power basında uyku moduna giriyor?

Kodla Büyü

hasari

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Öğrencilerimden birtanesini laptopundaki sorun için bana getirdi. Laptopta power düğmesine basınca bilgisayarda hiçbir görüntü yok ışıklarından uyku modu açık görünüyor. Daha sonra laptopu kapatmak istediğimde power uzunca basıp kapatıyorum laptop kapanıyor fakat ön paneldeki batarya ışığı açık kalıyor.

Laptopu söktüm ramları kontrol ettim HDD kontrol ettim. Zaten sorunun bunlardan kaynaklandığını sanmıyorum. Benim şuan şüphelendiğim biz laptoplarda ekranı katlayınca direk uyku moduna geçiyordu açaba bu laptopta ekranın kaldırıldığı algılanmıyor mu?
Sizce sorun ne olabilir?

Markası:
MSI VR330X

Benim de aklıma ilk etapta güç seçenekleri geliyor.

Bilgisayara farklı bir güç yönetim programı yüklenmiş olabilir belki de

Bilgisayar hiç açılmıyorki. :)

Bios ekranı filan gelmiyor. HDD çalışma sesi ve fanın sesi geliyor ekranda hiç görüntü yok önpaneldeki ledlerden uyku modu açık görünüyor.

Şöyle bir yöntem deneyebilirsin. Belki işe yarar. :idea:
Ekran kartını kaza ile kapattıysanız aşağıdaki işlemleri uygulayarak tekrar görüntü alabilirsiniz.

Yapmanız gerekenleri sıra ile yazıyorum. Her tuşa 1 kere ve kısa basmayı unutmayın.

Bilgisayarın power düğmesine basın ve sonrada Del tuşuna basmaya başlayın. yaklaşık 10-15 saniye sonra bios'a girmiş olucaksınız.

1) Klavyeden bir kere sağ ok tuşuna basıyoruz.
2) Klavyeden üç kere aşağı ok tuşuna basıyoruz.
3) Klavyeden ENTER tuşuna basıyoruz.
4) Klavyeden üç kere aşağı ok tuşuna basıyoruz.
5) Klavyeden ENTER tuşuna basıyoruz.
6) Klavyeden F10 tuşuna basıyoruz, sonra da ENTER tuşuna basıyoruz.

Bu işlemlerden sonra ekrana görüntü gelmesi lazım.

Çözünürlüğü değiştirilmiş olabilir yada başka bir şekilde çoklanmış olabilir.Klavyeden ekran ayarlarını oynamayı deneyebilirsin.(Fn + ekran tuşu gibi bişeydi)

hasari' Alıntı:
Öğrencilerimden birtanesini laptopundaki sorun için bana getirdi. Laptopta power düğmesine basınca bilgisayarda hiçbir görüntü yok ışıklarından uyku modu açık görünüyor. Daha sonra laptopu kapatmak istediğimde power uzunca basıp kapatıyorum laptop kapanıyor fakat ön paneldeki batarya ışığı açık kalıyor.

Laptopu söktüm ramları kontrol ettim HDD kontrol ettim. Zaten sorunun bunlardan kaynaklandığını sanmıyorum. Benim şuan şüphelendiğim biz laptoplarda ekranı katlayınca direk uyku moduna geçiyordu açaba bu laptopta ekranın kaldırıldığı algılanmıyor mu?
Sizce sorun ne olabilir?

Markası:
MSI VR330X

..
hocam sorunun sizin söylediğiniz gibi UYKU MODU ile alakası olduğunu zannetmiyorum. bilgisayarın uyku moduna girebilmesi için öncelikle AÇIK olması gerekir.
notebookun ADAPTÖRÜNÜ çıkarın. PİLİ de çıkartın. yani tüm gücü kesin. bu şekilde sizn söylediğiniz gibi laptop uyku modunda kalmış olsa bile güç kesildiği için kapanacaktır. sonra adaptörü yada pili kullanarak tekrar çalıştırmayı deneyin. bilgisayar açılırsa söylediğiniz gibi sorun UYKU MODUNDAN kaynaklanıyordur.
ama benim düşüncem %99 AÇILMAYACAKTIR.

Bataryayı çıkartın, Adaptörü takın ve ışıkları kontrol edin. sadece POWER geldiğini gösteren ışık yanması gerekiyor. başka bir ışık daha yanıyorsa muhtemelen anakartla ilgili bir sorun vardır. Garantiliyse garantiye gönderin, değilse tamir etmeyi biliyorsanız tamir edin, açarım ama toplayamama diyorsanız hiç bulaşmadan tamirciye yönlendirin.

Del tuşuna basıyorum biosa girme sesi gelmiyor. HDD ışığı hiç yanmıyor aktif ısıklar uyku modu ve batarya.
Sanırım bunun anakartı uçmuş. Sökerim toplarımda temir edebileceğimi sanmıyorum. :)

Yardımınız için tşkler arkadaşlar. Laptopu öğrenciye tekrar vereyim laptop çok yeni birşey değil (garantisi yok) bu yüzden tamir etirmeye değmez.

hasari kardeşim onun ekran kartında probem var... o da direkt anakarda bağlı olduğu için anakartın tamir edilmesi lazım. eski birşeyse uğraşmaya değmez çünkü tamiriyle laptopun fiyatı hemen hemen aynı olur :)...

Geri