Performans görevi için sınıfta uygulama yapılabilir mi?

Kodla Büyü

ofkar

Süper Üye
Süper Üye
Arkadaşlar sınıfta projeksiyondan bir yazı yansıtıp o yazının aynısı bilgisayarlarında yazıp kaydettirmeyi ve bunu performans görevi olarak değerlendirmek istiyorum.

Acaba bu uygulama mevzuata uygun olur mu?

ofkar' Alıntı:
Arkadaşlar sınıfta projeksiyondan bir yazı yansıtıp o yazının aynısı bilgisayarlarında yazıp kaydettirmeyi ve bunu performans görevi olarak değerlendirmek istiyorum.

Yansıtmayı düşündüğünüz yazıyı, çıktı alıp öğrencilere dağıtmalısınız. Sayfanın arka tarafında ise yönerge ve değerlendirme ölçeği bulunmalı.

hocam zaten performans görevinin sınıfta yaptırılması makbuldur...fakat ödev konusu çok sığ...onun yerine anlattığınız konulardan bir uygulama isteyebilirsiniz...sınıfı gruplara bölüp birinci saat ödev araştırmasını yapıp , ikinci saat anlattırabilirsin...veya ilk hafta araştırma yaptırıp ikinci hafta sundurabilirsin...ama yazıyı aynen yazdırmak, çocuğun nasıl bir performansını ölçer, orası muamma

Hem de süper olur. Yaptıklarını da toplayıp, çıktı alır ve gelen müfettişe böyle bir uygulama yaptırdım, bu da çocukların yaptıkları derseniz kafanız rahat olur.
Zaten performans çalışması öğretmen gözetiminde yapılan yazılı, sözlü vs. çalışma demekmiş. Yönetmeliğin tanımlar kısmındaki performans çalışmasının tanımına bakın.

çıktı almayıp dijital ortamda depolasak da olur herhalde. Öğrencilere performans olarak; powerpoint sunumu hazırlatıp bunları dijital ortamda saklayabiliriz.

elrond' Alıntı:
hocam zaten performans görevinin sınıfta yaptırılması makbuldur...fakat ödev konusu çok sığ...onun yerine anlattığınız konulardan bir uygulama isteyebilirsiniz...sınıfı gruplara bölüp birinci saat ödev araştırmasını yapıp , ikinci saat anlattırabilirsin...veya ilk hafta araştırma yaptırıp ikinci hafta sundurabilirsin...ama yazıyı aynen yazdırmak, çocuğun nasıl bir performansını ölçer, orası muamma

hocam bizim öğrencilere anlattığınız konuyu bir hafta sonra anlattırsanız sınıftan sadece 1-2 öğrenci anlatabilir o yüzden mümkün olduğunca basit bir şeyler yaptırıyorum

bote67' Alıntı:
ofkar' Alıntı:

Yansıtmayı düşündüğünüz yazıyı, çıktı alıp öğrencilere dağıtmalısınız. Sayfanın arka tarafında ise yönerge ve değerlendirme ölçeği bulunmalı.

Bende sınıfta yapacağım haftaya ama hocamın dediği gibi ölçeği ve yönergesi olmalı.

Geri