Power Supply-Garanti kapsamı

Kodla Büyü

subversaa

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mahallede genel bir problem nedeniyle Elektrik Kesilmelerinin sebep olduğu bir sorun yaşadık. Bu sabah 15 bilgisayarın 9'u çalışmadı, bunlardan 3 tanesi ise açmaya çalışırken patlama sesiyle şalteri attırdı. Sanırım 3 tanesinin Power Supply'ları yandı. Bunlar BT arıza tarafından garanti kapsamına alınıyor mu? Değişim talebi hakkımız var mı?

9 bilgisayarın 3'ü patladı da diğer 6'sı neden çalışmıyor olabilir, prizlerde elektrik var ama kasaya elektirk gelmiyor. Onlarınki de mi yanmıştır?

sigorta ya bak hocam bu bir ihtimal dir
power suply bir tek patlama ile çalışmaz hale gelmez elektrik dalgalanması ile de yetersiz hale gelebilir bilgisayar çalışır ama durmadan reset atar bununda sebebi powerdan olabilir sağlam bir power bul dene
garanti konusunda ise garanti kapsamında olması lazım benimde problem çıktı ama benim lab ın garantisi bitmişti o yüzden kendmiz değiştirdik.

Sağlam power takınca çalışıyor denedim. 15 bilgisayardan 9 tanesinin Power'ları gitmiş bu durumda. Bt arıza'ya bildirdim gelsinler belki garanti kapsamındaysa 9'unu yenilerler yoksa iş başa düşecek.

Satın almak zorunda kalırsak nereden uygun fiyata buluruz dersiniz? 300 Watt'lık PowerMan Var üzerinde.

Elektrik git-gelleri nedeniyle 9 tane labta bir tane de öğretmenler odasındaki bilgisayarın Power Supply'yi çalışmaz durumda.

10 tane peşin ödemeyle, en uygunu 15$ Everest 300W (1 Sata uçlu) ürününü bulabildim. İnternette de benzer fiyatlara rastladım. Aynı duruma düşen arkadaşlar siz ne yapmıştınız? BTArıza güç kaynaklarını garanti kapsamına alıp ücretsiz değiştirdi mi? Yoksa kendi imkanlarınızla mı değiştirdiniz?

Elektrik gidip-gelmeleri sonucu power supply lar işe yaramaz olabiliyor. Aynı durum sonucu çok sayıda power supply garanti kapsamında yenilenmişti.

subversaa' Alıntı:
Sağlam power takınca çalışıyor denedim. 15 bilgisayardan 9 tanesinin Power'ları gitmiş bu durumda. Bt arıza'ya bildirdim gelsinler belki garanti kapsamındaysa 9'unu yenilerler yoksa iş başa düşecek.

Satın almak zorunda kalırsak nereden uygun fiyata buluruz dersiniz? 300 Watt'lık PowerMan Var üzerinde.

hocam powerman kaliteli bir markadır aktif PFC özelliklidir ve yanlış hatırlamıyorsam FSP grubun malıdır.Dolayısı ile basit bir elektrik gitmesi ile 10 powernin yanması pek olası değil.Elektrik şebekenizi baştan sona kontrol etmekte fayda var.eğer garantiden halledemezsenizde özellikte power alacaksak kaliteli olamsına özen gösteriniz.Linki incelemenizi öneririm.

http://net.cizgi.com.tr/site/psu.aspx

sinaaat' Alıntı:
hocam powerman kaliteli bir markadır aktif PFC özelliklidir ve yanlış hatırlamıyorsam FSP grubun malıdır.Dolayısı ile basit bir elektrik gitmesi ile 10 powernin yanması pek olası değil.Elektrik şebekenizi baştan sona kontrol etmekte fayda var.eğer garantiden halledemezsenizde özellikte power alacaksak kaliteli olamsına özen gösteriniz.Linki incelemenizi öneririm.
http://net.cizgi.com.tr/site/psu.aspx

Çizgi Tagem'de önceden göremediğim bir güzellik daha :+1:

E n iyisi ben açık olan kasaları kapatayım, Btarıza servisini gönderince garantiden belki faydalanabiliriz. Teşşekür ettim arkadaşlar.

Geri