performans görevi zorunlu mu?

Kodla Büyü

masci

Seçkin Üye
Seçkin Üye
dersine girdiğimiz bütün öğrencilere performans görevi vermek zorundamıyız. net bilgisi olan varsa aydınlatırsa sevinirim

bizim dersler zaten performans niteliğinde,uygulamalı.sınıfda gözlemleyerek performans notu verebiliriz,ne diye çocuklara kağıt üzerinde angarya işler veriyoruz onu anlamıyorum bende

Performans çalışması için illa ki bir öğrenciye bir ödev verip, evde yaptırıp, getirtmeniz gerekmiyor. Birkaç kazanımı ölçecek şekilde bir uygulama hazırlayın, öğrencilere sınıfta bunu yaptırın, yapabiliyorsanız çıktısını alıp, saklayın. Bu da yeterli olacaktır.

aynenbadi' Alıntı:
bizim dersler zaten performans niteliğinde,uygulamalı.sınıfda gözlemleyerek performans notu verebiliriz,ne diye çocuklara kağıt üzerinde angarya işler veriyoruz onu anlamıyorum bende
hocam o dediğin sözlü notuydu, bunda ise neye göre değerlendiriyorsun kardeşim, pusulan nerede diyor(değerlendirme ölçeği yani)...seni tarafsızlıkla suçluyor kriterin olmadığı için...öğretmenin asıl işi evrak değil mi zaten...angarya dediğin ders anlatmak...evrakların tamsa, en az 3 kg lık bir dosyan varsa mükemmel öğretmensin, yoksa tü ka ka...istediğin kadar mükemmel ders anlat boş, öğrencilerin zehir gibi bilişim okur yazarı olsun boşş

aynenbadi' Alıntı:
1-) Tüm okullarda yeterli sayıda PC bulunan BT sınıfları bulunduğunu düşünüyor,
2-) Değerlendirme ölçeği olmadan ve/veya öğrenciler önceden bilgilendirilmeden performans görevi notu verilebileceğini düşünüyor,
3-) Beden Eğitimi derslerinde sınav benzeri uygulamalar yapılmaması gerektiğini düşünüyor,
4-) Performans görevinin mutlaka kağıt üzerinde hazırlanması gerektiğini düşünüyor,
olmalısınız sanırım. Tabii bunlar yorumlama sadece 8)

bote67' Alıntı:
aynenbadi' Alıntı:
1-) Tüm okullarda yeterli sayıda PC bulunan BT sınıfları bulunduğunu düşünüyor,
2-) Değerlendirme ölçeği olmadan ve/veya öğrenciler önceden bilgilendirilmeden performans görevi notu verilebileceğini düşünüyor,
3-) Beden Eğitimi derslerinde sınav benzeri uygulamalar yapılmaması gerektiğini düşünüyor,
4-) Performans görevinin mutlaka kağıt üzerinde hazırlanması gerektiğini düşünüyor,
olmalısınız sanırım. Tabii bunlar yorumlama sadece 8)

1- kendi okulumda yeterli sayıda pc var,o yüzden kendi fikrimi söyledim.
2- ölçek dediğiniz nedir ?illa kağıt üzerinde mi olacak?benim kafamda bi ölçek vardır bunu öğrenciler ile paylaşırım,önceden bilgilendirme yaparım ,sonra uygulama notu verebilirim..
3- Beden eğitimi dersini beden eğitimi öğretmeni düşünsün o beni alakadar etmezzz.
4- Performans ödevinin kağıt üzerinde hazırlanması gerekmediğini savunuyorum zaten,ama kafanı kaldırıp bi bakrsan herkes kağıt üzerinde performans ödevi veriyor,angaryadaki kastım bu..

Geri