evet yıllık planlarımızın çoğu yanlış hem fikirim, çünkü performans görevi öğrencinin kendisinin yapması açısından öğretmen gözetiminde yapılır diyor ve bunu bizim yıllık planlara, sınıf defterine yazmamız gerekirdi. Bunun için derslerin sonunda oyun yerine performans ile ilgili bir takım şeyler anlatıp 10-20 dakika uğraşmalarını sağlayabiliriz.
Hocam, geç kalma konusuna gelince ben 2 ay önceden verdim çünkü zümrede belirtmiştim. yönetmelikte geçen öğretmen gözetiminde'den yoruma açık bir ibare olup, 2 ay boyunca öğrenci hocam ödev şöyle mi böyle mi diye gelip bana sormalıydı diye düşünüyorum. 2 ay önceden verdim de ne oldu, yapan 300'de 30 öğrenci. Cahilliklerine verdik, şimdiye kadar esaslı bir ödev hazırlamamışlar o yüzden haftaya da devam edeceğiz. Bu hafta eksiklerini tamamladım, haftaya sunumla notlarını vereceğim. Haftaya da ödev gelmez ise okul idaresine teslim etmeyenlerin listesini verip ya veliden durum soracağız (işin evrak boyutu), öğrenciye performanstan sıfır vereceğiz, ya da yeni bir kriter belirleyip tek bir ödev yaptıracağım (bu da işin vicdani boyutu).
ödevleri ve değerlendirme çizelgesini indirip incelemek istersen (link silindi aşağı ekledim)
Peki tek bir ödev nasıl olacak, haftaya değil sonraki hafta powerpoint ya da Publisher 2 ders saati boyunca gösterilecek; sonraki hafta ve sonraki hafta 2+2 saat boyunca labda performans görevi hazırlaması istenecek ppt ya da pub. Ppt iste kriterler belirlenecek kaç resim olacak, ses animasyon geçiş, kapak kaynakça vb. Yine aynı şekilde .pub ise kriterler belirlenecek. Ama dediğim gibi bir konuya yoğunlaşıp onun üzerinde ödev verilecek. Bu arada defter normal plandan gidecek. Çünkü dediğim gibi plan yanlış, hem idarenin baskısı hem cahilliğimiz. Çünkü program kitabında derse bir kitap basılmayacağı ve öğrencinin seviyesi tesbit edilerek 3 (temel, orta, ileri) seviyeden birinden ilerlemesi isteniyor. Düşünsenize idare de eylül bitmeden plan istiyor. Napacan o zaman indirip verecen.
artık bu çocuklar 3 sene elimizdeyse 2.dönem oturup zümrede yeniden plan vs kararı alıp, eksiklerimizi konuşacaz.
2 sayfalık bir Publisher dosyası