meslek lisesindeyim, bugün bir veli hakkımda şikayet dilekçesi vermiş. bunun yanında birde tehdit edip beni doğuya yollayacakmış. neden peki? diğer derslerinde artış varken benim dersimde artış olmamış, diğer öğretmenler öğrencideki olumlu değişimi fark etmiş, öğrenci başarısını artırmış da neden bi bende ilerleme olmamış (ki artışlar hep ücretli öğretmenlerin girmeye başladığı dersler). kastım varmış, ders anlatamıyor muşum, öğretmen olamamışım, kızıyla birebir ilgelenmemiş ders anlatmamışım vs. vs. vs. bi an olsun kafama takmadım, 7 notu var, 3 yazılı, 2 modül sınavı, 1 performans ödevi, bir sınıf içi performans. öğrencinin tüm kağıtlarını verdim babasına, boş kağıdın neresine puan vereyim dedim. performans ödevini sınavda sordum 40 puan değerindeydi ödevi kendisi yapmadığı için sınavda kalem bile oynatmamış dedim. sınıf içi performans kriterlerinden de 62 puan almış bu öğrenciye daha fazlasını nasıl vereyim diğerlerine haksızlık dedim. elimde sınav kağıtları ve değerlendirme kriterleri var istediği yere gitsin şikayet etsin, kasıt varsa ispat etsin. performasn ödevinin suratına bakmadan babasına hazırlatan öğrenciden ve ailesinden olumlu bir davranış beklenemez zaten. şikayetten birşey çıkmayacağını biliyorum üzüntüm bundan değil de bu veli profilinden. eskiden öğrenciden şikayet ederdik bugün veliden şikayet eder olduk. yazık ki ne yazık...