Problemin sebebi ne olabilir ?

Kodla Büyü

agkarakoc

Aktif Üye
Bir arkadaş bilgisayarımda sorun var, format çekebilir misin diye getirdi. Bilgisayarı açarken sürekli sabit disk problemi diyip duruyordu. Denedim. Windows dosyaları yükleniyor diyor ama sürekli mavi ekran hatası veriyor. Ardından vazgeçtim bilgisayarı açtım, bir bakayım diye, bu defa aşağıdaki hatayı veriyor.

"A problem with the cooling system has been detected. please turn off the computer immediately , and return it for service"

Format çekmek için uğraşsam mı yoksa donanımsal problemi yüzünden mi bu bilgisayar bir tuhaf anlamadım.

Bu arada bios ta virüs korumanın kapatılacağı bölümü de bulamadım.

Bilgi verirseniz...

işlemci çok ısınıyo sanırım hocam fanı kontrol et yada değiştir , termal macun sür işlemci fan arasına hal olur

Toshiba satellite. Kasayı açamam da en azından format çekebilsem.
Biosta virüsle ilgili kısım nerde, niye göremiyorum ben..Başka cd mi denesem yoksa?
"Sabit disk sorunu algılandı" diyor. Format çekemez miyim?

Hocam sata entegreli bir format cdsi ile atmayı deneyin olmazsa pardus cdsi alın onunla format atın sonra açılış verdikten sonra xp yada win7 cdsi ile atmayı deneyin. Ben bu mesajı pardus 2007 kurulu bir pcden yazıyorum mesela bilgi işlem odamdaki bilgisayara kurdum hoşumada gidiyor epeydir kullanıyorum.

Hata ısınmasıyla ilgili. Bir işlem yapmadıysanız hiç bulaşmayın. Formata başladıysanız soğutup soğutup yeniden kuracaksınız....

hocamın dediği gibi hocam, termal macunu yenileyip işlemci fanının dönüp dönmediğini kontrol edin hocam.Alimallah yanar yoksa :o

Mavi ekran hata veriyorsa işlemcide sorun olduğunu sanmıyorum sorun ram veya Hdd bunlardan birisi bozulmuştur. Eğer olanağın varsa bunları değiştir formatı öyle dene.

Hocam format çektim. win7 yüklendi ama yine açılmıyor bilgisayar.

Açılışta "Windows bellek tanılama aracı" diye birşey çıkıyor. Bellek sorunları denetleniyor, diyor. Tamamlandıktan sonra windows hata kurtarma çıkıyor. Ardından win başlatılıyor diyor ama orada takılıp kalıyor. Sorun donanımsal diyorsanız geri vereceğim sahibine. Yok işletim sistemi problemiyse (gerçi yüklendi ama) deneyeceğim.
Lütfen bir öneri..

agkarakoc' Alıntı:
"A problem with the cooling system has been detected. please turn off the computer immediately , and return it for service"

soğutma sisteminde bir hata(problem) tespit edildi. bilgisayarı hemen kapatın ve bir servise götürün :)

bakalım sistemlerde daha ne hata mesajları göreceğiz :)

mavi ekransa ram sorunu olabilir hocam. Benim de başıma gelmişti format atarken yarıda mavi ekran geliyodu ramleri değiştirmiştim sorun çözülmüştü

Sistemi cd den çalışan bir işletim sistemiyle test edin düzgün çalışırsa sorun yok demektir. Şuanki durumda sorun %90 Ram. Rami değiştirin sorun kalmaz.

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim.Format çektim herşeyi denedim ama açılmadı. Geri verdim bilgisayarı :) Suratıma "bi format bile çekemediniz" ifadesiyle bakan arkadaşa donanımsal bir problemi olduğunu, servise gitmesi gerektiğini açıklamaya çalıştım ama..Canım sıkıdı ya. Neyse..
Herkese kolay gelsin..

Geri