progmatic 7.0 da rehberlik dersi sorunu

Kodla Büyü

boteayse

Üye
arkadaşlar okulun ders programını hazırlamamız gerekiyor progmatic 7.0 yükledim rehberlik dersinde sorun çıkarıyor çarşamba son saate vermek istiyoruz ama bir türlü olmuyor.21 sınıfımız var 35 öğretmen baya bi teferuatlı bir şey acaba ders programı hazırlayan arkadaşlar bi öneride bulunursa kullandıkları programları olabilir yada progmatic 7 de bu işlem oluyor mu şimdiden teşekkürler yardımcı olacak arkadaşlara

DENEDİM HOCAM ÇARŞAMBA GÜNÜNE 5 SAAT DERS GÖSTERDİM AMA YİNEDE OLMADI.AYARLAR KISMINDAN REHBERLİK DERSİNİ ÇARŞAMBA 6 SAATE GGÖSTERDİM YİNE OLMADI

boteayse' Alıntı:
arkadaşlar okulun ders programını hazırlamamız gerekiyor progmatic 7.0 yükledim rehberlik dersinde sorun çıkarıyor çarşamba son saate vermek istiyoruz ama bir türlü olmuyor.21 sınıfımız var 35 öğretmen baya bi teferuatlı bir şey acaba ders programı hazırlayan arkadaşlar bi öneride bulunursa kullandıkları programları olabilir yada progmatic 7 de bu işlem oluyor mu şimdiden teşekkürler yardımcı olacak arkadaşlara

progmatic programında çarşamba son saatlere rehberlik derslerini yerleştirdikten sonra, çarşamba 6.dersin olduğu hücreye tıklayıp F8 tuşu ile o hücreyi kilitleyeceksiniz hocam. bu işlemi her öğretmen için yaptıktan sonra programın otomat tuşu ile dersler öğretmenlere dağıtılır, o hücre kilitli olduğu için oraya başka ders yerleşmez.

angelicaa' Alıntı:
boteayse' Alıntı:

progmatic programında çarşamba son saatlere rehberlik derslerini yerleştirdikten sonra, çarşamba 6.dersin olduğu hücreye tıklayıp F8 tuşu ile o hücreyi kilitleyeceksiniz hocam. bu işlemi her öğretmen için yaptıktan sonra programın otomat tuşu ile dersler öğretmenlere dağıtılır, o hücre kilitli olduğu için oraya başka ders yerleşmez.

evet aynen böyle ... bütün öğretmenleri yerleştiremezse ayarlardaki bazıtikleri kaldır hocam kolaygelsin..

mulla31' Alıntı:
angelicaa' Alıntı:
boteayse' Alıntı:

evet aynen böyle ... bütün öğretmenleri yerleştiremezse ayarlardaki bazıtikleri kaldır hocam kolaygelsin..

bende aynen katılıyorum. olması istediğiniz yerleri önce elle girin sonra kilitleyin. otomatik atarken oralar bozulmaz. bu arada ayarlar bölümünde ufak tefek bazı ince ayarla varki programı tamamen değiştirebiliyor. onları bir karıştırın isterseniz.

boteayse' Alıntı:
DENEDİM HOCAM ÇARŞAMBA GÜNÜNE 5 SAAT DERS GÖSTERDİM AMA YİNEDE OLMADI.AYARLAR KISMINDAN REHBERLİK DERSİNİ ÇARŞAMBA 6 SAATE GGÖSTERDİM YİNE OLMADI
hocam istediğiniz saati kilitledikten sonra rehberlik dersini derslerden silin. boş olan saati öğretmenlere sonradan söyleyeceksiniz. program algoritmik olarak otomatikte ders programını yerleştirmiyor. ders yerleştirmesi yaparken öğretmen olarak atayın. mesela ilk önce türkçeyi öğretmeninin programını yerleştirin, sonra diğer dersleri sırayla yerleştirin... yine yerleşmesse tablonun tamamını silmeden sadece çakışan dersleri silerek tekrar programı çalıştırın... ben 15-20 denemeden sonra yerleştirebildim....kolay gelsin

Hocam bende progmatic7 kullandım.
2 okulun programını yaptım.
1. okul ilköğretim Çarşamba son saate rehberliği yerleştirdikten sonra kilitledim.
2.Lisede ise seçmeli ders sorunu vardı. Derslerin yerlerini kilitledim. Dersleri programdan, sınıftan, öğretmendelerden temizledim. o kısımları elle doldurduk.

Geri