Ppt dijital pano

Kodla Büyü

yesimk06

Süper Üye
Süper Üye
Powerpointte hazırlanmış dijital pano ile ilgili bir sorum olacak. Biz de okulumuza LCD tv ya da monitör alıp bir kasaya bağlayıp dijital pano hazırlamayı düşünüyoruz. Fakat aklima takılan bir kac şey var. Her sabah pc yıl ve monitörü açıp slaytu başlatmak gibi bir ısımız olacak değil mı? Birde kasadan bilgisayarı kontrol ederken kasanın monitörü gören bir yerde bulunması gerekiyor değil mı? Sizler nasıl yaptınız? Ya da isimizi kolaylaştıracak önerileriniz var mı?

kasaya ekran çoklaycı ama kutu olanlardan
net support kurarak uzaktan müdahale edilebilir
bu nedenle ağ kablosuda gerekli
net supportla bilgisayarı uzaktan açıp kapamak mümkün...
net supportu güncelleme yapacak kişilerin bilgisayarınada ku mesela öğremenler odası ya da mdr yard ...
vs...

sunu pps olarak kaydedilir ve kısayol başlangıca eklenirse sorunun çözülür diye düşünüyorum hocam

İnternette (buyincoins.com ya da benzeri çin sitelerinde) android TV denilen 100 TL'ye satılan cihazlar var. Bunlar TV'ye bağlanıp, andorid işletim sistemleri ile çalışan tablet ya da cihazlar gibi iş yapıyorlar. HDMI ile TV'ye bağlayıp, TV'Den internete girebiliyor ya da ofis belgelerini açabiliyorsunuz. Eğer bir gün dijital pano için TV alınırsa bir de bundan alıp, internet üzerinden dijital pano içeriklerini çektirip, göstermeyi düşünüyorum. Size de bu konuyu araştırmanızı öneririm. Ürün Türkiye'de TV box ya da android tv diye biliniyor. Genelde 200 TL'ye satılıyor (garanti olayını hatırlamıyorum). Ancak Çin'den daha ucuza ama garantisiz getirilebilir. Açıkçası bu iş için bir bilgisayarı sürekli çalıştırmak yerine böyle bir ürün hem görsellik hem de enerji tasarrufu sağlayacaktır. Bu arada bu iş için aslında ucuz bir tablet PC'de kullanılabilir de aslında.

repocket' Alıntı:
sunu pps olarak kaydedilir ve kısayol başlangıca eklenirse sorunun çözülür diye düşünüyorum hocam
mantılı geldi hocam sen birde teamwiewer kur ve kendine bir hesap olustur istedigin her bilgisayardan yönet

mutlu112' Alıntı:
repocket' Alıntı:
mantılı geldi hocam sen birde teamwiewer kur ve kendine bir hesap olustur istedigin her bilgisayardan yönet
güzel fikirler vermişsiniz teşekkür ederim. en kolayı uzak masaüstü programı kullanmak geldi.Sanırım teamwiever da bu işe yarıyor.

bir fikir de benden olsun. power point ile hazırladığın slaytı office 2010 ile videoya dönüştür. bir flash ile videoyu LCD de sürekli çevir. hem PC bağlamak zorunda kalmazsın.

Geri