Polise ek gösterge! BÖTEye neden teknik kadro yok?

Kodla Büyü
Yazdıklarınızın yüzde 99u göreviniz değil! Siz öğretmen misiniz kaloriferci mi tamirci mi önce ona karar verin.

Hocam ben daha lisedeyken 13 sene kadar önce bu tür işlerler uğraşan bir hocam kendine bir bilgisayar dükkanı açıp ek iş olarak okullara para karşılığı bu işleri yapıyordu, emekli olduktan sonra oğlu devam ettiriyor hem işler görülüyor hem de para kazanıyorlar.
Zamanla yaptığın iyilikler göreve ve zorunluluğa dönüşür sonra da yapmayınca suçlu olursun.
Karşılığı olmadan mümkün oldukça görevin olmayan işleri yapmamaya ve bizim gibilerin değerimizi düşürmemeye çalış çünkü ne kadar süründürürsen o kadar değerli olursun bu sistemde.
Ben okula 3 kuruş maliyet azaltmaya çırpınırken adamlar fors atmak için belirli günlerde ve bazı kişilere çiçek pasta börek hediye diye yüzlerce lira okulun parasından harcamayı biliyorlar.
Parasız kurs açma millet haftasonu kurslarından 600-700 tl deviriyor aylık. hiç olmazsa halk eğitimden bir plana kursa göstermelik de olsa uydur bir ücret yazdır.
Tabi bana bunların ne kadarını yapıyorsun diye sorarsan tabiki de hepsini yapmak pratikde mümkün olmasa da kendini ve işini ağırdan satmaya çalış.

bu kadar uğraşırsın bir gün bir idarecinin işini yapmazsın en kötü sen olursun, görevin olmayan şeylerle uğraşma yaptığında da hakkını almalısın ki değerin bilinsin.

Başlıkla içeriğin alakasını kuramadım. Konu dikkat çeksin diye böyle bir başlık attınız sanırım. Hocam kaç yıllık öğretmensiniz bilemiyorum ama yenisiniz yada işin mantığını kavramamışsınız. Mantık şu ; İşi biliyorsan da bilmiyormuşsun gibi davran, bir işe el atarsan artık o iş sana yapışır sonra o iş hep sana kitlenir. Bu mantık ilk göreve başladığım yıllarda bana çok saçma geliyordu ama geçen yıllar işin hakikaten de bu şekilde olduğunu tecrübe ettirdi bana. İşte sizde her işi yapmaya kalkışmışsınız yarın o işleri yapmayın kötü olursunuz. Sonradan kötü olacağınıza baştan kötü olun. Siz sadece görevinizi yapın yeter. Bırakın kalorifer işini kaloriferci, tamir işini tamirci yapsın, hem onlarda para kazanmış evine ekmeğini götürmüş olur.

Bu arada bakın sınırlarınızı aşıp Polislerinde işlerine karışıyorsunuz :P kızmasınlar sonra :oops:

polislerden önce ben kızıyorum bu tür yorumlara, yok polislere bu kadar alıyor biz niye almıyoruz yok polislerin ek göstergesi, adamlar kelle koltukta geziyor, itiyle kopuğuyla, sapığıyla katiliyle uğraşıyor, biz birkaç öğrenci serserilik yapınca heme başlıyoruz serzenişe, polise askere kimse konuşmasın, kendi mesleğimizin zorluklarıda var elbet hakkımızı arayalım, isteklerimizi belirtelim ama başka mesleklere dil uzatmadan.
okuldaki işlere yardım etme konusunda ben elimizden geliyorsa yapabiliriz diye düşünüyorum, elimize yapışmaz vatana millete hayrımız dokunur, ha ne zaman kıymetimiz bilinmzse elimizi ayağımızı çekeriz.

bence de yaptıkların önemli şeyler ama biz isviçre çakısı değiliz hocam eğitimciyiz..ha harici işler yapmıyor muyuz yapıyoruz. ben de yapıyorum ama tek amaç eğitimin aksamaması.projeksiyon arızalı mı...yapabiliyorsam yapıyorum eğitim aksamasın. öğretmen ders anlatacak flashında dosya kayıp, geri getiriyorum eğitim aksamasın vb örnekler..ama ne bilim kamera sistemi kalorifer vs...optik okuyucuyu anlarım büyük bir hizmet yapmışsınız...ama bana göre gerek olmayan okulun halletmesi gereken çok işi kendiniz yapmışsınız...bence gereksiz, sizi çok yıpratan şeyler...enerjinizi bence eğitime kanalize edin yoksa çok erken yorulursunuz gibi geliyor bana.

dün arabanın ruhsatını yenilemek için emniyete gittim.ruhsat bölümünde çalışan polis yoktu ve orada o kadar polis boş boş otururken birisi kalkıp iş yapmadı.1 saate yakın görevlinin gelmesini bekledik.siz her işe koşarken başka camialarda kimse vatandaş için kılını kıpırdatmaz.
bu kadar işi yaptıkça farkında olmadan kendi kendimizi değersizleştiriyoruz.bize bakış açısı okulda boş gezip tamir işlerine bakan kişi olarak değişiyor.bunları yapıyorsunuz ama ne için hocam?
emeğinizi görmezden gelen bakanlık için mi?bir kere bile fazladan iş yapmasanız size kötü gözle bakacak idareniz için mi?
siz ne kadar yaparsanız yapın kimse size ne teşekkür eder ne de kıymetinizi anlar.o yüzden boşverin.yarın öbür gün başka okula tayininiz çıkarsa orada göreviniz olan işleri yapmayın.

Yahu şaka gibisiniz, haa polislerin uğraştığı o pisliklerin çocuklarını da biz okutuyoruz unutmayın arkadaşlar hiç mi çirkef veliye denk gelmediniz siz anlamıyorum ki.
Sizin hiç özel harekatçı veliniz oldu mu mesela?
Polislerin maaşından sana ne niye onla kıyaslıyorsun peki onla kıyaslamayayım kiminle kıyaslayayım dönemin başında bir bakıcıyla anlaştık kendisi ilkokul mezunu 8-5 1700tl ye başka bir yerde iş bulduğu için bize gelmekten vazgeçti kendisi ile kıyaslaya bilirmiyiz kendimizi? Yeme içme bulunduğu yerden ayda 1 defa sürpriz hediyeler de cabası bize de gele gele flash bellek geldi öğretmenler gününde senede 1 defa hediye veriyorlar onun da mali değeri 15tl :puhaha:
Söyleyin kiminle kıyaslayalım Allah aşkına bir meslek grubu söyleyin onunla kıyaslayalım kimden fazla alıyoruz çok merak ediyorum ya.

Enterprise' Alıntı:
Yahu şaka gibisiniz, haa polislerin uğraştığı o pisliklerin çocuklarını da biz okutuyoruz unutmayın arkadaşlar hiç mi çirkef veliye denk gelmediniz siz anlamıyorum ki.
Polislerin maaşından sana ne niye onla kıyaslıyorsun peki onla kıyaslamayayım kiminle kıyaslayayım dönemin başında bir bakıcıyla anlaştık kendisi ilkokul mezunu 8-5 1700tl ye başka bir yerde iş bulduğu için bize gelmekten vazgeçti kendisi ile kıyaslaya bilirmiyiz kendimizi? Yeme içme bulunduğu yerden ayda 1 defa sürpriz hediyeler de cabası bize de gele gele flash bellek geldi öğretmenler gününde senede 1 defa hediye veriyorlar onun da mali değeri 15tl :puhaha:
Söyleyin kiminle kıyaslayalım Allah aşkına bir meslek grubu söyleyin onunla kıyaslayalım kimden fazla alıyoruz çok merak ediyorum ya.

Flash belleğin mali değerini ölçtünüz demek... :alkis:

yunsur' Alıntı:
Arkadaşlar okulda network sistemini kurdum ve tüm arızalarla haftalık ilgileniyorum, Altyapı gelmeden tüm sınıflara interneti 3 yıldır sorunsuz sağlamaktayız.

Kamera sistemini kurdum ve sistemi yönetiyorum. Okulda halı sahada var hırsızlık vakalarında benden başka işi bilen olmadığı için bana geliyorlar, bu sene özellikle 10 civarı hırsızlık ortaya çıkardık vede bir sürü zamanımı aldı.

Okulun kalörifer sistemi arızası vardı. Sistem otomasyonlu olduğu için iş bize kaldı 1 ay onunla uğraştık.

Optik okuyucu yazılımı senelik 1000TL fiyat çektiler, müdür bey fazla dedi, Öğretmen arkadaşlarımız ve öğrencilerimizin mağdur olmaması için hallederiz dedim, optik okuyucuya bir kaç hafta çalışıp yazılım geliştirdim.

Okulda bilişim kulübümüzdeki öğrencilerimizi teknik açıdan geleceğe hazırlamak için hergün vakit ayırıyorum.

15 Saat dersim var, ders dışından gereğinden fazla çalışmaktayız, onun dışında bazen haftasonu da işler aksamasın diye okula uğruyorum.

Okulun yazıcı, bilgisayar, akıllı tahta, kamera vs. vs. vs tüm işleriyle hertürlü uğraşmaktayım. Okula aldığım maaşın kat kat katkı sağladğımı düşünmekteyim.

İçinde bulunduğum fiili duruma baktığımda BÖTE neden teknik kadro olamıyormuş. Bence bu bizim hakkımızsa dillendirmeliyiz. Sendikalardan hayır yok.

Hocam başlığa ve içeriğe bakınca ne istediğinin farkında olmadığını düşünüyorum. Maaş mı istiyorsun, teknik eğitim mezunu olmak mı, kaloriferci olmak mı, polis olmak mı, yoksa teknisyen mi? Önce hangisi olacağına karar ver. Yazdıklarına bakılırsa azimli de görünüyorsun; tef li olamazsın ama polis de olursun teknisyen de, kaloriferci de. Ama sen böyle her işi yaparım havalarında olursan oralarda da rahat edemezsin söyleyeyim sana.

yunsur sana göre bir reklam geldi aklıma

çikolata reklamı okulda geçiyor hoca diyor ki sen yenisin galiba :) :)

öğretmen isen öğretmen gibi davran hocam . sonra yok dediğinde kalbini kırarlar boşa mı uğraştım bu kadar zaman diye kendi kendine stres eder işinden branşından soğursun. ciddi söylüyorum..

ciddi ciddi yazılım geliştirdin mi ? bizde optik okuyucu va aynı yüksek mebla duruyor makine öyle...
Optik okuyucu yazılımı senelik 1000TL fiyat çektiler, müdür bey fazla dedi, Öğretmen arkadaşlarımız ve öğrencilerimizin mağdur olmaması için hallederiz dedim, optik okuyucuya bir kaç hafta çalışıp yazılım geliştirdim.

serdaruzun38' Alıntı:
Enterprise' Alıntı:

Flash belleğin mali değerini ölçtünüz demek... :alkis:
Manevi bir değeri mi var flash belleğin :puhaha :puhaha: Siz maaşınızın da manevi değerini ölçüyorsunuz sanırım o yüzden hemfikir olamıyoruz :puhaha:

Re: Ynt: Polise ek gösterge! BÖTEye neden teknik kadro yok?

hakanotuken' Alıntı:
Konuyu açan arkadaşı linç etmişsiniz bende buna şaşırdım
Bizde adet öyledir.
Kazandan çıkmaya çalışanı tutar aşağıya çekeriz. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

cumhuriyetin kurulduğu yıllarda millet vekillerininki ile ölçülürken polisle karşılaştırıldı diye konuyu açan arkadaş linç edilmeye çalışılıyor. üstelik bunu da öğretmen maaşı alan zümrelerimiz yapıyor :puhaha:
arkadaş hak verilsin isteyen alsın siz yine mevcut göstergeden alın devletinize sahip çıkın hatta maaşın yarısını iade edin. hakkını arayanlarlardan ne istiyorsunuz..

Göreve yeni başlayan bekar öğretmen maaşı 2260 tl.(maaş programım her zaman doğru çıkar)
Bu arada;
Maaşım fazla diyen, gider malmüdürlüğüne ve fazlalığını beytülmâl hesabına yatırır.

Fazla gürültüye gerek yok.Zaten Boş teneke çok gürültü çıkarır derler.Gidip iade işinizi sessizce hallediverin.

COBOL' Alıntı:
Göreve yeni başlayan bekar öğretmen maaşı 2260 tl.(maaş programım her zaman doğru çıkar)
Bu arada;
Maaşım fazla diyen, gider malmüdürlüğüne ve fazlalığını beytülmâl hesabına yatırır.

Fazla gürültüye gerek yok.Zaten Boş teneke çok gürültü çıkarır derler.Gidip iade işinizi sessizce hallediverin.
hocam başlık ile içeriğin ne alakası var? millet bunu eleştiriyor, kimse maaşımız çok demiyor.
ayrıca kendimizi kıyaslamak istiyorsak bu polis değil liseyi bitirip hemşire ve hemşir olarak atananlarla kıyaslamalıyız, neden çünkü lise bebesi 3500 tl alıyor :)
dediğiniz gibi maaşımız içler acısı :+1:

ama adamı linç etmişler bir dövmedikleri kalmış ayıptır

burada konuyu açan arkadaş herkese hak verildi polis bile aldı bir biz kaldık demek istiyor

İlk atandığım sene, 3 katlı okulun sadece orta katında internet var üst ve alt katta yok. Ben de iyilik olsun dedim. Haftasonu geldim kablo kanalları döşedim, kabloları döşedim, rj45leri çaktım interneti sınıflara çektim. İki pohpohladılar beni. Sonra ne oldu biliyo musunuz? Formatör neden nöbet tutmuyor diye kavga çıktı toplantıda. Yazıda açık seçik ifade edilmesine rağmen. O gün bugündür kimseye iyilik yapmıyorum. Sadece görev tanımıma bakıyorum. Yoksa sallamıyorum bile.

ernestososa' Alıntı:
ama adamı linç etmişler bir dövmedikleri kalmış ayıptır

burada konuyu açan arkadaş herkese hak verildi polis bile aldı bir biz kaldık demek istiyor
.
arkadaş diyorki

öğretmenlik dışında KALORİFERCİLİK yaptım, ELEKTRİKÇİ oldum, TAMİRCİ oldum, TEKNİK KADRO ya geçemedim.
...
keşke bunları yapmak yerine biraz da yönetmelik okusaydı da TEKNİK KADRO dediği şeyin eğitim öğretim hizmetleri sınıfında olmadığını öğrenseydi.

bu arkadaş yönetmelik okumuş ve yönetmelikte yazmadığını iyi biliyor ve neden yazmadığını sorguluyor

ernestososa' Alıntı:
bu arkadaş yönetmelik okumuş ve yönetmelikte yazmadığını iyi biliyor ve neden yazmadığını sorguluyor
.
emin misin. zira yönetmelik bilseydi o işleri eğitim - öğretim sınıfına dahil bir ÖĞRETMEN' in değil TEKNİK HİZMETLER sınıfına dahil bir personelin yapması gerektiğini bilirdi. Yok eğer "TEKNİK KADRO" ile kast edilen şey TEKNİK ÖĞRETMENLİK ise bunun yapılan işlerle alakalı olmadığını daha iyi bilirdi...

Geri