Power Supply mi? Elektirik mi? Acil Yardım Lab. Eriyor!!

Kodla Büyü

AsilTurk

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Seminer döneminde daha önce karşılaşmadığım bir durumla karşılaştım lab.taki 10. ve 12. bilgisayarlar kendi yerlerinde çalışmıyor tamir masasında çalışıyordu. Bazen kendi yerlerinde çalışıyor bazen hiçbir yerde çalışmıyordu. Neticede dün Power supply sipariş verdim gelecekler.

Bügün derse geldiğimde daha önce normal çalışan 4 bilgisayarın daha aynı durumda olduğunu gördüm. Ne yapmalıyım daha önce böyle bir olay başına gelen var mı yardımcı olursanız sevinirim? Elektirikçi çağırıcam yarın bilgisayarları açmaya korkuyorum bozulacaklar diye.

Casper hocam bilgisayarlar benim. Açılmayan yerde sürekli power düğmenine bas çek yapıyorum 10. 20. seferde bir anda açılıyor. Sonraki seferlerde problemsiz bir kaç saat boyunca açılıp kapanıyor.

Aynı sorunlar bende de mevcut hocam. Bendekile fujitsu-siemens. delirtiyor beni. ders esnasında çok sorun oluyor. çözüm yolu olarak psu kapalı iken power düğmesine 5-10 defa basıyorum. daha sonra psu'yu açıp basınca bazen açılıyor. bazen de ramleri söküp yerlerini değiştiriyorum o zaman da açılıyor ancak şu anki problemim daha farklı. uzun süre açılmıyor bilgisayarlar. ya da ne zaman açılıp açılmayacağını kestiremiyorum. dolayısı ilde de derste sıkıntı oluyor.

statik elektrik olabilir mi? :idea:
eğer öyleyse elektrik kablosunu çıkarıp bekleyin
olmazsa tüm parçaların elelektrik bağlantılarını söküp takın
ramleri söküp takın

Geri