Performans Görevi Bireysel veya Grup

Kodla Büyü

ahmetfx

Süper Üye
Süper Üye
Arkadaşlar performans görevlerini bireysel olarak her öğrenciye tek tek mi verdiniz, yoksa 2-3 öğrenci birlikte yapacak şekilde mi?
Sürekli derslerimin sınavlara, denemelere, tatillere denk gelmesinden ve sınıfın kalabalık olmasından dolayı ben sınıfta yaptırmayacağım. Ödev şeklinde toplayacağım. Grup şeklinde olursa değerlendirmek daha rahat olur ve öğrenciler birlikte daha iyi çalışma çıkarır diye düşünüyorum.

hocam ben grup oluşturun dedim ve konuları liste haline getirip sınıf panolarına astırdım... Her sınıf grup ve konuları belirleyip listeleri bana verdiler..10 Ocak ta da teslim edecekler... Formatörlük öğretmenlikten baya uzaklaştırmış beni.. Diğer branşlardan arkadaşlar grup olmasını tavsiye etti bana da mantıklı geldi..

performans görevinin sınıfta yapılması gerekiyor diye, ve sınıf mevcutları da müsait olduğu için ben donanım ve klavye konularından birini seçtirerek, işlediğimiz konularla da alakalı olması açısından paint ve word programlarını kullanarak 4 ders saatinde olacak şekilde bireysel olarak ödevlerini yaptırdım. 15 pc var, herkes tek tek oturup yapamadığından okul çıkışı gelip 4e kadar yapmalarına izin verdim, ders saatinde olmadı ama napiyim sonuçta benim denetimimde yaptılar. yıllık planda performans görevi için ayrı bir zaman ayırmadığımdan plan allak bullak oldu onu nasıl ayarlarım artık bilemiyorum :/ ben kriter olarak belirlediğim her adımı öğrencilerin yapıp yapamadığını gözlemleyebildiğim için ve bireysel değerlendirme olduğu için rahat rahat not verebilicem öteki türlü kendi mi yaptı, kime yaptırdı acaba diye düşünüp başımı ağrıtmaktan iyidir:))

ozlem22' Alıntı:
performans görevinin sınıfta yapılması gerekiyor diye, ve sınıf mevcutları da müsait olduğu için ben donanım ve klavye konularından birini seçtirerek, işlediğimiz konularla da alakalı olması açısından paint ve word programlarını kullanarak 4 ders saatinde olacak şekilde bireysel olarak ödevlerini yaptırdım. 15 pc var, herkes tek tek oturup yapamadığından okul çıkışı gelip 4e kadar yapmalarına izin verdim, ders saatinde olmadı ama napiyim sonuçta benim denetimimde yaptılar. yıllık planda performans görevi için ayrı bir zaman ayırmadığımdan plan allak bullak oldu onu nasıl ayarlarım artık bilemiyorum :/ ben kriter olarak belirlediğim her adımı öğrencilerin yapıp yapamadığını gözlemleyebildiğim için ve bireysel değerlendirme olduğu için rahat rahat not verebilicem öteki türlü kendi mi yaptı, kime yaptırdı acaba diye düşünüp başımı ağrıtmaktan iyidir:))

Benim en büyük sorunum ders saatim yok, rahat 1 ay ders işleyemedim tatillerden dolayı. 2 Hafta ders işleyip sınav yapacağım 1. sınav üzerine düşünün artık. Bu yüzden sınıfta yaptırmaya kalksam 14 bilgisayar 40 öğrenci hem ders gidecek hem de verimli olmayacak diye düşünüyorum. 3-4 kişilik gruplar ile yapmalarını söyleyeceğim. Tekil olsa bu sefer hiç yapamayan da çıkacak, en azından grup olursa ufak tefek yardmcı olurlar sanırım hiç anlamayanlar yine de.

Hocam benim labdaki bilgisayarlar çok eski, dersleri güç bela işliyorum, sene başında niyetim performansları sınıfta yaptırmaktı,Vazgeçtim. Evde hazırlayıp teslim edecekler.

Bende grup yaptım gruplar en çok 4 kişi olacak şekilde. Haftaya ödevleri toplarım topladığım sırada grubu yanıma çağırıp grup içerisinde ne kadar etkin olduklarını sorup performansı değerlendirip aynı anda e-okula girmeyi düşünüyorum bu sırada eksiği olanlarda sınıf içerisinde bilgisayar yardımıyla eksikliklerini tamamlarlar. 2 saat ders olduğundan rahatlıkla yetiştiririz diye düşünüyorum. Yıllık planda yok ama ben deftere de performanslar değerlendirildi yazacağım. :)

Her öğrenci için puanlamanın yapıldığı ayrı ayrı değerlendirme formu çıkaracak mıyız? Yani sınav kağıdı gibi nereden kaç puan aldığını gösteren bir form gerekiyor mu?

ahmetfx' Alıntı:
Her öğrenci için puanlamanın yapıldığı ayrı ayrı değerlendirme formu çıkaracak mıyız? Yani sınav kağıdı gibi nereden kaç puan aldığını gösteren bir form gerekiyor mu?
Grup değerlendirmesi yaptığımızdan her grup için bir form doldurmak yeterli gelecektir. Eğer bireysel yapmışsa da her öğrenci için olmalı. Eğer uğraşmak istemiyorsan da formu es geçebilirsin yalnız öğrenci nerede hata yaptığını görmesi açısından form olursa iyi olur. :)

hasari' Alıntı:
ahmetfx' Alıntı:
Grup değerlendirmesi yaptığımızdan her grup için bir form doldurmak yeterli gelecektir. Eğer bireysel yapmışsa da her öğrenci için olmalı. Eğer uğraşmak istemiyorsan da formu es geçebilirsin yalnız öğrenci nerede hata yaptığını görmesi açısından form olursa iyi olur. :)

Excel'de tek bir tablo ile yapılabilir sanırım, öyle yapan arkadaşlar vardı. Tek tek her öğrenci için form uğraştırır sanki.

ahmetfx' Alıntı:
Arkadaşlar performans görevlerini bireysel olarak her öğrenciye tek tek mi verdiniz, yoksa 2-3 öğrenci birlikte yapacak şekilde mi?
Sürekli derslerimin sınavlara, denemelere, tatillere denk gelmesinden ve sınıfın kalabalık olmasından dolayı ben sınıfta yaptırmayacağım. Ödev şeklinde toplayacağım. Grup şeklinde olursa değerlendirmek daha rahat olur ve öğrenciler birlikte daha iyi çalışma çıkarır diye düşünüyorum.
hocam ben bu konuları verdim kriterleri de altında belirttim. 3 yol var yapabilecekleri. 1-Dosya (rapor) 2-Poster 3-Slayt istedikleri konuyu ister bireysel ister 4 lü gruplar oluşturarak Ocak'ın ilk haftası getirecekler. ilk başta zorunlu değil dedim çok uğraşmasınlar diye sonra öğretmen arkadaşlarla istişare sonucunda en son sınavımı 2006da yaptığımdan dolayı Performans görevinin zorunlu senede 2 defa, proje görevinin ise senede 1 defa hersınıftan 2-3 kişinin alması gerektiğini öğrendim ve buna göre beyazpanodan ödevleri gönderdim tabi ekteki dosyanın çıktısını da sınıflara astırdım.
bu arada Ahmet hocam çalışmalarınızı çok beğeniyor ve faydalanıyorum çok faydalı ve öğretici. çalışmalarınızın devamını dilerim takip ediyorum çalışmalarınızı. tşkler.

Ekli dosyalar

ahmetfx' Alıntı:
hasari' Alıntı:
ahmetfx' Alıntı:

Excel'de tek bir tablo ile yapılabilir sanırım, öyle yapan arkadaşlar vardı. Tek tek her öğrenci için form uğraştırır sanki.
Aslında isim gerekmiyor ben formu doldurduktan sonra zaten direk notları e-okula girmeyi düşünüyorum doldurduğum bu formu da öğrenciye vermeyi düşünüyorum. Normalde her öğrencinin bir ürün dosyası olması gerekiyor. Alıp dosyasına koysun. Eğer siz dijital ortamda yapmayı düşünüyorsanız bilgisayarda tutacağı ürün dosyasına atarsınız oradan kendileri açıp incelesinler. Böylesi belkide daha iyi olur hem kayıt altına alınır hemde kağıt sarfiyatı olmaz.

teşekkürler bu not verme işi çok sıkıcı bi ton uğraşıyoruz bende bi hafta çocuklara sınıfta bunları yaptırıp not vereyim bari bide uygulama sınavı yapayım yazılıda döküldüler

ben sınıfta basit bir word uygulaması yaptırıp ağda topladım. 1 hafta önceden öğrenciler ne yapacaklarını bilsinler diye yönerge dağıttım. performansa bakarken notlarını verdim. kendime de çizelge yaptım. 38 öğrenci 50dk da 13 antika bilgisayarda bitti. darısı başınıza.

Ekli dosyalar

Geri