Pisi Linux, Distrowatch'ta.

Kodla Büyü
pardus ve pisi arasında nasıl bir ilişki var çözemedim ayrıldılarmı yoksa isim değişikliğimi nedir bu konuya uzak kalmışım

furkan4304' Alıntı:
indirip denemek lazım ama indirme linki sayfası boş henüz..
Henüz kararlı sürüm yayınlanmadı ama alpha sürümünü denemek isterseniz buradan indirebilirsiniz.
elzonur' Alıntı:
pardus ve pisi arasında nasıl bir ilişki var çözemedim ayrıldılar mı yoksa isim değişikliği mi nedir bu konuya uzak kalmışım
Tübitak, Pardus'u Debian tabanlı yapınca eski Pardus'u devam ettirmek isteyen birkaç geliştirici Pardus-Anka adında bir dağıtım çıkarmak için bir araya geldi. Son olarak isim değişikliğine gidildi ve dağıtımın adı "Pisi Linux" oldu.

engin724' Alıntı:
furkan4304' Alıntı:
indirip denemek lazım ama indirme linki sayfası boş henüz..
Henüz kararlı sürüm yayınlanmadı ama alpha sürümünü denemek isterseniz buradan indirebilirsiniz.
elzonur' Alıntı:
pardus ve pisi arasında nasıl bir ilişki var çözemedim ayrıldılar mı yoksa isim değişikliği mi nedir bu konuya uzak kalmışım
Tübitak, Pardus'u Debian tabanlı yapınca eski Pardus'u devam ettirmek isteyen birkaç geliştirici Pardus-Anka adında bir dağıtım çıkarmak için bir araya geldi. Son olarak isim değişikliğine gidildi ve dağıtımın adı "Pisi Linux" oldu.
peki dostum sağol bilgilendirmen için

bilgisayarbilisim33' Alıntı:
Pardus için kendine has bir sistem falan deniyordu. Debian mı yani? Bi orjinalliği falan yok muydu?
Tam olarak ne demek istediğinizi anlamamış olabilirim ama Pardus eskiden pisi adında bir paketleme sistemi kullanıyordu ve bu sadece Pardus'ta vardı. Yani kendine hastı. Debian'la bir akrabalığı yoktu. Sonradan Tübitak debian tabanına geçmeyi uygun buldu. Yani Pardus artık .deb paketlerini kullanıyor. Pisi Linux da bizim bildiğimiz, eski Pardus'un (yani pisi paketleme sistemini kullanan Pardus'un) devamı. Yani kendine has bir paket sistemi var. Debian'la bir alakası yok.

Geri