php ile web tasarımı

Kodla Büyü

semraaa14

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar php ile yapılan bazı sitelerde tek bir sayfa üzerinden farklı sayfalara yönlendirme yapılıyor. mesela "index.php" sayfasında yine aynı sayfa farklı menüler ve menü başlık resimleri görüntüleniyor mantığın anlayamadım nasıl yapılıyor yardımcı olursanız sevinirim..

Hocam sağolun öncelikle, yalnız sizinkide benimkilere benziyor. Benim söylemek istediğim "index.php" bir tek bu sayfa üzerinden "index.php?modül=duyuru&id=78" sayfasına yönlemek ve iki sayfadaki banner alanı hariç diğer kısımlar (yani menüler) farklı bütün herşey veri tabanına aktarılıp ona göre bir kodlama mı yapılıyor acaba.

örnek bir site: http://bingol.meb.gov.tr/a3/
bu sitede bir anasayfa var anasayfadaki duyurulara tıkladığınızda değişken tanımlanmış değişkene değer atanmış gidilen sayfa anasayfadan farklı. hani farklı bir isim olsa farklı sayfa tasarlanmış veritabanından bilgi çekilmiş diyecem ama değil.
Galiba bütün veriler veritabanında bilgisi olan arkadaşalr yardımcı olursa seviniirm

hocam tek bir index.php sayfası gibi görünüyor ama orada bir sürü php sayfası var ve o an hangisi işlenecekse index.php içine "include" ediliyor. Örnek; siz duyuruya tıkladığınızda modul=duyuru diyor. burda adamın duyuru.php diye bir sayfası var ve o index.php içine aktarılıyor. modul=cv olduğunda bu sefer cv.php sayfası index.php içine aktarılıyor. bu bahsettiğim duyuru.php, cv.php vs sayfalar birer şablon( menü nerde olacak, menülerde ne olacak, sayfada yazılar nasıl gösterilecek vs). Bunların içide veritabanından çekilip dolduruluyor index.php nin yapısına benzer bir örnek ;

switch ($modul) {
case "duyuru" :include "duyuru.php"; break;
case "cv" :include "cv.php"; break;

default; include "anasayfa.php";
}

gibi. umarım anlatabilmişimdir.

Teşekkür ederim hocam oruç kafama vurdu düşünüyorum saatlerdir farklı bir yol mu var diye. illaki farklı sayfada olması gerekiyor demekki.

Geri