PERFORMANS NOTUNU BEĞENEMYEN VELİ VEYA ÖĞRENCİ VAR MI?

Kodla Büyü
beğenmeyenler için üniversite yolu açıktır okusunlar öğretmen olsunlar kendileri belirlesinler notları, benden notunu beğenmeyen olmadı ayrıca beğendirmek için değil değerlendirmek için not veriyoruz.

Beğenmeyen size değil öğrencisine hesap sorsun sayın hocam.Notları biz vermiyoruz öğrenciler alıyor.

Performanslar sene donunda dağıtılır ve hemen dağıtmış olan arkadaşlarım var.
Sınıf öğretmeniyim ve 100 den aşağısı memnuniyetsizlik oluyor.Ben performansları sınıf ortamında yaptırıyorum. Genelde soru cevap şeklinde. Ölçek ve puanlama aynı kağıtta.
Sene sonunda, öğrenciye dağıtsam (nerden çıktıysa mevzuatta varmış) ve Öğrenci yanlış yada eksik cevabını silip değiştirip (işaretlediğim halde) itiraz etse haklı çıkar. (scan edip versem tonla zahmet) Özetle velilere not beğendiremiyorum.

performansları sınıfta yaparsanız ve bir ölçek hazırlarsanız problem olmaz kimse de beğenmiyorum diyemez ne yaptığı ne yapamadığı ortada olur.

Hocam , velidir.Güleryüzlü konuşuyoruz.Ama işte bunu samimiyet telakki edip, 100 den aşağısı memnuniyetsizlik oluyor.Sonra rica yollu baktı olmadı, idareye dilekçe.Puan 100 olana kadar memnun olan yok.
Aziz yıldırımın işine döndü bizim iş.100 alana kadar itiraz olmadı başka yerden yakalayıp alo şikayet. (geçen yıl başıma geldi)Soruları bir görsen, komik derecede basit.
Performans ta konuyu ve sorulacakları önceden veriyorum ki hazırlıklı gelsinler(sanırım yazılı olmadığı için sorun değil, çünkü ilkokulda yazılı yok)Hazırlanın gelin şu gün sınıfta performansınız var.Ama almış 90 tabiki e okula işledim.Şimdiden itiraz var ---neden 90, yada ---kanaatiniz neden 85 gibi sızıntılar.(Kalksın artık bu performans ve özellikle evde yapılan projeler)

Neyse bu e okul sadece velilere son 3 hafta yasaklanmalı. çare yok.

Anlatılmaz yaşanır,
Geçen yıl sonu henüz ortaokul olduğumuzda, bir kaç veli bahçede cep telefonundan sürekli e-okulda ve biliyor ki öğretmenler kanaat notu veriyor. 100 den aşağısına müşteri memnuniyeti aynen sıfır.
Yani sadece ilkokulda değil, öğrencinin her okul aşamasında bu durum var.Yani katlanark devam ediyor bu full not isteği.Nasrettin hocanın fıkrası gibi ,,,99 olsa kabul değil.

BİLİŞİM DERSİNİN BU ANLATTIKLARINIZDAN SONRA ZORUNLU OLMASINI İSTEYEN VAR MI?

notlara habersiz müdahale olması imkansız idare, öğrenci, veli, sınıf rehber öğretmeni öğrenciler için not yükseltme talebinde bulunabilir bakarım uygunsa yaparım. Örneğin bir öğrencinin tüm dersleri 5 birtek BTY 4 ise onu 5 yaparım gibi.

hocam itiraz edecek bişey yok. ölçek var çocuğun yaptığı ödev ortada. ona göre değerlendirme yapılır iş biter. ben öğrencinin birine 40 verdim (daha doğrusu o aldı.) ve herkesin içinde nasıl olduğunu sınıfta açıkladım kimse bir şey demedi. ama çok kısmamak lazım biraz bol kör davranıp bazı şeyleri görmezden gelmek lazım...

Beğenmeyen SANDIĞA gidebilir.
Performansı Kağıt üzerinde sınıfta yaptım.
Alacakları notlara biraz ekleme yaptım.
Beğenmeyen olursa notunu kontrol edelim ama aldığı puan tam olarak yazılır dedim herkes çok memnun oldu.

karçiçeği' Alıntı:

Hocam dersler tabi ki zorunlu olmalı. Not vermeyle ilgili mutlaka sıkıntılar olacaktır,
bu durumu diğer öğretmenler de yaşıyor zaten ama sırf notumuzu beğenmiyorlar yada
BT sınıfı yok, yada dersimize saygı göstermiyorlar diye zorunlu dersten feragat dilmez.
Zorunlu ders bizim bölümün geleceğidir.

karçiçeği' Alıntı:

Ben varım hocam! Bilişim dersi her kademede 2 saat zorunlu olsun diyorum hala yeterki bilişim sınıfları yenilensin. 28 saat derse girdim bu yıl hiçte zoruma gitmedi hatta notu zayıf olan öğrenci velilerini tek tek kendim aradım öyle sorun çıkaran bir velide denk gelmedi. İdare notları yüksek verelim hocam diyor arasıra onuda takmıyorum herkes hakettiğini alıyor zaten. Keşke her kademede olsada birde kendi zümrelerim olsa okulda o zaman daha etkili olabiliriz. 14 sınıfa giriyorum her sınıfın 1. sine kendi cebimden 8 GB lık flash bellek hediye edeceğim cuma günü. 7 yıllık meslek hayatımda İLK KEZ BU YIL ÖĞRETMEN OLDUĞUMU ANLADIM. Eskiden bildiğin okulun ayakçısıymışızda haberimiz yokmuş!

performans görevlerini 3 ay önce sınıfta yaptık çocuklarla ,notlarını da o gün aldılar.her öğrenci hangi notu neden aldığını biliyor. değerlendirme ölçeğini göstermiştim. itiraz edenin gözüne sokarım. dersin nasıl değerlindirileceğini kimse bize öğretmeye kalkmasın.

meslek lisesindeyim, bugün bir veli hakkımda şikayet dilekçesi vermiş. bunun yanında birde tehdit edip beni doğuya yollayacakmış. neden peki? diğer derslerinde artış varken benim dersimde artış olmamış, diğer öğretmenler öğrencideki olumlu değişimi fark etmiş, öğrenci başarısını artırmış da neden bi bende ilerleme olmamış (ki artışlar hep ücretli öğretmenlerin girmeye başladığı dersler). kastım varmış, ders anlatamıyor muşum, öğretmen olamamışım, kızıyla birebir ilgelenmemiş ders anlatmamışım vs. vs. vs. bi an olsun kafama takmadım, 7 notu var, 3 yazılı, 2 modül sınavı, 1 performans ödevi, bir sınıf içi performans. öğrencinin tüm kağıtlarını verdim babasına, boş kağıdın neresine puan vereyim dedim. performans ödevini sınavda sordum 40 puan değerindeydi ödevi kendisi yapmadığı için sınavda kalem bile oynatmamış dedim. sınıf içi performans kriterlerinden de 62 puan almış bu öğrenciye daha fazlasını nasıl vereyim diğerlerine haksızlık dedim. elimde sınav kağıtları ve değerlendirme kriterleri var istediği yere gitsin şikayet etsin, kasıt varsa ispat etsin. performasn ödevinin suratına bakmadan babasına hazırlatan öğrenciden ve ailesinden olumlu bir davranış beklenemez zaten. şikayetten birşey çıkmayacağını biliyorum üzüntüm bundan değil de bu veli profilinden. eskiden öğrenciden şikayet ederdik bugün veliden şikayet eder olduk. yazık ki ne yazık...

Şikayet edildim önceden dediğim gibi, ama dimdik ayaktayım.
Haklıydım, ama ayakta kalan ben oldum.
Görevim ders vermek, Öğrenci yada çok isterse idareci, veli fark etmez.
Şunu öğrendim.
Her şeyi kuralına (mevzuat, ölçek vs.)uygun yapın, açığınız olmasın.
Dik durun, boyun eğmeyin ve enseyi karartmayın.

COBOL' Alıntı:
Şikayet edildim önceden dediğim gibi, ama dimdik ayaktayım.
Haklıydım, ama ayakta kalan ben oldum.
Görevim ders vermek, Öğrenci yada çok isterse idareci, veli fark etmez.
Şunu öğrendim.
Her şeyi kuralına (mevzuat, ölçek vs.)uygun yapın, açığınız olmasın.
Dik durun, boyun eğmeyin ve enseyi karartmayın.
:) :++:

Geri