press any key to boot usb diyo ama kurulum başlamıyo

Kodla Büyü

sarix

Seçkin Üye
Seçkin Üye
ben usbden xp yi boot etmeye uğraşıyorum 2 gündür bir çok program denedim
yumi, wintoflash, unetbootin, iso to usb gibi
hepsiyle bir türlü boot edemedim
bu sabah rufus programı ile denedim flash ı ntfs ile biçimlendirdim
boot etmek için açılışta açtığımda press any key to boot usb diyo basıyom tuşlara bu sefer bilgisayar kapanıp yeniden açılıyo
bir türlü boot etmeye başlayamadım flash bellek de sorun var desem diğer belleklerde de aynısı oluyo
ben niye flash dan xp kuramıyom

fat32 ile bicimlendirip denedin mi.ntfs dos için çok kararlı bir dosya sistemi değil

yumi ile yaptığımda açılışta yazamayacağım mesajlar yazıyodu ok tuşlarıyla ilerle kurmak istediğin dosyayı seç diyodu
basıyodum kurum menüsünde yine olmuyodu error 25 disk read error diyodu galiba
bazı boot etme programları can not boot usb disk bootable diyodu
neden boot edilemesinki
flash ı fat32 dosya biçimi ile biçimlendirmiştim ntfs ile de biçimlendirdim okadar
neden olmuyo?
fikri olan varmı

sorunun çözümü gerçek iso dosyamda imiş
harddisk sata olanlar için ayrı xp iso dosyası indirdim satalı bilgisayarlarda usb den kurulum yaptım
eskiden xp format dosyası diye internetten indirirken hiç sata yada ide li diye ayrı ayır indirmiyoduk bir tane kurulum dosyası oluyodu onuda her bilgisayarda kuruyoduk
şimdi sata için ayrı ide için ayrı format dosyaları varmış bu iş için bunu öğrendim

sorun rufus , wintoflash gibi programlar değilmiş ki ben 10 tanesini kurup denemişimdir
sorun xp dosyamdaymış hocam sata sabitdisk olan bilgisayarlar için ayrı xp iso dosyası indirdim
satalı bilgisayarda onu boot ettim ve oldu
xp için bilgisayarın sabit diskinin satamı mi ide mi olduğuna dikkat edin ona göre iso dosyası indirin
ben sorunu öyle çözdüm
portable everest prog ile sabit disk in türünü gördüm sata mı ide mi olduğunu ona göre xp dosyası indirdim

Geri