Bilgisayar-Bilişim Teknolojileri
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Forumu Son Konuları
24 Saat
Bilişim Teknolojileri - Formatör - Bilgisayar Öğretmeni Kayıt
Kayıt Olun
iletişim
iletişim
Detaylı Arama
Arama

PHP ile zil saatleri düzenlemek?

Konu, 'Programlama Dilleri' kısmında sas7979 tarafından paylaşıldı.


Sayfayı Paylaş /bbnetsosyal

  1. sas7979

    sas7979 Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    1 Aralık 2009
    Mesajlar:
    553
    Beğeni:
    21
    Arkadaşlar PHP ile zil saatlerini düzenlemek istiyorum lakin kafam çok karıştı.Yapmak istediğim aslen şu inputlara girilen örneğin "8" "45" "9" "45" arasını 10 dakika olarak aşağı doğru sayacak bunun için jquery ile çok rahat saydırıyorum lakin her defasında hesap yapıp öyle jquery içine koymam gerekiyor.Örnek kodlar aşağıda:
    if (new Date().getHours() == 8 && new Date().getMinutes() >40 && new Date().getMinutes() <55 )
    {//8:40-----8:55 ARASI
    $("#sayac").text("1.Derse Kalan Süre");
    saniye--;
    dakika=54-new Date().getMinutes();
    $("#navbar strong").text(saniye);
    $("#navbar b").text(dakika);
    if(saniye==0)
    {
    saniye=60-new Date().getSeconds();
    dakika--;
    }
    }
    else if (new Date().getHours() == 8 && new Date().getMinutes()>=55 || new Date().getHours() == 9 && new Date().getMinutes()<35)
    {//8:55----9:35 ARASI
    $("#sayac").text("1.Tenefüse Kalan Süre");
    saniye--;
    if(new Date().getHours() == 8)
    {dakika=94-new Date().getMinutes();}
    else if(new Date().getHours() == 9)
    {dakika=34-new Date().getMinutes();}
    $("#navbar strong").text(saniye);
    $("#navbar b").text(dakika);
    if(saniye==0)
    {
    saniye=60-new Date().getSeconds();
    dakika--;
    }
    }
    Burada ki sıkıntı 8'i 55'i veritabanından çekip oraya yazdırabilirim.Lakin hesaplamayı nasıl yapabilirim.Yada bunun bambaşka bir yolu varsa fikirlere açığım arkadaşlar.
     

Sayfayı Paylaş /bbnetsosyal