Pisi Linux 1.0 Beta hazır. İndirin!

Kodla Büyü

engin724

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Beta kalıbı sadece 64bit'tir. Bu sürümde,

* Kernel 3.8.13
* Firefox 21
* LibreOffice 4.0.3.3
* Birçok özgür yazılımın güncel sürümleri
* Kurulumdan itibaren birçok dil seçeneği kullanıma hazır olarak geliyor.
* Virtualbox üzerinde kurulum yapmak için sanal diskin en az 10 GB olması gerekiyor.

http://packages.pisilinux.org/iso/betav ... x86_64.iso

hasan' Alıntı:
bağlantıda sorun var gibi...
Haklısınız. Halbuki ben bu bağlantıdan indirirken bu konuyu açtım. Galiba sunucularında bir sıkıntı var. Kendi siteleri de açılmıyor. Geçici olarak torrent oluşturdum. Mümkün olduğunca paylaşıma açık tutacağım bilgisayarımı da.

Bir de sizlerden küçük bir ricam olacak arkadaşlarım. PisiLinux'u kurmak istemezseniz bile bu torrent ile indirirseniz çok sevinirim. Biliyorsunuz ki torrent dosyasının indirilme hızı onu indirenlerin sayısıyla doğru orantılı. Böylece bu gönüllü projeye küçük de olsa bir destek vermiş oluruz.

Ekli dosyalar

Bir süredir sadece ubuntu kullanıyorum. Windows'u rahat kullanmanın, alışkanlıktan olduğunu düşünüyorum. bir kaç gün kullandıktan sonra linux de rahat bir şekilde kullanılabiliyor. hemen hemen her programın alternatifi mevcut. zaten günümüzde web tarayıcısı üzerinden her şey yapabilmek hemen hemen mümkün. bir kaç sene sonra insanların windows tan giderek başka işletim sistemlerine geçeceğine inanıyorum.

kararlı sürüm çıktıktan sonra Pisi Linux'ü de deneyeceğim.

engin724' Alıntı:
Beta kalıbı sadece 64bit'tir.

hocam öncelikle paylaşım için teşekkürler. bekliyordum merakla. indirdim ve virtualbox üzerinden kurmaya çalışıyorum.

" This kernel requires an x86-64 CPU, but only detected an i686 CPU. Unable to boot - please use a kernel appropriate for your CPU. "

uyarısı veriyor. daha önce virtualboxa 64bit bir işletim sistemi yüklememiştim. internetten bi kaç şeye baktım ama işe yaramadı. bu sorun nasıl çözülebilir acaba?
teşekkürler.

PSA' Alıntı:
engin724' Alıntı:
Beta kalıbı sadece 64bit'tir.

hocam öncelikle paylaşım için teşekkürler. bekliyordum merakla. indirdim ve virtualbox üzerinden kurmaya çalışıyorum.

" This kernel requires an x86-64 CPU, but only detected an i686 CPU. Unable to boot - please use a kernel appropriate for your CPU. "

uyarısı veriyor. daha önce virtualboxa 64bit bir işletim sistemi yüklememiştim. internetten bi kaç şeye baktım ama işe yaramadı. bu sorun nasıl çözülebilir acaba?
teşekkürler.

Öncelikle işlemcinizin 64bit olması gerekiyor.
Virtualbox'ta Type kısmını Linux, Version kısmını da Other Linux seçmeniz gerekiyor.
Sanal diski de en az 10 GB olarak ayarlayın. 20 GB tavsiye ederim.
Ben bu şekilde Vitualbox'ta sorunsuz kurdum.

Geri