POWERLAR LÜTFEN ACİİİL :(

Kodla Büyü

kayra_emir

Site Gezgini
Mrb arkadaşlar;
2 adet 15 er pc den oluşan laboratuarım var. hiç birinde hç bir sorun yoktu dönem sonunda. Bu seneye başlarken yaklaşık 13-14 PC min power ı çalışmıyor. Elektrik geldiğine felan eminim o tür kontrollerimi yaptım. Bilgisayarın powerlarında gibi sorun... Bu kadar bilgisayarın powerının çalışmaması normalmi? Farklı bi sorun olabilirmi.....

Tatil döneminde sigorta inik değilse , voltaj dalgalanmarından etkinemiş olabilirler.

Başka bir elektrik hattında denemek lazım. Eğer sonuç alamazsan değişim gerekebilir.

DotCom' Alıntı:
Tatil döneminde sigorta inik değilse , voltaj dalgalanmarından etkinemiş olabilirler.

Başka bir elektrik hattında denemek lazım. Eğer sonuç alamazsan değişim gerekebilir.

olmadı sonuç alamadım... o zaman hepsi değişecek yani :(

Bir tane güç kaynağını açıp bakın hocam. Herhangi bir yanma vs. olduysa görebilirsiniz. Sigortası da atmış olabilir.

tamir edilebilir televizyon tamircileri tamir edebilir muhtemelen kondansatör, diyot patlamıştır transformatör sağlamsa iyi pazarlıkla tanesini 5-10 tl civarına yaptırabilirsiniz

indis' Alıntı:
içini aç temizle, tekrar dene.. ben her sene öyle yaparım :idea:

Dediğiniz gibi yapınca çalışmayan power supply çalışır mı? Zannetmiyorum. Bu durumda Power S. tamiri veya değişimi gerekir.

http://www.teakolik.com/power-supply-ca ... ol-ederim/

hocam güç kaynağının kablolarını sökün

psu2.JPG

işaretli yerleri kısa devre yaptırın

ozcankurucu' Alıntı:
hocam. ulaştırma bakanlığının 2008 yılı bilgisayarları mı? bende de benze sorunlar olmuştu?

Özcan hocam ben de UBAK'ın 2008 yılında kurduğu bilgisayarlardan yana dertliyim. Sürekli power değiştiriyoruz. Siz bir çözüm bulabildiniz mi?

XanaDu' Alıntı:
ozcankurucu' Alıntı:
hocam. ulaştırma bakanlığının 2008 yılı bilgisayarları mı? bende de benze sorunlar olmuştu?

Özcan hocam ben de UBAK'ın 2008 yılında kurduğu bilgisayarlardan yana dertliyim. Sürekli power değiştiriyoruz. Siz bir çözüm bulabildiniz mi?
hayır hocam maalesef bulamadım. bizim sıkıntı laboratuvarı taşıyınca ortaya çıktı daha önce yoktu. 2 senedir tüm power ları değiştirdim hala değiştirmeye devam ediyorum maalesef.

Sürekli power değiştirmektense , labaratuvara yetecek bir güç kaynağı , en azından regüle etmek için kullanılabilir.

Topraklama yeni ise bilgisayarın fişini çekip 3-5 saniye bekleyip ters olarak takın açılmazsa muhtemelen power içindeki sigorta atmıştır.Yukarıdaki resimdeki gibi 12 volt küçük bir kablo ile kısa devre yapın cırt cırt edip kıvılcım çıkmıyorsa power içini söküp sigortaya bakınız.Kolay gelsin.

DotCom' Alıntı:
Sürekli power değiştirmektense , labaratuvara yetecek bir güç kaynağı , en azından regüle etmek için kullanılabilir.

Güç kaynağı var ve voltaj düzenlemede işe yarar diye kullanıyorum ama ona rağmen sıkıntı oluyor hocam.

Güç kaynağına rağmen sıkıntı varsa , tesisattan kaynaklanan bir durum olmasın hocam?

Neredesiniz , bölgede benzer sıkıntılar oluşuyorsa başka bir nedenden kaynaklanıyordur bu sorun.

Geri