu veliye bildirmiş olmanız gerekli...

Ekli dosyalar

ya anlamadıgım sınıfta yapılan bırseyı nasıl G ıle degerlendırmıs oluyorsunuz getırmedı dıye bısey yok hocam cocugu cıkaracaksınız tahtaya sorucaksınız 3 5 soru 50 verıceksınız olucak bıtıcek ama hıc bır sey yapmadan 50 vermeyın o zmn ıkıncı donem alamayabılrısınız performans odevlerını :D

mfacil' Alıntı:
ya anlamadıgım sınıfta yapılan bırseyı nasıl G ıle degerlendırmıs oluyorsunuz getırmedı dıye bısey yok hocam cocugu cıkaracaksınız tahtaya sorucaksınız 3 5 soru 50 verıceksınız olucak bıtıcek ama hıc bır sey yapmadan 50 vermeyın o zmn ıkıncı donem alamayabılrısınız performans odevlerını :D

performans görevine derste başladık bitirenlerinkini aldım bilgisayarıma.. bitiremeyenler sonra getireceklerdi getirmeyenler var... şimdi ben sınıfta uğraştığını gördüğüm çocuğa elimde bir dosyası olmasa bile performans notu verebilir miyim?

*Vendetta*' Alıntı:

Sınavlara katılmayanlar
MADDE 48- (1) Sınavlara katılmayan, performans çalışmasını yerine getirmeyen veya projesini zamanında teslim etmeyen öğrenci, özrünü özrün başlangıcından itibaren 5 iş günü içinde bildirmek ve özrün bitimini izleyen 5 iş günü içinde de belgelendirerek okul yönetimine vermek zorundadır. Ancak kaza, ölüm, doğal afet, yangın, uzun süreli tedavi gerektiren hastalık, gözaltına alınma ve tutuklanma gibi olağan dışı hâllerde bu süre okul yönetimince uzatılabilir.
(2) Özrü okul yönetimince kabul edilen öğrencinin durumu ders öğretmenine yazılı olarak bildirilir. Bu öğrenci, ders öğretmeninin belirleyeceği bir zamanda ve önceden duyurularak bir defaya mahsus mazeret sınavına alınır, performans çalışması veya projesi kabul edilir. Bu sınav, sınıfta diğer öğrencilerle ders işlenirken yapılabileceği gibi ders dışında da yapılabilir.
(3) Özürleri nedeniyle yılsonu beceri sınavına katılamayanlara; özrün sınav günü mesai saatinin bitimine kadar kurum müdürlüğüne bildirilmesi ve en geç beş iş günü içinde belgelendirilmesi kaydıyla kurum müdürlüğünce öğretmenler tatile girmeden önce uygun görülecek bir tarihte, özrün süresi öğretmenlerin tatile girdiği tarihten sonraya rastlayan öğrenciler ise yeni ders yılının başlamasından önce sınava alınırlar.
(4) Geçerli özrü olmadan sınava katılmayan veya projesini vermeyen ve performans çalışmasını yerine getirmeyen öğrencilerin durumları puanla değerlendirilmez. Ancak aritmetik ortalama alınırken sayıya dâhil edilir.

Yani "G" yazabilmek için ekteki formu doldurmuş ve durumu veliye bildirmiş olmanız gerekli...
Hocam alıntı yaptığınız maddeye göre sadece özrü kabul edilmiş bir durum varsa değerlendirme yapılmalı, halbuki getirmeyenlerin zaten geçerli bir özrü yok ki? Ayrıca ödevi getirmeyen birisine not vermek hukuksuzluğun ta kendisidir. Form göndermemiz gerekiyordu da göndermediysek bile bence "G" yazmalıyız. Hem olayı sadece kendimizi korumak adına düşünmeyelim, getirmeyen çocuğa not verirsek çocukları kolaya alıştırmış olmaz mıyız, bir daha o çocuğa ödev yaptırabilir miyiz? Ağzına yemeği biz uzatmış oluruz. Birazcık sorumluluk sahibi olmayı öğrensinler artık bunlar orta okul çocuğu.

coderfree' Alıntı:
*Vendetta*' Alıntı:

Sınavlara katılmayanlar

Hocam alıntı yaptığınız maddeye göre sadece özrü kabul edilmiş bir durum varsa değerlendirme yapılmalı, halbuki getirmeyenlerin zaten geçerli bir özrü yok ki? Ayrıca ödevi getirmeyen birisine not vermek hukuksuzluğun ta kendisidir. Form göndermemiz gerekiyordu da göndermediysek bile bence "G" yazmalıyız. Hem olayı sadece kendimizi korumak adına düşünmeyelim, getirmeyen çocuğa not verirsek çocukları kolaya alıştırmış olmaz mıyız, bir daha o çocuğa ödev yaptırabilir miyiz? Ağzına yemeği biz uzatmış oluruz. Birazcık sorumluluk sahibi olmayı öğrensinler artık bunlar orta okul çocuğu.

Haklısın hocam ama sitemin kendisi bozuk olunca böyle problemler normal.
Sistem sana çocuk yazılıya girmezse, ödevini yaptırmazsa sen bunu veliye bildireceksin diyor... Oraya "G" yazabilmek için senin formu doldurup okul idaresinin de onaylayıp göndermesi lazım veliye. Veli gelir itiraz ederse sana sorarlar "FORM NERDE?" diye...
O yüzden ver 45, sınavlardan ortalaması geçiyorsa geçsin geçmiyorsa zaten kalır...

Hocam sınava katılmayanlar için form doldurulması gerektiğini nerden buldunuz merak ediyorum yönetmelikte form falan yok. Bir gösterseniz de görsek. 48.maddede veliye bildirilir diye bişey yok. Hani benim bakmadığım bir yer olabilr diye soruyorum nerede yazıyor?

mdio' Alıntı:
DaMieN' Alıntı:
karinca_52' Alıntı:
45 ver gitsin hiç uğraşma

50 demek istedin herhalde :)

50 niye? Ben getirmeyenlere G yazdım. Sınıfın birinde 16 öğrenci teslim etmedi. Hepsine G. Başka da bir şey yapmadım.

İyi de hocam bunun prosedürü var ilköğretim kurumları ekler bölümünde yazıyor, mevzuyu uzun yazmış ama ben kısaca anlatayım;
Ödevini getirmeyen öğrenciye önce bir kağıt veriyorsunuz ödevini yapmadığını aileye bildirmek adına bir imza kağıdı gönderiyorsunuz, o kağıt size geldikten sonra ödev 5 gün içinde herhangi bir mazeret gösterilmeyip tekrar getirilmezse bu kez okula derste öğrencilerin ödev getirmediğini bildirip müdüre imzalatıyorsunuz eğer müdürde bunu onaylarsa G yazabilirsiniz bunun dışında G yazarsanız, müfettişte buna takarsa hakkınızda aileye bildirmeden ve öğrenciye özrünü sormadan G verdiğiniz için soruşturma açılabilir.

bunları anlatan kişi seminerde dersimize gelen müfettişin kendi cümleleridir. Mevzuata dayanmayan hiç birşey yapamazsınız.

ayrıca bu öğrencilerden bepli olanda varsa onların performasnlarını yaparken aile ile değil öğretmen öğrenci ile birlikte yapacakmış. Ben getirmeyenlere 40 verdim. bunun içinde getirmeyenlere derste sadece klavyeyi çizdirdim. Hiçte itiraz gelmedi.

Ortaöğretimde çalışanlar için 7 eylül 2013 tarihli MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ'nde veliye bildirme yazısı yazacağınıza dair hergangi bir madde yok yanli lisede çalıyorsanız getirmediyse G yazarsınız başka bişey yapmanıza gerek yok.
Ayrıca ek bilgi olsun diye yazıyorum.
50. maddenin son fıkrasına göre usulüne göre verilmiş performans ödevlerinin dışında yine performans notunu 50/8 e göre sınıf içindeki durumuna bakarakta verebilirsiniz tabi 2.performans notunuz olur.
"(8) Öğrencilerin derse hazırlıkları, derse aktif katılımları ve dersle ilgili araştırma çalışmaları da performans çalışması kapsamında ayrıca notla değerlendirilir."

g yazınca notlar çok düşüyor sonra başa bela sistem her şekilde bu öğrencileri geçiriyor geçirin diyor o yüzden hiç uğraşmadım en az 50 verdim

kafkas' Alıntı:
Saçma sapan işler,
öğrenci anlamaz, veli anlamaz, öğretmen anlamaz
sözlü notunun suyu mu çıktı? neylerine yetmez anlamadım.
ayrıca bu ülkede kim bu renkli kartonun üstüne çıktıları ve resimleri yapıştırıp bu işi el sanatlarına çevirdi ise Allah onu bildiği gibi yapsın.
O kadar uyarmama ve serbest bırakmama rağmen %50 si çıktı alıp hayvan gibi renkli mukavvalara uhulayıp getirmişler yine.
Konu bilişim suçları, öğrenciye soruyorum ödevinin konusu ne? YOK bana içinden bir cümle söyle? YOK.
Sistem kökten arızalı, hepimiz arızalı sistemin ürünüyüz resmen.
Gece gece kafanızı ağrıttım hakkınızı helal edin :)
iyi geceler
+1

Geri