Performans hamallığından kurtaracak kolay yöntem?

Kodla Büyü

kaybil

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar bu performans hamallığı kafamı çok kurcalıyordu kendimce kolay yoldan sınıfta bazı kazanımları uygulamalı olarak sormayı düşünüyorum.. Bi nebi uygulamalı sınav gibi.. Okul idaresi sıkıntı olmayacağını çizelgenin önemli olduğunu söyledi kabataslak bişey hazırladım görüşlerinizi önerilerinizi bekliyorum.

Ekli dosyalar

Her öğrenci 1 bilgisayar başında mı oturacak?
Bu kriterleri gözlemleyebilmek için her öğrenci ile tek tek ilgilenmek gerekeceğinden, diğer öğrencilerin kontrolü ve kopya olayı ile ilgili nasıl bir düzenlenleme yapılacak?
Elinizde öğrencilerin yaptığı uygulamalara ilişkin bir belge, kayıt olacak mı?
Yukarıdaki sorular dışında tavsiye;
Kapalı halde bulunan bilgisayarların başına öğrencileri tek tek oturtup , bir belge oluşturup, gerekli düzenlemeleri yapıp dosyayı kaydetmelerini isteyip bu dosyaları flash belleğinize kopyalayın.
İmkânlar müsaitse en objektif değerlendirme işlemi tercih edilmeli.

hocam istenen becerilerin ne oldugunu cocuklar zaten onceden bilecekler hatta hepsini derslerde anlattim gosterdim defalarca uygulamasini yaptirdim kopya gibi bisey soz konusu degil.. 5 ve 6 larin sinif kontrolunde sikinti yasamadigim icin sabit 4 bilgisayar uzerinden uygulamayi sirayla yapacagim. bilgisayarlar acik olacak kapatmasini gostermesinj isteyecem bilgisayari acmasini zaten biliyorlar sorun kapatmakta :) 40 dk ders suresinde 25 ogrenciye yapabilecegimi dusunuyorum ogleden sonra deneme yapacagim olumlu olumsuz yonlerini yazarim ins

benim de düşündüğüm bir yöntem. performans görevlerini zaten internet kafelere gidip çıktı alarak hallediyorlar. En azından bu şekilde uygulamalı olur.

kaybil' Alıntı:
hocam istenen becerilerin ne oldugunu cocuklar zaten onceden bilecekler hatta hepsini derslerde anlattim gosterdim defalarca uygulamasini yaptirdim kopya gibi bisey soz konusu degil.. 5 ve 6 larin sinif kontrolunde sikinti yasamadigim icin sabit 4 bilgisayar uzerinden uygulamayi sirayla yapacagim. bilgisayarlar acik olacak kapatmasini gostermesinj isteyecem bilgisayari acmasini zaten biliyorlar sorun kapatmakta :) 40 dk ders suresinde 25 ogrenciye yapabilecegimi dusunuyorum ogleden sonra deneme yapacagim olumlu olumsuz yonlerini yazarim ins
Ben her bilgisayara öğrencileri tek tek oturtup, verilen süre içerisinde yönergedeki açıklamalara uyarak oluşturdukları dosyaları toplayıp, öğrencilere dağıtmış olduğum kağıtlarda da bulunan ölçeğe göre değerlendirme yaptım. Tabii ki sizin de söylediğiniz gibi öğrenciler kendilerinden beklenen davranışları biliyorlar ve bu uygulamadan 3 hafta öncesinden haberleri vardı.
Bu durumda bile özellikle 5. sınıftaki öğrenciler heyecan yapabiliyor, yanındakine bakmaya çalışabiliyor, arkadaşının bilgisayarının daha hızlı çalıştığını söylebiliyor vb... :)
Öğrencilerin önerdiğiniz uygulamaya yönelik düşünceleri ve alınan puanların sınıf içi katılıma paralel olması konusunda belki sıkıntılar çıkabileceğini söylemek istemiştim aslında. 8)

öğleden sonra bir sınıfa uygulamasını yaptım açıkçası anam ağladı defalarca göstermeme rağmen sağ tıklayıp yeni klasör oluşturamayan öğrenciler beni çıldırttı.. üstüne basa basa 100 defa anlattığım 6. sınıf öğrencileri yeni klasör mü? diye sordular ben dağa taşa anlatmışım sanki :) unutmuşlar desen değil çünkü uygulamadan önce yine anlattım bakar dinlemezler kafayı nereye takıyorlar anlamak mümkün değil :)
en azından kağıtla ödevi getirdin mi vs. derdiyle uğtaşmak yok 80- 100 aralığında not vermeye çalıştım..

Geri