Plaka ücreti yasal mı?

Kodla Büyü

dijireis79

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar yeni bir araba aldım daha tescil işlemleri olmadan bulunduğum ilçede eskiden kullanılan bir plaka serisinden almak için çevremdekilerden bilgi edindim. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil şube müdürlüğüne gidip plakayı ayırtmam gerektiği söylendi. Bende bugün telefon ile görüştüm görüştüğüm polis 20000 TL para istedi, bu ücreti de bağış olarak yatırmam gerekiyormuş. Bildiğin soygunculuk. Bende hakkıma razı olur sıradaki plakayı alırım dedim. Sen bilirsin dediler. Adamlar göz göre göre zorunlu tutarak para almaya çalışıyorlar. Tabi iş bağış olunca da zorunluluktan çıkıyor. Allah ıslah etsin.

Hocam hala var mıdır bilmiyorum benden 2007 de ehliyet çıkartırken bağış adı altında 150 TL zorla almışlardı.

Bir tanıdık bulup giderseniz daha makul bir fiyata yine bağış adı altında plaka ayırta işlemi yapabilirsiniz. Tabi plaka özel bir plaka ise yine ücret yüksek olacaktır.

Bu bağışlar ne oluyor acaba :D Ya da emniyet gibi öğrencisini istediği sınıfa vermek isteyen veliye bağış yolu gösterilse benzer uygulama olmaz mı :) Arabasının plakasını, gitmek istediği doktoru vs seçen kişi çocuğunun sınıfını neden seçemesin bağış mukabilinde :D

bu kurum plakası için sanırım hocam, kastedilen normal araç plakasının isteğe bağlı hali. Özel plaka isteyenler bağış yapıp polis memurun bildirdiği boşta olan istediği plakayı alabiliyorlar.

Farkındayım.
Buna para isteniyorsa, ona da istenebilir anlamında paylaştım.

emniyete bağışta bulunuyorsun sonuçta yasal bi işlem. özel plaka dan para almaları konusuna gelince; sıradan alırsanız bağış yok zaten. özel plaka istemek keyfi bir iş..onlarda bu durumu yasallaştırıp fırsata çeviriyorlar.ama para vakıf hesabına yattığı için sonuçta gittiği yer belli.

Ben 2006`da ehliyet alırken polis karşıdaki bakkala gidip bağış yapacaksın demişti. Nasıl yani dedim. Sen git halleder dedi. Hatırlamıyorum ama biraz para aldı ve bana bir kağıda temizlik ücreti alındı yazıp verdi. Makbuz bu kadardı. O zaman o parayı yiyenlere haram etmiştim. Sigortacıda çalışırken de normal plakaya mühür basmak için bağış alıyorlardı. Bağış değil mi vermeyiz diyenlere de mühür basamayız diyorlardı.
Bu dediğim zaman 1997_2000 arasıydı. zamanın ne paralar yediler emniyettekiler.

emniyete bağışta bulunuyorsun sonuçta yasal bi işlem. özel plaka dan para almaları konusuna gelince; sıradan alırsanız bağış yok zaten. özel plaka istemek keyfi bir iş..onlarda bu durumu yasallaştırıp fırsata çeviriyorlar.ama para vakıf hesabına yattığı için sonuçta gittiği yer belli.
Okul aile birliklerine gönüllü mecburi bağış da yasal olabilir o zaman :) Devlet dernek değildir. Özel plaka için gerekirse devlet harc alabilir. Neden bağış? çok ilginç.

Bu bağışlar ne oluyor acaba :D Ya da emniyet gibi öğrencisini istediği sınıfa vermek isteyen veliye bağış yolu gösterilse benzer uygulama olmaz mı :) Arabasının plakasını, gitmek istediği doktoru vs seçen kişi çocuğunun sınıfını neden seçemesin bağış mukabilinde :D
zaten amaç o

Geri