Power Tamiri Yapılır...

Kodla Büyü

baynadir

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar özellikle bakanlık tarafından kurulan vestel markalı kasalardaki FSP marka powerların sorunlarını çözme konusunda bir yol katettim...

bu şekilde bozulmuş olan powerlarınız varsa ortalama 10 TL maliyetle çalışır hale getirebiliyorum. 35-40 tl verip yenisini almaktansa uğraşarak böyle bir çözüm buldum... özellikle adana içindeki arkadaşlara yardımcı olabilirim. diğer türlü kargo işi çıkar :)...

geçen hafta elektrik düşmesi sonucu 2 lab ta 7 powerı kaybedince insan mecburen birşeyler bulmak zorunda hissediyor kendisini :D...

anladık da hocam işi niye ticarete döktün. seninki de devlet malı bizdeki de. bu sitede amaç bilgi paylaşımı birbirimize yardımcı olmak. nasıl yapıldığını anlatsan faydalı olurdun

mkrkls' Alıntı:
anladık da hocam işi niye ticarete döktün. seninki de devlet malı bizdeki de. bu sitede amaç bilgi paylaşımı birbirimize yardımcı olmak. nasıl yapıldığını anlatsan faydalı olurdun
Hocama katılıyorum.
Eğer kronik bir problem varsa, mesela bir kondansatör şiştiği için ya da bir diyot bozulduğu için güç kaynağı gidiyorsa, yol gösterin biz de düzeltelim.
Ben de arkadaşım gibi acaba kolay bir yol öğrendiniz de onu mu anlattınız diye düşünmüştüm.
Neyse size hayırlı işler.

valla bilgilendirseniz iyi olur benim bazı powerlarda da acayip bir sorun oluştu.. lab.'a güç verdikten bir kaç dakika sonra enerji geliyor.. kondansatörleri felan mı şişti acep bunların:)

mkrkls' Alıntı:

Ben arkadaşın ticaret amaçlı yaptığını düşünmüyorum.
Ayrıca bu arkadaşın özel gayretleriyle bulduğu bir bilgi. Açıklamak zorunda değil.
Emeği ve gayretini tebrik ediyorum.

sayın hocam burdaki insanların çogunluğuda sizin gbi memur.küçük bir diyot bobin gibi şeylerle enfazla 5 tl eder.tamire veya servise gönderilse enaz 100 tl devlete masraf çıkacak.çok iyi bir çözüm bulmuşsunuz.allah zihin açıklığı versin.sizin gibi hoca arkadaşlarada yardımcı olmak istersen resimle nasıl yapıldıgını anlatabilirsen bence daha çok iyi yardımcı olacağına inanıyorum.

Bu konuda bir bilgi paylaşmak isterim...Bizimde vestel pc aynı sorundan poweri yandı...Biz garantiye gönderdik onun yerine sıfır çok daha büyük ekran bir pc bize geri gönderdiler...şimdi dua ediyoruz diğeri de yansın onu da değişelim diye...Hocamın tamir konusu tabiki önemli ama yenisini veriyorlar paylaşmak istedim :idea:

cevanabasi' Alıntı:
Bu konuda bir bilgi paylaşmak isterim...Bizimde vestel pc aynı sorundan poweri yandı...Biz garantiye gönderdik onun yerine sıfır çok daha büyük ekran bir pc bize geri gönderdiler...şimdi dua ediyoruz diğeri de yansın onu da değişelim diye...Hocamın tamir konusu tabiki önemli ama yenisini veriyorlar paylaşmak istedim :idea:

Hocam bence diğerlerine iyi sahip çıkın bozulmasın. Çünkü her zaman yenisini vermezler ona göre. :mrgreen:

Tamir yapan arkadaşı tebrik ediyorum ve bulduğu yöntemi paylaşmasını diliyorum.

baynadir' Alıntı:
ortalama 10 TL maliyetle çalışır hale getirebiliyorum.
demiş hocamız, burdan para kazanacağını falan mı düşündünüz acaba? tamir işleminin videosunu paylaşabilirmisiniz demek yerine bir sürü edebiyat yapılmış. memura yaranılmaz :)

maliyet kelimesinden nasıl farklı anlam çıkardınız hala merak içindeyim :mrgreen:

mkrkls' Alıntı:

+1

arkadaşlarım kusura bakmayın internete girme fırsatım olmadı... 10 tl ile ticaret yapacağımı düşünen arkadaşlara şimdiden sonsuz saygılarımı iletiyorum... gelip powerınızı alacağım, üzerine malzeme kullanacağım, zamanımı sizin için harcayacağım ve 10 tl yi ticaret zannedeksiniz teşekkür ederim :)...

bazı arkadaşlarım nasıl yaptığımı sormuş. böyle sorun canımı yiyin :)... video olayına giremeyeceğim şimdi ama tabikide nasıl yaptığımı anlatabilirim...

yalnız özellikle söylüyorum bu söyleyeceklerim vestel markalı kasa (orjinalde başkadır ama üzerinde vestel yazıyor) içerisinde kullanılan FSP marka 300w powerlar için geçerlidir. başka ürünleri açıp bakmadığım için belirtiyorum...

power içerisini açtığınızda çıkış kablolarının yani kasa içerisindeki parçalara takılan kabloların bulunduğu bölümün orada 3300uF 16V değerinde bir kondansatör var. onun üstünde şişme veya sarı toz şeklinde bir birikme göreceksiniz. tabi %100 değil %99 oranında öyledir :)... o kondansatörü değiştirdikten sonra power normal çalışmasına devam ediyor.

şunuda söyleyeyim. ilk takıp çalıştırmada kasaya enerji vermzse fişi çekip açma kapama düşmesine 3-5 kez basın sonra fişi takıp çalıştırın sonra çalışıyor...

ömrü ne kadar olur bilmiyorum ama 2 haftadır sorun yok. şu da var, kondansatörü takarken söktüğünüz sıradaki + - kutuplarına dikkat edin. ayağın birini sökmek ve lehimlemede sorun yok yalnız kablo ayaklarına bağlı bir ayağını söküp takarken resmen cebelleşiyorum. lehim orada erimek bilmiyor. orada bi aradaki bacak sayısı fazla olunca ısıtması zor oluyor.. güçlü bir lehim makinanız varsa sorun olmaz. bendeki 100w tabanca havya ama zor oluyor...

saygılar sunar iyi çalışmalar dilerim... uğraşamam derseniz 25 TL civarında powerlar var onlara bir bakın derim...

bu arada şunu söylemeden geçemeyeceğim. 10 tl dediğimde tüccar diyen arkadaşım eğer birşeyler kazanırsam yine sınıfıma kullanacağım... devletin parası sadece yer değiştirmiş olacak havaya uçmayacak yani... biz sınıflarımızdaki tüm işleri çocuklarında katkılarıyla yapıyoruz malumunuz devlet bt sınıflarını unutmuş vaziyette...

Geri