Photoshop için yardım bekliyorum.

Kodla Büyü

Appaloosa

Üye
Arkadaşlar aşağıdaki görselde yer alan dikdörtgenleri otomatik olarak 3 satır 3 sütun şeklinde aynı mesaflerde nasıl dizebiliriz?

Screenshot_1.webp

1- Hizalama menüsünü kullanarak yaptırabilirsin.
1739217090933.webp

2- Script yazarak otomatik yaptırabilirsin. Photoshopta 9 dikdörtgen yapıp hepsini seç. File-Script-Browse ile aşağıdaki scripti seç. Seçtiğin 9 shape sıralanacaktır. Sıralama da referans dikdörtgeni olarak en üstteki layerdaki dikdörgeni kullanıyor.

Ekli dosyalar

1- Hizalama menüsünü kullanarak yaptırabilirsin. Ekli dosyayı görüntüle 78328

2- Script yazarak otomatik yaptırabilirsin. Photoshopta 9 dikdörtgen yapıp hepsini seç. File-Script-Browse ile aşağıdaki scripti seç. Seçtiğin 9 shape sıralanacaktır. Sıralama da referans dikdörtgeni olarak en üstteki layerdaki dikdörgeni kullanıyor.

Hocam teşekkür ederim ama script çalıştı ancak hepsini ber yere topladı.
Aslında amacım aşağıda kütüphane kimliklerini photoshopa attığımda düzensiz kimlikleri kısa yoldan aşağıdaki gibi düzenli bir sıralama yapmasını istiyorum. Çıktı alıp laminasyonla kaplayacağım. Kimlikleri kesme işi daha kolay olsun.

ps.webp

Son düzenleme:
merhaba,

Worddeki adres mektup birleştir mantığıyla yaparsanız istediğinizi daha pratik şekilde yapabilirsiniz. Kimlik kartlarında yazılacak bilgiler bir liste halinde varsa data merge ile istediğinizi oluşturabilirsiniz.

Adobe indesign data merge (veri birleştirme) işinizi görür.

veya @DotCom hocamızın dediği gibi aşağıdaki videolardan faydalanıp yapabilirsiniz.
Barkodları resim olarak kaydetmeniz gerekir.

Son düzenleme:
Geri