PES ETTİM!! fen;ilk mat;mat; hangisini okusam

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bötecu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

bötecu

Site Gezgini
evet arkadaşlar gençliğimi, idealistliğimi yedi bu bölüm. 4 yıldır zevk aldığım bi dersim olmadı atanması kolay diye seçtik ama sonunu düşünemedik her işte bir hayır vardır nasip böyleymiş naapalım diyorum artık ve hemen seneye sınava çalışmaya başlıyorum 2.öğretim yazıp fen, ilk mat yada mat okumak istiyorum ama bilemedim şimdi hangisi olsun????

ders almadın hala öğretmen olmak için uğraşacaksın yani. madem bu kadar ter dökeceksin bari itibarını kaybetmemiş bir meslek seç.

öğretmenlik bence en güzel meslek itibar göremesek de ben ders anlatırken mutlu oluyorum ya o bana yeter.

öğretmenlik için öğretmenliğimi bırakacaksın..illa bölümünü değiştireceksen bencede farklı mesleğe yönel..yok öğretmen olmak istiyorum diyorsan illa en kral bölümdesin zaten, tekrar sınava hazırlanmak, tekrar üniv okumak , bitirmek, maddi manevi yorar seni.bunun yerine bence araştır en iyi formatörlük hangi ilde, en rahat hangi şehirde çalışılıyor, tayinini oraya iste, güzelde bi okul beğen kendine, daha rahat edersin gibi geliyor...

ve itibar dedin de, bugun ilk kez mezun olduğum okulların sitelerine baktım, mezunlar bölümlerine(ortaokul ve lise) dönemimdekilerin durumlarına baktım bir de tenefüsteki halime!!
çoğu doktor olmuş bazısı yurtdışında çalışır olmuş bazılarıda çok iyi mühendisliklerden mezun olup çalışıyorlar, sıra arkadaşlarım!
bende tenefüste bahçede çocukları izledim bugün, ben nerde ne yapıyorum?
tıp yazacak puanım vardı, okuyamam diye , rahat diye, tatili var diye, garanti diye ve seviyorum! diye öğretmenliği seçtim, matematik istiyordum ama ek puanım yoktu bu oldu, ve bugun ilk kez sen gibi düşündüm, geldi gitti yani! acaba doğrumu yaptım diye...

bırakma falan yok. akşamları yada boş günlerimde derse gitcem zaten eğitim derslerim var ilk mat yada fen kazanırsam 2-3 yılda biter. fenin kazanması kolay ama okurken lab dersleri filan kafamı karıştırıyor. ilk mat kazanması zor ama okurken daha rahat olur mat de kazanması kolay ama okurken çok zorlanırım.. şimdi rahatlıktan bunaldım zaten sayısalcı olduğum için imrenerek bakıyorum fenciye matematikçiye ben ama tamirci yok ya 25 yıl çekilmez böyle

ben ygsye girdim. 2. öğretim kamu yönetimi, iktisat veya işletme okumak istiyorum. bakalım alacağım puana göre. hala geçmiş değil...

İmkanın varsa daha kariyerli bir mesleğe yönel.Öğretmenlik hiç bir zaman itibar kazanmaz.

ben de geçen sene heveslendim ama 3 ay sürdü pes ettim ama formumdan bişey kaybetmemişim onu gördüm ve mutlu oldum.

şimdi üniversite sınavlarına tekrar hazırlanayım desem emek,zaman ve para gidecek,o yoğunlukta beyin kalmayacak...bilemiyorum...

Bilginiz olsun diye söylüyorum..Diğer bölümlerle ortak aldığımız dersleri yani eğitim bilimleri dersleri, inkilap tarihi, mat vs bu gibi dersleri mezun olduğunuz için tekrar almak zorundasınız. Eğer mezun değil de 2 yıllıktan 4 yıllığa geçmiş olsaydınız ancak o zaman muaf olurdunuz.

bu gün zaten çok üzüldüm şu sınıfçıların branşa geçme durumuna bunu yapmasınlar öğrencilere de bize de, bi yeterlik sınavı olsun bari

miracle1985' Alıntı:
Bilginiz olsun diye söylüyorum..Diğer bölümlerle ortak aldığımız dersleri yani eğitim bilimleri dersleri, inkilap tarihi, mat vs bu gibi dersleri mezun olduğunuz için tekrar almak zorundasınız. Eğer mezun değil de 2 yıllıktan 4 yıllığa geçmiş olsaydınız ancak o zaman muaf olurdunuz.
işte bu şok etkisi yarattı. inş gerçek değildir saçma değilmi yaa. ama yine de olsun gerçekten daha gitmiyo bu bölüm fen çok kolay kazanılıyor bi de 2.öğretim yazarsam çok çalışmama gerek yok bi başlasam hertürlü biter sonrada açıktan atamayla inş sevdiğim bi işim olur 40 ımda :)

bötecu' Alıntı:
miracle1985' Alıntı:
işte bu şok etkisi yarattı. inş gerçek değildir saçma değilmi yaa. ama yine de olsun gerçekten daha gitmiyo bu bölüm fen çok kolay kazanılıyor bi de 2.öğretim yazarsam çok çalışmama gerek yok bi başlasam hertürlü biter sonrada açıktan atamayla inş sevdiğim bi işim olur 40 ımda :)
bunun net bir kuralı yok üniv den üniv e bile değil, bölümden bölüme değişiyor, bölüm başkanı isterse, istediği dersi muaf saydırabilir aldıysan eğer öncesinde..

ben de formatör olma zorunluluğundan kaynaklı sıkıntılar nedeniyle meslekten soğudum.bu sen sınava girdim.fen ve ilk. mat. düşünüyorum olmazsa seneye de ciddi anlamda çalışacağım.yazık oldu emeklerimize de.yıllarımıza da...

Phascolarctos cinereus' Alıntı:
ben ygsye girdim. 2. öğretim kamu yönetimi, iktisat veya işletme okumak istiyorum. bakalım alacağım puana göre. hala geçmiş değil...
Hocam bende girdim ygs'ye. Bakalım sonuca göre bir de lys faslı var. başka kurtuluş yok malesef. Sonuçları basına'da göndermeyi düşünüyorum. Bir de yeni fakülte de öğrenci olarak çekileceğim resmi ekleyeceğim. Umarım haber olur, belki birileri biz ne yapıyoruz diye düşünür.

phantosos' Alıntı:
Phascolarctos cinereus' Alıntı:
Hocam bende girdim ygs'ye. Bakalım sonuca göre bir de lys faslı var. başka kurtuluş yok malesef. Sonuçları basına'da göndermeyi düşünüyorum. Bir de yeni fakülte de öğrenci olarak çekileceğim resmi ekleyeceğim. Umarım haber olur, belki birileri biz ne yapıyoruz diye düşünür.

çok güzel düşünmüşsünüz. Sabah sınav yerine giderken çok kötü hissettim kendimi. bir sürü emekle sınavlar kazanıp öğretmen olmuşum. tekrar sınava girip çok çok daha düşük puanlarla , bana normalde çok uyduruk gelen bölümleri kazanmak için uğraşıyorum.

bence kararınızdan kesinlikle vazgeçmeyin...seneye ben de giricem sınava hatta dersaneye bile yazılıcam...sınav sonuçlarına göre de tercih yapmayı düşünüyorum...kararımdan vazgeçmemek için cüzdanıma kocaman harflerle sıkıntılarımı bildiren not bile yazdım....baktıkça hatırlayıp vazgeçmemek için :(

kararlıyım hocam gerekirse doğudan düşük puanlı yerleri bile yazarım. komik gelebilir ama deneme çözmeyi bile özledim matematik deyince heyecanlanıyorum. çocuklar soru getirdiğinde şöyle yandan bi de ben bakiyim diyorum. insan sevdiği mesleği yapınca ve o yolda olunca tatlı bir yorgunluk olur kanaatindeyim. seneye dersler yine seçimlik olcak diyorlar heralde anca 15 saati doldururum Allah yardım eder diye düşünüyorum belki bazı derslerde devam zorunlululğu da olmaz. ama şimdiden başlamam lazım çalışmaya

bötecu' Alıntı:
kararlıyım hocam gerekirse doğudan düşük puanlı yerleri bile yazarım. komik gelebilir ama deneme çözmeyi bile özledim matematik deyince heyecanlanıyorum. çocuklar soru getirdiğinde şöyle yandan bi de ben bakiyim diyorum. insan sevdiği mesleği yapınca ve o yolda olunca tatlı bir yorgunluk olur kanaatindeyim. seneye dersler yine seçimlik olcak diyorlar heralde anca 15 saati doldururum Allah yardım eder diye düşünüyorum belki bazı derslerde devam zorunlululğu da olmaz. ama şimdiden başlamam lazım çalışmaya
benim kadar seviyor değilsinizdir, ve ben kadar başarılıda değilsinizdir matematik konusunda, seçtiğiniz yol bana göre doğru değil,
seçtiğim yol şu,
kendime okuldan bir öğrenci seçtim, potansiyeli olan ama seviyesi şuan düşük olan, onun velisi oldum adeta, testler kitaplar alıyorum, bire bir sorularını çözüyorum konularını anlatıyorum yazılılarına çalıştırıyorum ailesiyle görüşüyorum,
ve içimde ki matematik başta olmak üzere yeteneklerimi belki de egolarımı iyi bir öğrenci yetiştirerek gidermeye çalışıyorum, şiddetle tavsiye ediyorum, çekeceğiniz şeyler bu uzun süreçte sizi zorlayacaktır bence hiç kalkışmayın, önceki yazımda da dediğim gibi öğretmen olmak için öğretmenliği bırakmayın...

sanal_kisi' Alıntı:
bötecu' Alıntı:
benim kadar seviyor değilsinizdir, ve ben kadar başarılıda değilsinizdir matematik konusunda, seçtiğiniz yol bana göre doğru değil,
seçtiğim yol şu,
kendime okuldan bir öğrenci seçtim, potansiyeli olan ama seviyesi şuan düşük olan, onun velisi oldum adeta, testler kitaplar alıyorum, bire bir sorularını çözüyorum konularını anlatıyorum yazılılarına çalıştırıyorum ailesiyle görüşüyorum,
ve içimde ki matematik başta olmak üzere yeteneklerimi belki de egolarımı iyi bir öğrenci yetiştirerek gidermeye çalışıyorum, şiddetle tavsiye ediyorum, çekeceğiniz şeyler bu uzun süreçte sizi zorlayacaktır bence hiç kalkışmayın, önceki yazımda da dediğim gibi öğretmen olmak için öğretmenliği bırakmayın...

:) nerden biliyorsunuz siz kadar başarılı olmadığımı. bunun kanıtı olarak öss yi kazandığınızdaki puanı söylemeyeceksiniz heralde. benimde vardı öğrencim ama matematikçiyle sorun yaşadım bi kaç da çözemediği soruyu çözünce olmuyor okulda sen ne alaka bakışları. kendimi birilerinin alternatifi olarak da görmek istemiyorum. zor olacağı belli. hiç başlamasaydım mesleğe bu durumları görmeseydim kalkışmazdım ama şimdi çok mutsuzum bu böyle gitmez 25 yıl daha 4 yıl çekerim 20 yıl rahat ederim

ben de düşünmeye başlamadım değil..bıktım bu saçma işlerle uğraşmaktan...okula biri gelir,bil ve projesiyon tak,hazırla denir..yok internetim gitti, yok virüs var...yok bil açılmıyo, ekrana görüntü gelmiyo,ya yeter artık bu muamele nedir yaa..... ben çok sıkıldım..ne olursa olsun kafaya koydum ben de...bu mesleğin içine tüküreyim....

4. yılım insan kendine güvenirse ve de severse o bakışlara hiç maruz kalmaz, 3 farklı okulda çalıştım, her okulda kendime öğrenci sectim ve elimden geldiğince ilgilendim, ilginecem ancak bu sayede yılların hızlıca geçmesini sağlayacam..
nerden biliyorum :) daha iyi olduğumu , en azından matematikte, daha iyisi olması için ekstra soru yazıp doğru cevaplamanız gerekirdi sınavlarda (sbs, öss, kpss, ales) ve neleri feda ettiğimi bildiğim için, hem daha iyiyim hem de daha çok seviyorum , bunu tevazu içinde söylemek isterdim ama sizi düşündüğüm için söylüyorum tekrar bir maceraya girmeyin derim ...

of ya ne olucak bizim halimiz..şu foruma girdikçe yazılanları okudukça iyice içim kararıyo..bu sınıfçıların branşa geçme durumu nedir ?

sanal_kisi' Alıntı:
4. yılım insan kendine güvenirse ve de severse o bakışlara hiç maruz kalmaz, 3 farklı okulda çalıştım, her okulda kendime öğrenci sectim ve elimden geldiğince ilgilendim, ilginecem ancak bu sayede yılların hızlıca geçmesini sağlayacam..
nerden biliyorum :) daha iyi olduğumu , en azından matematikte, daha iyisi olması için ekstra soru yazıp doğru cevaplamanız gerekirdi sınavlarda (sbs, öss, kpss, ales) ve neleri feda ettiğimi bildiğim için, hem daha iyiyim hem de daha çok seviyorum , bunu tevazu içinde söylemek isterdim ama sizi düşündüğüm için söylüyorum tekrar bir maceraya girmeyin derim ...[/quote

o da iyiymiş bağıl ölçütünüz ezmedi valla:) ne macerası hocam sende ne olacağımı bilmeden hergün foruma bakıp acaba ne karar vermişleri beklemek bana daha macera geliyor. zararım ne diye düşündüğümde belki biraz para gider o da nelere gitmiyoki değer bence

Kesinlikle ben de bıktım tamircilikten, kadrolu hademe olmaktan... Zararın neresinden dönersin kardır. Bu sene YGS'ye girmedim diye çok pişman oldum ama seneye ciddi ciddi girmeyi düşünüyorum...

Müdür: Hocam yapılacak törende teknik işlerden sorumlu sizsiniz... Başkası yapamıyor zaten... Emekleriniz için de teşekkür ederim bütün öğretmenlerin yanında...

Yani okulun teknik elamanıyız... Gülün adını değiştirsen farklı kokmaz... Bilişim Tasarımı diye telafuz edilen ders de gelse bu işleri okullarda biz yapıcaz... Okulun yaptıracak imkanı olmadığını görüp bir noktadan sonra yine bizim işimizmiş gibi koşturucaz herşeye... Zumremiz okullarda bozulan bilgisayarları tamir etmesinler 1-2 seneye lablar kullanılamaz hale gelir... Ben de mat. öğretmenliğine ilk tercihimle gidebilecek puanı aldığım halde bu bölümü yazdım... Kısmet ne yapalım hep böyle gitmez ya...

Not: Mat. öğretmeni olup farklı bi okulda göreve başlasam ve bilseler bilgisayar öğretmenliğinden geçtiğimi, %90'ına yakın idareci okulda bilişim öğretmeni olmazsa eğer bu angarya teknik tamir işlerin hepsini bize yaptırmak isteyecektir... Bize bakış açıları böyle maalesef...

bilisim_34' Alıntı:
Müdür: Hocam yapılacak törende teknik işlerden sorumlu sizsiniz... Başkası yapamıyor zaten... Emekleriniz için de teşekkür ederim bütün öğretmenlerin yanında...

Yani okulun teknik elamanıyız... Gülün adını değiştirsen farklı kokmaz... Bilişim Tasarımı diye telafuz edilen ders de gelse bu işleri okullarda biz yapıcaz... Okulun yaptıracak imkanı olmadığını görüp bir noktadan sonra yine bizim işimizmiş gibi koşturucaz herşeye... Zumremiz okullarda bozulan bilgisayarları tamir etmesinler 1-2 seneye lablar kullanılamaz hale gelir... Ben de mat. öğretmenliğine ilk tercihimle gidebilecek puanı aldığım halde bu bölümü yazdım... Kısmet ne yapalım hep böyle gitmez ya...

Not: Mat. öğretmeni olup farklı bi okulda göreve başlasam ve bilseler bilgisayar öğretmenliğinden geçtiğimi, %90'ına yakın idareci okulda bilişim öğretmeni olmazsa eğer bu angarya teknik tamir işlerin hepsini bize yaptırmak isteyecektir... Bize bakış açıları böyle maalesef...

orası kesin yaptırmak isterler tabi deee bağlayıcılığı olmaz biliyorsunuz formatörlük yoruma açık bi görev okullarımızda olsun hocam yaaa o zaman belki severek yaparım vay bee matematikçiye bak derler herşeyden anlıyor :)

şimdi de diyorlar işte, bilgisayarcıya bak ya her dersten anlıyor :) sormayan öğrenci kalmadı neden mat öğretmeni olmadınız diye...
geleceğin gelmeyen endişesini bugün yaşayarak bugünüde zehir etmenin anlamı yok diye düşünüyorum, uzun tenefüsteydik öğrencim geldi yanıma tekrar soru çözdük , bak senden bahsediyorum diyecektim forumda sonra vazgeçtim :) neyse sanırım bu konuda yalnızım burada, girecekseniz başarılar dilerim,
öğretmenlik için ilk üniv imi yarıda bırakmıştım ve şuan öğretmen oldum, ama sizin mesleğiniz yine aynı olacak!

benim öğretmenlikten başka yapmak istediğim meslek yok ki hükümet konaklarında çalışılmaz gittim bi dönem çalıştım ama nefret ettim.

Geri